Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τέλειωσαν;

Protagon...

Πολίτες διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων και με διαφορετικά κίνητρα ματαίωσαν παρελάσεις ή άλλαξαν το τυπικό τους σε πολλά σημεία της χώρας. Μια τελετή που το κύρος της είχε ήδη αρχίσει να αμφισβητείται φαίνεται πως φθάνει στο τέλος της. Τουλάχιστον έτσι όπως την είχαμε στο μυαλό μας. Γιατί στους περισσότερους δήμους συγκεντρωνόταν άνθρωποι όχι τόσο με το μυαλό στην ίδια την επέτειο αλλά πιο πολύ για να δουν τα παιδιά τους ή κάποια στρατιωτικά τμήματα και να γίνεται αυτό ευκαιρία για διαφόρους πολιτικούς, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, να κάνουν τη φιγούρα τους. Δηλαδή ήταν η κάθε 28 Οκτωβρίου και η κάθε 25η Μαρτίου το «τώρα που τους βρήκαμε μαζεμένους θα μας δουν». Γι αυτό και σήμερα που πολύς κόσμος τα έχει με τους πολιτικούς δεν εμποδίστηκε από το ότι είναι 28η Οκτωβρίου αλλά το θεώρησε χρυσή ευκαιρία για να τους αποδοκιμάσει. Να τους αποδοκιμάσει και για τις αδικίες που διαλύουν οικογένειες, επιχειρήσεις, ανθρώπους και για την άρνησή τους να κυνηγήσουν τους απατεώνες ενώ έχουν τα ονόματά τους σε καταλόγους και για την άρνησή τους να δουλέψουν το καλοκαίρι κάνοντας διακοπές, και για τον κυνισμό τους και για τον εξευτελισμό μας στο εξωτερικό και για την ασύμμετρη βία από την πλευρά της Αστυνομίας.
Με βάση τα όσα έγιναν λοιπόν το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2011 μπορούμε να πούμε τα εξής:
  • Φαντάζομαι ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι διάφοροι αξιωματούχοι της Αστυνομίας θα πρέπει να έχουν μαζέψει τα πράγματά τους από τα Γραφεία τους μέχρι τη Δευτέρα το πολύ.
  • Με βάση τα όσα έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο την περασμένη εβδομάδα αποδείχθηκε ότι η Αστυνομία και οι αρμόδιοι πολιτικοί έλεγαν ψέματα στον κόσμο ότι δεν μπορούν να βρουν ποιος συμπεριφέρεται βίαια στην εξέδρα και πώς να τον τιμωρήσουν και άλλα τέτοια. Μόλις σηκώθηκε ένα πανό με αντικυβερνητικό περιεχόμενο αμέσως κάποιος από ψηλά έδωσε εντολή, να βρεθούν οι δράστες και να συλληφθούν. Και η Αστυνομία βγήκε ακόμη και στους δρόμους, έχωσε τη μούρη της σε εκατοντάδες αυτοκίνητα, έψαξε, ίδρωσε για να βρει τους δράστες. Άρα τόσο καιρό μας κορόιδευαν κάνοντας τους ανήμπορους.
  • Επίσης είναι κοροϊδία το ότι η Αστυνομία βρίσκεται δίπλα μας για να μας προστατεύει. Άνθρωπος που ζήτησε από τα Μ.Α.Τ. στην οδό Βουκουρεστίου να βοηθήσουν γιατί λίγα μέτρα πιο κάτω είχαν σπάσει το μαγαζί του και έκλεβαν το εμπόρευμα πήρε την απάντηση: Εμείς είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τη Βουλή, δεν μπορούμε να έλθουμε. Προσθέστε σε αυτό και την πληροφορία ότι από τους τελευταίους φρέσκους 1000 αποφοίτους των αστυνομικών σχολών οι 400 πήγαν και εντάχθηκαν στα Μ.Α.Τ.!
  • Το ότι δεν γινόταν παρά μόνο με οριζόντιο κλάδεμα των εισοδημάτων να εξοικονομηθούν χρήματα για τα χρέη έχει πάψει να γίνεται πιστευτό και από τον πιο αφελή. Δείτε και το τελευταίο άρθρο του καθηγητή Βαρουφάκη εδώ στο Protagon χθές που προτείνει έναν πολύ απλούστερο τρόπο για μια πολύ δικαιότερη κατανομή των βαρών. Τρόποι υπήρχαν, η θέληση δεν υπήρχε.
  • Η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό από διαφόρους αξιωματούχους είναι θλιβερή. Και δεν είναι μόνον αυτοί που έχουν ρίξει λευκή πετσέτα από πριν και δεν διαπραγματεύονται το ο,τιδήποτε θα συνέφερε τη χώρα αλλά και είναι και οι εντελώς ανεπαρκείς που και να ήθελαν δεν θα μπορούσαν. Ας πούμε ο Υπουργός Εξωτερικών που συναντήθηκε την Πέμπτη με την κ. Χίλαρι Κλίντον νομίζοντας ότι αυτό είναι καλό είπε μεταξύ άλλων στις προσφωνήσεις μεταξύ τους ότι «ξέρω την ηλικία της αλλά δεν θα την αποκαλύψω» Για τέτοια σαλιαρίσματα μιλάμε.
  • Ο κόσμος λοιπόν έχει την εντύπωση ότι Αστυνομία και πολιτικοί προστατεύουν πλέον ο ένας τον άλλον και το μόνο που δεν σκέπτονται είναι να προστατεύσουν και εκείνον.
  • Όπως είπε και κάποιος, γλυτώσαμε αρκετές χιλιάδες Ευρώ από την παρέλαση που δεν έγινε. Εκεί έφθασε το πράγμα και ίσως οι παρελάσεις μαζί με άλλα πράγματα να έχουν φθάσει στο τέλος τους.
  • Και κάτι τελευταίο για τον κ. Παπούλια. Τον είδαμε έξαλλο να τα βάζει με την Αστυνομία (και αυτός), νομίζω μάλιστα ότι τους είπε και ότι είναι απαράδεκτοι και άλλα τέτοια βαριά. Θα ήθελα να ρωτήσω: Όταν χτυπούσαν ανθρώπους με πυροσβεστήρες στο κεφάλι, όταν έπεφταν με τις μοτοσικλέτες και τραυμάτιζαν κόσμο, όταν αντιμετωπίζουν με θηριώδη τρόπο τον κόσμο γενικά, όλο αυτό τον καιρό λοιπόν, τους εύρισκε… παραδεκτούς;
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων