Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τα παγκάκια και τα στασίδια...

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ...
thumb
Από το Μαρικάκι
Δεν είναι ν’ απορεί κανείς για την απόφαση της δημοτικής αρχής του Γ. Καμίνη να ξηλώσει τα παγκάκια της Κλαυθμώνος υπέρ... αναπλάσεως της πλατείας (λέμε τώρα) και κατά της κατακλίσεως αστέγων εν όψει μάλιστα Χριστουγέννων που ο κόσμος θα θέλει να κάνει τα ψώνια του στο κέντρο των Αθηνών χωρίς φόβο και χωρίς τύψεις βρε αδερφέ.
Δεν είναι να απορεί κανείς, γιατί αυτό είναι το DNA της ακραίας, εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα: ό,τι μας περισσεύει και δεν βοηθάει τους αριθμούς, το πετάμε, το κόβουμε, το στέλνουμε να πάει από εκεί πού ‘ρθε.
Η πολιτική της βύθισης των δημόσιων δαπανών συνεχώς πετάει ανθρώπους στο δρόμο, αλλά τότε το κακό φαίνεται και προκαλεί συναισθηματικές αντιδράσεις που δεν επιτρέπουν να θαυμάσουμε τους αριθμούς (ποιους αριθμούς δηλαδή; τους μονίμως ριγμένους έξω;), της μείωσης του δημοσίου, της μείωσης των ελλειμμάτων και όποιων άλλων αριθμών νομίζουν ότι πάνε καλά.
Έτσι οι άστεγοι αυξάνονται και πληθύνονται κι από την πλατεία Βάθης και την Ομόνοια ανεβαίνουν Κλαυθμώνος και πλατεία Κοραή και στον περίβολο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και φτάνουν μέχρι και το Σύνταγμα καμιά φορά. Ώρα είναι να τρυπώσουν και στο αμέριμνο Κολωνάκι. Το κακό για τον Καμίνη είναι πάντως ότι επιβιώνουν και χωρίς τα παγκάκια του, απόδειξη τα χαρτονένια στρώματα που πλεόν κατακλύζουν την Κλαυθμώνος.
Την ίδια ώρα 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι πετιούνται στο «δρόμο» κι αυτοί και ... έχει ο Θεός. Μέχρι να κάψουνε το «λίπος» μιας ζωής (αποταμιεύσεις, περιουσίες) θα δούνε τι θα κάνουνε με δουλειά μέσα στον επόμενο χρόνο. Τώρα τι προοπτικές έχει κανείς για εργασιακή αποκατάσταση σε περιβάλλον μαζικής εξόδου στην ανεργία – η οποία αναμένεται να χτυπήσει το 28% εντός του 2012 - και αυξητικής ύφεσης...Ντελίβερι και βγάλε...
Μην ανησυχείτε έρχονται τα πλεονάσματα του Βενιζέλου και των άλλων παιδιών της συγκυβέρνησης που έπιασαν στασίδι στην εξουσία και δεν θ’ αφήσουν παγκάκι για παγκάκι όρθιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων