Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μια κανονική ζωή, (που να παρει!)

Elva...

Ενω η μιση Ελλαδα τρεχει τις μερες αυτες να πληρώσει την δόση της τριπλής εισφοράς και του φόρου εισοδήματος, χωρις καν να πιστευουν οτι εκει που δινουν τα χρηματα θα πιασουν...τοπο, (μια λογικη που θα επρεπε να κανει ολους εξω φρενων!), η αλλη μιση Ελλαδα τρεχει σε πρεσβειες...(οχι της ..Θεοτοκου!), αλλα της...Αυστραλιας, ή και αλλων χωρων, για να πληροφορηθει πώς θα φυγει μια ωρα νωριτερα απο την Ελλαδα, μηπως και καταφερει δηλαδη να ζησει αυτο που στερει πια στους περισσοτερους και ειδικα στους νεους, η χωρα:

Μια κανονικη ζωη!

Αυτη τη ζωη που μας πηραν και μας εφεραν το ...νέο μισθολόγιο που θα ισχυει απο τον αλλο μηνα και που ψηφίστηκε την περασμένη ...επεισοδιακη Πέμπτη, με αρκετα επιδοματα να καταργουνται, επικουρικες συνταξεις να ''τσεκουρευονται'', ενω οι μισθοι των δημ. υπαλληλων μειωνονται απο 7% έως και 60%, οπως διαβαζουμε σε εφημεριδες και ολα αυτα τα αθλια, πραγματικα, στοιχεια, για την οικονομια των εργαζομενων που, ομως, δεν απασχολουν καθολου τη κυβερνηση..λογιστων!

Δεν υπαρχουμε στα ....ματια τους, ως ταξη και αυτο και μονο να καταλαβουμε ειναι αρκετο να κανει την οργη μας πιο μεγαλη και να αντισταθουμε σε οσα μας επιβαλλουν!

Εν τω μεταξυ στο δρομο για τα ...χρεη, ξεχασαμε, πια, πως ειναι οι ...ανεμελες συζητησεις σε παρεες, χωρις να αναφερομαστε σε...οικονομικους ορους, ''κουρεματα'', ''τροικες'', ''χρεοκοπία'', ''εφορια'', ''ομολογα'', ''ΔΝΤ'' και τοσα αλλα που εχουν κατακλυσει και ασχημηνει, το διαστημα αυτο, τη ζωη μας, μη αφηνοντας μας να δουμε ο τι ομορφο εχει απομεινει γυρω μας.


Καθε φορα που περναω μεσα απο παρκο τετοια εποχη, μεσα απο τα χρυσοκοκκινα δεντρα και τα σκορπισμενα φθινοπωριατικα φυλλα, σκεφτομαι τo παντα το ιδιo.
Την ανειπωτη αδικια που υφισταται σημερα πολυς κοσμος και δεν εννοω μονο τους Ελληνες, αλλα και τους Ισπανους, τους Παλαιστινιους, τους Κουβανους, τους Πορτογαλους και πολλους αλλους λαους, που απο το βαρος των προβληματων της ζωης οι ανθρωποι παντου, πια, ουτε δυνατοτητα, ουτε καν ορεξη εχουν να σηκωσουν το βλεμμα τους και να δουν ολα αυτα που πραγματικα τους στερουν!


Δεν θα ξαναζησουμε, ας το παρουμε καποτε ειδηση, ο χρονος που γι αυτους ειναι ''μονο χρημα'', για μας μετριεται συχνα μεσα απο τα αγαπημενα μας προσωπα, τις ωρες κοντα τους και τη διαθεση που μας κλεβουν καθε μερα με προφασεις για (δικες μας) θυσιες, παντα μεσα σε ενα κλιμα αλλοκοτου ''πατριωτισμου'' που κανεις πια δεν εχει ορεξη ν ακουσει, μιλωντας παραλληλα για χαμενες ευκαιριες (γι αυτους, φυσικα!)...

Εμεις oι ..''κοινοι θνητοι'' χανουμε απο την στιγμη που τους ανεχτηκαμε και συνεχιζουμε μεχρι και σημερα γιατι αν δεν τους καταργησουμε εμεις μια και καλη, ειναι σιγουρο οτι θα μας καταργησουν αυτοι!

Ειναι κανονικος πολεμος, μας αφανιζουν ως ταξη


Ειναι κανονικος πολεμος, κι ας ειναι τα μεσα ενος πανεμορφου φθινόπωρου.......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων