Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

( Νever on..MondayS!)

Elva...


Λογω των..3 Ιεραρχων, (που κι αυτοι πιστοι στη τριαδικοτητα, ως συμβολο της Ορθοδοξιας ηταν..3, ενω θα μπορουσαν βρε αδερφε, να ειναι 2, ή 4, χαθηκε ο κοσμος;), παραμενουν, λεει, κλειστα τα σχολεια και τα Πανεπιστημια της ταλαιπωρης αυτης χωρας!

Τελοσπαντων, εδω καιγεται ο κοσμος και διαβαζουμε καθημερινα για αυτοκτονιες, ληστειες, φονους, κυνηγητα της εφοριας, εκρηξεις λογω βεντετας ...οπαδων ποδοσφαιρικων ομαδων, ''ροζ ραντεβου'' φοιτητριων, ο εορτασμος των Ιεραρχων θα μου πειτε, σε πειραξε;

Η Ελλαδα εχει γινει ενα μικρο ..far west με το FAR γραμμενο με μεγαλα γραμματα σαν κι αυτα στους πινακες των οφθαλμιατρων, ενω το ...West τεινει να γινει...East, εφ οσον ολα αυτα που συμβαινουν, εκει, πιο πολυ θυμιζουν μισθολογικα την...Ανατολη και μαλιστα την υποαναπτυκτη Ανατολη, αυτην που αγωνιζεται για ενα κομματι ψωμι την ημερα σαν..μισθο!

Oμως, κακα τα ψεμματα, πολλοι αναγνωστες, δυσαρεστουνται και δεν αφηνουν σχολια, οταν γραψει κανεις για την σκληρη πραγματικοτητα, ελεγε ενας φιλος, οποτε ΟΧΙ να μη γραψουμε γι αυτο, γιατι ειναι ευκολως εννοουμενο, ο Ελληνας δεν θελει να ακουει για τις ..αλυσιδες και το χαλκα που του περασαν στη μυτη και παρ ολο που τον εχει δεν θελει να τον βλεπει, ουτε να διαβαζει γι αυτον!
Αντε να φτιαξει λιγο κι ο καιρος που φετος ειναι ...υπερ των εταιριων πετρελαιων, ωστε να παει λιγο στο χωριο του και ΕΤΣΙ να ξεχαστει, γι αλλη μια φορα.......

Μηπως να γραψουμε για το αλλο; Τη καταργηση 100.000 θεσεων εργασιας στην Ελλαδα που προτεινε ο Γερμανολατρης νέος Πρόεδρος της Βουλγαρίας Πλεβνέλιεφ υποδεικνυοντας τη χωρα του ως παραδειγμα, για τους Ελληνες, στην πολιτική περιορισμού του χρέους, αλλα ...ξεχνωντας, φανταζομαι, να μιλησει για τους εκει μισθους που μαζι με τους...Αλβανικους ειναι οι πιο...''ανταγωνιστικοι'' στα Βαλκανια!!
Αλλα αυτο δεν απασχολει, φυσικα, τον κ. Προεδρο που δεν πληρωνεται καθε τρεις, ουτε..''εναντι'', οπως οι εργαζομενοι που δουλευουν και ...ξεχνανε να τους πληρωσουν!
Ετσι βεβαια εξηγειται γιατι αποφασισε και η Γερμανικη Lufthansa να αναθεσει τις επισκευες της στην Βουλγαρικη Technik Sofia, οπως, διαβαζα, που επισκευαζει αεροσκαφη στην Ευρώπη! Και οι Γερμανοι το 2011 επένδυσαν 13 εκατομμύρια ευρώ εκει.

Τωρα που το σκεφτομαι, ..ανατριχιαζω, γιατι εχω ταξιδεψει αρκετες φορες με την συγκεκριμενη εταιρεια και επρεπε να το φανταστω!
Δεν ειναι δυνατον οι κεφαλαιοκρατες να πληρωναν..Γερμανικους μισθους, εφ οσον υπαρχει η...Βουλγαρια, που ειναι τοσο ''ανταγωνιστικη'', σε σημειο που καποιοι ηγετισκοι τους, εκει, εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την «κουλτούρα σταθερότητας» της Μέρκελ και δηλώνουν μαλιστα και πεπεισμένοι ότι «η Γερμανία θα μας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ισχυρή Ευρώπη»(!!) και μας δινουν και μαθηματα οικονομιας για το πως θα καταφερουμε να γινουμε κι εμεις σαν και τους Βουλγαρους ...σκλαβους!
Αλλα, οχι, τι ειπα, σας δυσαρεστησα (και παλι) και ειναι και ...Δευτερα!

Ουτε ομως για τη πιθανοτητα εκλογων θα πω τιποτα, αφου και να τις δουμε ποτε στην Ελλαδα, η πλειοψηφια των συμπατριωτων μας θα βγαλει και παλι αυτους που θα μας κανουν ακομα πιο...σκλαβους απ ο τι ειμαστε σημερα!
Oποτε παει κι αυτο το θεμα, δεν ειναι για...Δευτερα!

Αφηστε που η αληθεια ειναι οτι θα επρεπε ηδη να διδασκοσασταν..Γερμανικα, εκει, στα σχολεια, αντι για Ελληνικα!
Πως θα συνεννοειστε και με τον..Γερμανο Επίτροπο λιτότητας, που θελουν να σας φερουν;

Ετσι που παει η χωρα, τελικα θα μεινουν μονο οι ...Ιεραρχες (!) στην Ελλαδα να ..''γιορταζουν'' μονοι τους, ενω δε θα υπαρχουν, πια σχολεια, ουτε..ορεξη να πηγαινει κανεις σε διαλυμενα Πανεπιστημια, που ετσι κι αλλιως ειναι κλειστα τον υπολοιπο χρονο...

''Kαλη μας..φώτιση!'' και μακρια απο...Ιεραρχες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων