Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ…

Καρτεσιος ...

Ξυπνάς το Σάββατο και διαβάζεις Κουτρουμάνη: «Για τις συντάξεις του Δεκεμβρίου και το δώρο των Χριστουγέννων είναι απαραίτητη η εκταμίευση της 6ης δόσης. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή τους. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης».
Κι εκεί αρχίζουν οι εσωτερικές αναζητήσεις. Πόσο μαλάκας είμαι; Γιατί μένω στην Ελλάδα ακόμη; Γιατί ο Θεός παίρνει κοντά του τους καλούς ανθρώπους; Γιατί δε διάβασα λίγο Κοέλιο να γίνω χαζοχαρούμενος Σαββατιάτικα;
Όμως μου έτυχε και διάβασα Κουτρουμάνη. Και τον ξαναδιάβασα την Κυριακή και τη Δευτέρα. Δεν έλεγε να γυρίσει αυτή η άτιμη σελίδα. Εν πάση περιπτώσει, για πες μας ρε φον Κουτρουμάνη, τί πρέπει να κάνουμε αυτή τη φορά για να πάρουμε την 6η δόση;
Να υποσχεθούμε ότι θα βαφτίσουμε Μέρκελ όλα τα κορίτσια που θα γεννηθούν το 2012; Να βαφτίσουμε όλα τα αγόρια Ρομπάι; Να δώσουμε την πιο όμορφη παρθένα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; Πες μας ρε άνθρωπέ μου, πού θες να καταλήξεις;
Τσούκου τσούκου το πάτε κάθε φορά. Υπερδοσολογία δόσεων πάθαμε. Σε λίγο θα τρέχουμε για πλύση στομάχου μόλις ακούμε τη λέξη «δόση». Ρε συ Κουτρουμάνη, γιατί τα λες σ’ εμάς; Δικό μας είναι το θέμα;
Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι τα λεφτά για τις συντάξεις υπάρχουν στα ταμεία του Κράτους. Θες να μας πεις ότι θα τα κλέψετε για να πληρώσετε τα δάνεια, που μόνοι σας πήρατε και μόνοι σας τρώτε;
Ε, πες το καθαρά. Η πρώτη ή η τελευταία ληστεία είναι που κάνετε; Μόνοι σας δικάζεστε, μόνοι σας αθωώνεστε, τώρα σας έπιασαν οι ντροπές; Πέντε δόσεις τώρα μας έχετε ρημάξει στο κλέψιμο, στην έκτη κωλώσατε να μιλήσετε καθαρά;
Ακόμη και το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος υπολογισμούς για την ύφεση στην Ελλάδα. Μόνοι σας ομολογείτε ότι δεν κάνατε ούτε μισή σωστή πρόβλεψη για τα έσοδα.
Δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος παγκοσμίως που να μη λέει ότι η συνταγή που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα είναι λανθασμένη. Και παρ’ όλα αυτά λέτε ότι δε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι, αλλά τα λεφτά τους θα πάνε στους δανειστές μας οι οποίοι έκαναν απανωτά λάθη.
Αυτό δεν είναι το ρεζουμέ της υπόθεσης; Αυτό! Ε, τι μας πιπιλάτε τα μυαλά ότι πρέπει να πάρουμε την 6η δόση; Ούτως ή άλλως, ολόκληρο το ποσό θα πάει για να πληρώσετε τόκους, οπότε εμάς δε μας αφορά.
Γιατί, λοιπόν, βγαίνετε όλοι οι Κουτροπαπάρες και δίνετε συνεντεύξεις; Για να απευθυνθείτε σε ποιους; Να μας προειδοποιήσετε; Για ποιο πράγμα άραγε; Δηλαδή και που την παίρνει τη σύνταξη ο άλλος τί νομίζεις ότι την κάνει; Πάει και τη δίνει στη ΔΕΗ.
Κουτρουμάνηδες, κόψτε την πλάκα. Μπορεί να μας πάρετε και τα σώβρακα και καλά θα κάνετε από τη στιγμή που σας αφήνουμε. Αλλά το κακό θα σας βρει εκεί που δεν το περιμένετε.
Τώρα, όλα είναι ήσυχα πάλι. Ξανάπεσε στην κατάθλιψη η μισή Ελλάδα και η άλλη μισή έχει καταπιεί το αντικαταθλιπτικό Papadimos και μαλακοχαίρεται. Δύο πράγματα θα συμβούν.
Το ένα είναι να σας τελειώσει ο Papadimos γρήγορα, να μη δοθεί η 6η δόση, να μην πληρωθούν συντάξεις οπότε δε σας σώζει ούτε ο διάβολος που προσκυνάτε. Το άλλο, είναι να έχει δοθεί ήδη η 6η δόση κι εσείς να το κρατάτε για έκπληξη μέχρι να κάνετε ήρωα τον Papadimos και τις διαπραγματεύσεις του.
Και οι δύο περιπτώσεις, ανήκουν στις εντελώς άστοχες προβλέψεις που κάνετε ασταμάτητα. Για την πρώτη τα είπαμε. Από καριοφίλι παππού θα πάτε αδιάβαστοι. Στη δεύτερη, λίγο θα κρατήσει η χαρά σας. Μικρή ανάσα θα πάρετε. Η 7η δόση είναι πολύ κοντά και πρέπει να βρείτε νέο Papadimo για να πάρετε παράταση.
Μέσα του, ακόμη και ο πιο ηλίθιος Έλληνας έχει καταλάβει ότι δεν είστε ελληνική κυβέρνηση. Γνωρίζει ότι διαπράττετε προδοσία. Το ΠΑΣΟΚ πρωτίστως, αλλά και η Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ.
Εσείς έχετε βρει το κόλπο να βαφτίζετε συνεντεύξεις τις τρομοκρατικές προκηρύξεις σας. Ο πατέρας που βλέπει τα παιδιά του να σαπίζουν στην ανεργία, η μάνα που δεν έχει να πάρει γάλα στο παιδί της, ο πιτσιρικάς που βλέπει τον πατέρα του ταπεινωμένο, δε θα δώσουν καμία συνέντευξη. Δε θα προειδοποιήσουν.
Η βλακεία που μας δέρνει και η ανοχή μας, σας έχουν κάνει να νιώθετε πιο σίγουροι από όσο πρέπει. Δε χρειάζονται πολλά. Μερικές χιλιάδες άνεργοι ακόμη και μερικές οικογένειες στο δρόμο. Σε 2 – 3 μήνες θα το έχετε καταφέρει.
Τότε θα κυριαρχήσει η απόγνωση. Απροειδοποίητα. Από το πουθενά. Εκεί που θα νιώθετε ότι όλα πάνε καλά, εκεί θα βρεθεί κάποιος να κάνει το καθήκον του. Κι αυτό που δε θα ξέρετε, είναι ότι αυτός ο κάποιος δεν θα είναι ΕΝΑΣ, αλλά απλώς ο ΠΡΩΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων