Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ποιό το πρόβλημα ρε κοσμάκη;

noumero11...

Αμέτρητες είναι οι φορές που έχω αναρωτηθεί και το έχω εκφράσει στις θαυμάσιες συζητήσεις μεταξύ των πολιτισμένων ανθρώπων,το εξής απλό. Γιατί οι άνθρωποι και κυρίως οι Έλληνες έχουν την αυτοκαταστροφική τάση να δημιουργούν φασαριόζικα προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον εξαιρετικό ορθολογιστή Θάνο Τζήμερο.
Προς τι ακριβώς όλος αυτός ο ντόρος γύρω από μια αγγελία εθελοντικής εργασίας (ο ξενοδόχος δεν είναι πρωτοπόρος σε αυτό το θέμα) που αναζητά από την αγορά το κατάλληλο εμπόρευμα(αγορά είναι ,εμπορεύματα πουλιούνται και αγοράζονται).
Ποιο είναι ακριβώς το έγκλημα που διέπραξε ο ξενοδόχος; Ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση της επιχειρηματικής του σταδιοδρομίας και χρειάζεται βοήθεια. Έτσι ακριβώς είναι η ζωή. Κάποιος προσφέρει εργασία και κάποιος την αποδέχεται, ή ψάχνει αλλού άμα δεν του αρέσει. Άλλωστε στον καπιταλισμό, η εργασία είναι δευτερεύων ζήτημα επιβίωσης , ενώ  με την επίσημη ανεργία πάνω από το 30% είναι πανεύκολο να διαλέξεις εργοδότη(ναι εσύ τον διαλέγεις).
Έχει αναρωτηθεί κάποιος από τους λαϊκιστές της σοβιετίας πόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εργάζονται για ένα πιάτο φαγητό(εντάξει και αυτό το πιάτο μη φανταστείτε τίποτα γκουρμεδιές); Γιατί ο Ελληνας να αποτελέσει εξαίρεση;Στον έξω κόσμο εκμεταλλεύονται ακόμα και παιδάκια για χίλιες δυο ανάγκες·από ολοήμερη εργασία σε ορυχεία μέχρι πειραματόζωα για το καλό της επιστήμης,είτε ζωντανά είτε νεκρά κατάλληλα προς εξαγωγή οργάνων, η εθελοντική εργασία είναι το θέμα μας;
Εκτός των άλλων μέσα σε όλη αυτή την λαϊκίστικη οργή, κανένας δεν αναρωτήθηκε τα τυχερά που μπορεί να του προκύψουν από μια και μόνο αγγελία.
Μπορεί ο ξενοδόχος να έχει καμιά σέξι κόρη ή κανένα καυλιάρικο τεκνό για στεφάνωμα . Μπορεί ο ίδιος του να ψάχνει νύφη ή γαμπρό. Μπορεί επίσης να έχει αχαλίνωτες σεξουαλικές ορέξεις, οπότε το τερπνόν μετά του ωφελίμου για τον τυχερό υπάλληλο.
Μπορεί να σε συμπαθήσει και να σε χρίσει κληρονόμο του. Μπορεί να έχει σοβαρές γνωριμίες στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό. Μπορεί να είναι στέλεχος της ΝΔ και να σε βολέψει στο δημόσιο αν είσαι εργατικός.
Μπορεί εκεί που κλαις για την εργασιακή κατάντια σου , να σε επισκεφτεί το Άγιο Πνεύμα και να σου αποκαλύψει τα νούμερα του Τζόκερ-αν και συνήθως η Παναγία αρέσκεται σε τέτοιες αποκαλύψεις. Μπορεί η συλλογή εργασιακών εμπειριών να σε οδηγήσει στην συγγραφή ενός υπέροχου μυθιστορήματος που θα πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Μπορεί εκεί που απολαμβάνεις τον ήλιο στην πλαζ του ξενοδοχείου , να βρεις ένα θαμμένο σεντούκι με χρυσές λίρες. Και το σημαντικότερο:μπορεί από απλός εθελοντής ξενοδοχειακός υπάλληλος του σήμερα να εξελιχτείς στον αυριανό, περιζήτητο μέχρι τα πέρατα του κόσμου,μάνατζερ.
Χίλια δυό τυχερά κρύβουν οι αγγελίες εργασίας. Στο χέρι σου είναι να παρατήσεις την κλάψα και να πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά.Οι σκλάβοι των περασμένων εποχών ,μόνο χάρη στην σκληρή δουλεία κατάφεραν να φέρουν την πρόοδο στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων