Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μια ευχή για την ξεχασμένη Μαρία...


του Πετρου Κατσακου, απο την Αυγη...
Στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης το «Χαμόγελο του Παιδιού» γιόρτασε (;) σήμερα τα γενέθλιά της η μικρή Μαρία που λίγους μήνες πριν βαφτίστηκε «ξανθός άγγελος» από τα ΜΜΕ. Μακριά από φυσικούς και θετούς γονείς η Μαρία που πολύ γρήγορα ξεχάστηκε από τους τηλεοπτικούς ντετέκτιβ και τους εισαγγελείς των «παραθύρων» περιμένει σιωπηλά τη μοίρα της μέσα στους τέσσερις τοίχους του ιδρύματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο πιστοποιητικό γέννησης του κοριτσιού, η Μαρία έγινε σήμερα 5 ετών χωρίς να γνωρίζει ακόμα που θα βρεθεί στο μέλλον. Τα γενέθλια της όπως ήταν φυσικό ξεχάστηκαν από όλους αυτούς που την έχρισαν άθελά της πρωταγωνίστρια σε ένα κακόγουστο σήριαλ υποκρισίας που κυριάρχησε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες παραβιάζοντας κάθε στοιχειώδη κανόνα δεοντολογίας και προστασίας προσωπικών στοιχείων. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε και η αυστηρή επιστολή του Συνηγόρου του Παιδιού στο ΕΣΡ και την ΕΣΗΕΑ με την οποία τονίσθηκε η ανάγκη προστασίας ανηλίκων από τα ΜΜΕ, με αφορμή τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση του «ξανθού άγγελου» των Φαρσάλων. Στο πρόσωπο της 5χρονης Μαρίας ξετυλίχθηκε ένα κουβάρι ρατσισμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας εις βάρος των Ρομά με μοναδικό σκοπό την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της υπόθεσης.

Σήμερα η Μαρία εξακολουθεί να φιλοξενείται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο και διεκδικεί την οριστική επιμέλειά της ενώ το ζευγάρι των Ρομά που τη μεγάλωσε, και παραμένει προφυλακισμένο, ακόμα δεν έχει καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του, καθώς αυτές θα εξαρτηθούν από την πορεία της αίτησης αποφυλάκισης που έχουν καταθέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων