Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Βενιζελειες Μ@λ@κιες ...

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ...

VOTE X-FILES FOR PRIMEMINISTER

Τον διπλασιασμό των προβλεπόμενων εγγυήσεων προς τις τράπεζες, μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, κατά την συζήτηση της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Έτσι, στα 30 δισ. ευρώ που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση, προστίθενται άλλα 30 δισ., μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012.
Και τι έγινε αν η συγκεκριμένη είδηση είναι προχθεσινή; Θα μπορούσε να είναι και πριν από ένα χρόνο ή μετά από ένα μήνα. Άλλα 30 δισ. ευρώ έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα 30, των προηγούμενων 100, των προπροηγούμενων 120, των 150… δισεκατομμύρια υπάρχουν. Για τις τράπεζες.
Να σωθούν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες. Χουβαρντάς ο mr. Papadimos. Άλλωστε η πρώτη του συνάντηση ως πρωθυπουργού έγινε με τους τραπεζίτες. Χαλάλι τα δισεκατομμύρια.
Πόσοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει ότι δίνονται 60 δισ. στις τράπεζες για την επανακεφαλαιοποίησή τους; Και γιατί να μας νοιάζει; Μήπως και τα προηγούμενα 100, 120, 150 δισ. ευρώ ποιος κατάλαβε για ποιο λόγο δόθηκαν στις τράπεζες;
Κάποια θα έπεφταν στην αγορά με τη μορφή δανείων. Όσο τα είδατε εσείς, άλλο τόσο τα είδε και η αγορά. Στο λαιμό να σας κάτσουν, σιχάματα. Να σώσουμε τις τράπεζες. Αυτά τα αθώα θύματα που έπαθαν ζημιά από το «κούρεμα».
Τόσα δισεκατομμύρια ευρώ κατάπιαν οι τράπεζες χωρίς να υπάρχει λόγος, τώρα πρέπει να τις αποζημιώσουν πάλι οι πολίτες λόγω του «κουρέματος». Ναι, αυτοί οι ίδιοι πολίτες που ως γνωστόν είναι χεσμένοι στα κέρδη και στο χρήμα.
Αυτοί οι πολίτες που δεν έχασαν ούτε ένα ευρώ και διαρκώς ενισχύονται από το Κράτος. Αυτοί οι πολίτες που ταΐζουν με τα σωθικά τους τις τράπεζες κι εκείνες με τη σειρά τους, κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν όσους δανείστηκαν και τώρα δυσκολεύονται με τις δόσεις.
Ω! Τι καλά που φέρονται οι τράπεζες! Αγγελικά πλασμένες τράπεζες. Χάρος bank. Αυτές οι καταραμένες χρηματαποθήκες που βγάζουν διαρκώς κέρδη στις πλάτες του κάθε γέρου με τσεκουρωμένη σύνταξη και του κάθε νέου που ζητιανεύει για μια δουλειά.
Αυτές οι τράπεζες που έτσι και χρωστάς μία δόση δε σε αφήνουν να κοιμηθείς από τα τηλεφωνήματα και τις πιέσεις. Αυτές οι τράπεζες που κάνουν τοκογλυφία κι ύστερα εκβιάζουν και απειλούν.
Αυτές θα φάνε άλλα 60 πολύτιμα δισεκατομμύρια ευρώ από έναν λαό που ετοιμάζεται να κάνει Χριστούγεννα χωρίς δώρο στο εγγόνι και το παιδί του. Χριστούγεννα χωρίς χαρά και με λειψές ευχές.
Και το επόμενο Πάσχα, στη σούβλα εμείς. «Τα μέτρα που λήφθηκαν για την Proton Bank, ενδεχομένως θα ληφθούν και για άλλες μικρές τράπεζες, εφόσον χρειαστεί να υπαχθούν σε διαδικασία εξυγίανσης» ανακοίνωσε με χαρά ο μόνιμος υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τουτέστιν, σιγά μην είναι τα τελευταία χρήματα που δίνονται στις τράπεζες. Μιλάει ο Βενιζέλος, λέει αρλούμπες, αερολογεί. Στην Αμερική θα έκανε καριέρα τηλεοπτικού ιεροκήρυκα. Εδώ έγινε υπουργός Οικονομικών. Και ιεροκήρυκας των τραπεζών.
Λέει, λέει, λέει ο Βενιζέλος σα να βρίσκεται σε έκσταση. Παραληρεί. «Αν δεν εφαρμόζαμε το κούρεμα, δεν θα ήταν καλύτερα για τις τράπεζες. Οι ζημίες τους θα ήταν ίδιες και δεν θα υπήρχε η δυνατότητα πρόσθετης κεφαλαιακής ενίσχυσης».
Στ’ αρχίδια μας ρε Βενιζέλε οι ζημίες των τραπεζών. Και στο κάτω – κάτω ποιο κούρεμα «αν δεν εφαρμόζαμε»; Εσείς το εφαρμόσατε; Ένας κλητήρας των Βρυξελλών ήρθε και σας ενημέρωσε για το 50%. Τι θες να μας πεις τώρα, δηλαδή;
Ότι σταθμίσατε και αυτόν τον παράγοντα για να ΛΑΒΕΤΕ την απόφαση;
Πόσες μαλακίες μπορεί να πει μαζεμένες ένας άνθρωπος; Ουκ έστιν αριθμός. Αναρίθμητες. Ψέματα, άλλος χαρακτηρισμός. Βενιζέλειες! «Ο Έλληνας πολίτης δεν επιβαρύνεται ουσιαστικά με τα λεφτά αυτά. Πρόκειται κυρίως για μια σύμβαση πίστης». Ναι, το είπε κι αυτό! Μέσα σε μία ομιλία όλα.
Πού να τον τάξω να γίνει καλά; Ποιος είναι ο άγιος που κάνει καλά τους ηλίθιους; Θα φύγουμε όλοι, θα αδειάσει η Ελλάδα και αυτός θα μείνει μόνος του να παραμιλάει στα λαγκάδια.
Γιατί ρε γαμώτο όλοι οι μαλάκες στο δικό μας κεφάλι; Τι αμαρτίες πληρώνουμε; Ποια κατάρα μας δέρνει; Ώρες – ώρες αναρωτιέμαι μήπως βλέπω εφιάλτη. Δε γίνεται να το ζούμε αυτό. Δεν είναι χώρα αυτή, μια φάρσα είναι.
Βάζεις δίπλα- δίπλα τον Βενιζέλο, τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά κι έχεις το πορτρέτο του τρόμου. Μπα, δεν υπάρχει λύση. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι το πρόβλημα είναι μεταφύσικο, κακώς προσπαθούμε να βρούμε άκρη με τη λογική. Πρέπει να φωνάξουμε τον Φοξ Μόλντερ και τη Ντέινα Σκάλι. Τελείωσε. Στις εκλογές του μέλλοντος εγώ αυτούς θα ψηφίσω.
Τελειώνοντας, θέλω να μου λύσει όποιος μπορεί μια απορία που έχω. Την Έλσα Παπαδημητρίου τη διέγραψαν από τη Ν.Δ. επειδή είχε ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Ο Αντώνης Σαμαράς και όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. δεχόμενοι να συγκυβερνήσουν είναι σα να ψήφισαν και το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο.
Άραγε, το σκεπτικό για τη διαγραφή της Παπαδημητρίου, ισχύει ακόμη; Γιατί αν ισχύει, λογικά θα πρέπει τώρα να διαγραφούν όλοι. Αν δεν ισχύει, θα πρέπει να ανακαλέσουν τη διαγραφή. Ακόμη μία μαλακία με την υπογραφή Αντωνάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων