Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα έχει μπει σε πολύ καλό δρόμο.(21/11/11)

Θυμιος Καλαμουκης, Ελληνοφρένεια (ον δε νετ) ...
Μια εβδομάδα, κυβέρνησης Παπαδήμου και είναι σε όλους φανερό, ότι η Ελλάδα έχει μπει σε πολύ καλό δρόμο. Σημειώνουμε ενδεικτικά, τις αλλαγές που έχουν συμβεί.

Η έκτη δόση ήρθε πιο κοντά. Βέβαια, η συγκεκριμένη δόση έρχεται κοντά από τις αρχές Σεπτεμβρίου, και πάντα με όρους συμμόρφωσης και υπακοής των ελλήνων, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σύμφωνα με τις τελευταίες διαβεβαιώσεις η δόση θα δοθεί «τελικά», στα μέσα Δεκέμβρη… αν και ήταν εντελώς απαραίτητη, για μισθούς και συντάξεις, από τα μέσα Σεπτέμβρη…

Οι υπουργοί και οι οικονομικοί επιτελείς, ανακοινώνουν, με μεγαλύτερη ευκολία, τα δισεκατομμύρια που λείπουν και πρέπει να συγκεντρωθούν, με νέους φόρους και εισφορές. Στην προηγούμενη κυβέρνηση, αυτό γινόταν με μεγαλύτερη φειδώ. Η συναινετική ξετσιπωσιά δεν έχει όρια.

Μειώθηκαν αισθητά, οι λογαριασμοί τηλεφώνου, του Μεγάρου Μαξίμου. Πλέον δεν χρειάζεται να παίρνει ο Έλληνας πρωθυπουργός υπεραστικό σε Γερμανία, Γαλλία, όπως συνέβαινε πριν. Τώρα παίρνουν τα αφεντικά, τον υφιστάμενό τους, και χρεώνονται οι ίδιοι. Σε αυτό προσθέστε ότι σχεδόν κόπηκαν τα υπεραστικά προς Αμερική…

Επιτέλους έχουμε έναν σοβαρό πρωθυπουργό, με γυαλιά, χωρίστρα, αργή και σταθερή φωνή, σε αντιδιαστολή με τον προηγούμενο, που αν και ήταν σοβαρός, δεν είχε χωρίστρα. Τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό, τον στηρίζουν φανατικά οι Νταβατζήδες, κάτι που συνέβαινε και με τον προηγούμενο, αλλά όχι φανατικά. (βλ. τρελή χαρά Τρέμη, Πρετεντέρη)

Εξαφανίστηκε από τα πρωινά και βραδινά παράθυρα, ο Άδωνις. Κάτι που γεμίζει ηρεμία και γαλήνη τα αυτιά των τηλεθεατών, αλλά και αρκετή ανησυχία τα μυαλά των πολιτών. Μια εβδομάδα τώρα ο Άδωνις αποφασίζει!

Αυξήθηκε το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων, καθότι στο πεντάγωνο, διοικούν, πλέον, τέσσερις (!!!), υπουργοί. Γεγονός που μας κάνει να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι. Και εμάς και τους ίδιους.

Παρέμεινε στην πρώτη θέση, του «καταλυτικού παράγοντα», ο Γ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα πάντα με έγκριτες εφημερίδες και αναλυτές, των οποίων η σοβαρότητα, είναι ευθέως ανάλογη, των κωλοτουμπών, του ρυθμιστή ηγέτη.

Σταμάτησαν τα έκτακτα δελτία ειδήσεων, και έτσι έχουμε χρόνο να παρακολουθήσουμε απερίσπαστοι, το dancing on ice, και το fab 5, χωρίς διακοπές.

Για τον ίδιο λόγο, βγαίνουν πιο φρέσκοι στο γυαλί, ο Χασαπόπουλος και η Σπυράκη.

Ελαττώθηκαν οι σκυλοκαβγάδες στα παράθυρα, αφού δεν γίνεται να συγκυβερνούν και να τσακώνονται. Ο ρόλος είναι κόντρα, αλλά ως καλοί επαγγελματίες ηθοποιοί, θα κάνουν υπομονή, μέχρι να κατέβει το συγκεκριμένο έργο. Και να ανέβει, μια εξίσου καλή σούπα.

Θύμιος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων