Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αφιερωμενο σ' ενα λαό που του αρέσει τόσο πολύ να είναι θύμα....

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ ...
απο τον Καρτεσιο που το δημοσιευσε με τον τιτλο ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ...

Από το 2010 ανακοινώνεται και ξανα – ανακοινώνεται το περίφημο Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας. Φανταστείτε ότι η πρώτη του ανακοίνωση έγινε από το υπουργείο Εργασίας επί υπουργίας Κατσέλη.
Μάλιστα, επειδή τότε ήταν της μοδός οι ΜΚΟ, είχαν εμπλακεί πανηγυρικά ως φορείς υλοποίησης Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες θα λάμβαναν για τις «υπηρεσίες τους» το 5% του συνολικού ποσού του προγράμματος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει η τότε υπουργός, θα γινόταν «επιδότηση εργασίας αντί επιδότηση ανεργίας» και άλλα τέτοια σοσιαλιστικά.
Το, λοιπόν, μακροχρόνια εξαθλιωμένοι άνεργοι θα προσλαμβάνονταν από ΜΚΟ και θα νοικιάζονταν –χωρίς εισαγωγικά – σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κάθε εργαζόμενος θα προσλαμβάνονταν για 5 μήνες (διότι ως γνωστόν, τους υπόλοιπους 7 δεν πεινάνε) και θα έπαιρνε το ποσό των 600 ευρώ μηνιαίως.
Το πρόγραμμα αυτό ανακοινώθηκε και χρησιμοποιήθηκε από υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ ως προεκλογικό εργαλείο. Ξέρετε, εκείνο το κλείσιμο του ματιού στον απεγνωσμένο που συνοδεύεται από ένα «άμα πάρουμε τις εκλογές…».
Και τις πήραν τις εκλογές το 2010, αλλά το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας άφαντο. Έφυγε η Κατσέλη από το υπουργείο, έφυγε κι από το ΠΑΣΟΚ, ξαναγύρισε στο ΠΑΣΟΚ και το πρόγραμμα «κοιμόταν». Υπενθυμίζω ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας ήταν ύψους 280 εκατ. ευρώ και θα απασχολούσε 55.000 άνεργους σε όλη τη χώρα.
Πέρασε, που λέτε, ολόκληρο το 2011 και το πρόγραμμα εξαφανισμένο. Και οι άνεργοι αυξάνονταν. Και οι μακροχρόνιοι, μακροχρόνευαν κι άλλο, ώσπου…. Ώσπου ξαφνικά ένα πρωί εμφανίστηκε ένας υφυπουργός στην εκλογική του περιφέρεια και ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος, μέσα από το οποίο θα απασχοληθούν 2.000 άτομα στο νομό ΤΟΥ.
Αφήνουμε τα τυπικά, σχετικά με το ποια αρμοδιότητα έχει ένας υφυπουργός, άσχετος παντελώς με το υπουργείο Εργασίας, να ανακοινώνει προσλήψεις σε ΔΗΜΟΥΣ. Αφήνουμε και το ότι αμέσως ο εν λόγω υφυπουργός ταυτίζεται με τις προσλήψεις και δείχνει πεντακάθαρα από ποιο πολιτικό γραφείο πρέπει να περάσουν οι άνεργοι για να καπαρώσουν μια θέση στην κοροϊδία.
Αυτές είναι «λεπτομέρειες» που δείχνουν την απανθρωπιά των βουλευτών και των υπουργών. Είναι ενδείξεις ότι αυτή η χώρα δε θα αλλάξει ποτέ. Είναι απόδειξη ότι αν δεν προσκυνήσεις βουλευτή, ψωμί δεν τρως. Είναι η αλήθεια για το ότι οι πολιτικοί έστησαν αυτό το βρώμικο πελατειακό Κράτος κι ότι όσοι φιλούσαν κατουρημένες ποδιές ήταν όμηροι των πολιτικών.
Η χοντρή απάτη, όμως, είναι στη συνέχεια. Πρώτον, ξαφνικά η υλοποίηση του προγράμματος έφυγε από τα χέρια των ΜΚΟ και πέρασε στα χέρια μιας Αναπτυξιακής, της οποίας το Δ.Σ. αποτελούν κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχοι εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ και ένας… συνονόματος του υφυπουργού που ανακοίνωσε το πρόγραμμα.
Η δεύτερη απάτη είναι ότι ενώ έχει ανακοινωθεί πως οι προσλήψεις θα γίνουν υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ… δεν προλαβαίνουν να γίνουν, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα για την ημερομηνία εκλογών.
Δηλαδή, ο χρόνος που θα μοιραστούν οι αιτήσεις στους ενδιαφερόμενους, συν ο χρόνος που δόθηκε για την κατάθεση των αιτήσεων, συν το χρόνο αξιολόγησης των χιλιάδων ίσως και δεκάδων χιλιάδων αιτήσεων που θα κατατεθούν, συν οι 3 μέρες (!!!) που ανακοινώθηκαν ότι θα δοθούν για τυχόν ενστάσεις συν ο χρόνος που θα χρειαστεί να αποσταλούν οι τελικοί πίνακες στον ΑΣΕΠ για έλεγχο…. φτάνουμε μέσα στην προεκλογική περίοδο όπου…. απαγορεύονται οι προσλήψεις!
Σατανική σύμπτωση. ΠΑΣΟΚική σύμπτωση. Δηλαδή, μέχρι εκείνη την ημερομηνία που απαγορεύονται εκ του νόμου οι προσλήψεις, όλοι οι υποψήφιοι άνεργοι θα ξαναπάρουν ένα πονηρό κλείσιμο του ματιού και μια υπόσχεση «αν βγω βουλευτής…». Και μ’ αυτό θα πρέπει να χορτάσουν.
Τομάρια και τέρατα που παίζουν με τον πόνο και την πείνα των ανέργων. Επί δύο χρόνια κρατάνε κλειδωμένα 280 εκ. ευρώ που είναι για τους άνεργους. Τους κορόιδεψαν στις δημοτικές εκλογές. Τώρα τους ξανακοροϊδεύουν για να σωθούν προσωπικά στις βουλευτικές. Τομάρια και τέρατα λυσσασμένα για εξουσία. Κι ένας λαός που του αρέσει τόσο πολύ να είναι θύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων