Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΕΜΕΣΜΑΤΑ ΠΑΣΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ...

Καρτεσιος ...

Ας ξεκινήσουμε σήμερα με μία ερώτηση. Πόσο σοβαρό και έγκυρο θα θεωρούσατε ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης το οποίο για κάποια ΕΙΔΗΣΗ που δημοσιεύει, επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζει;
Λογικά, η απάντηση είναι «αναλόγως». Αν το εν λόγω Μέσο έχει στη διάθεσή του τα στοιχεία της πηγής του και δεν τα δημοσιεύει για να την προστατέψει, υπάρχει λογική. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το Μέσο αυτό όχι μόνο δεν έχει τα στοιχεία της πηγής, αλλά αγνοεί ακόμη κι αν υπάρχει πηγή; Αν απλώς του έδωσαν την είδηση και το Μέσο προθυμοποιήθηκε αμέσως να τη βάλει; Για να δούμε τώρα σε ποια είδηση αναφέρομαι.
Είναι αυτή η οποία λέει «Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είναι και απολύσεις στον στενό δημόσιο τομέα με κατάργηση οργανικών θέσεων και οργανισμών ενώ στο στόχαστρό τους είναι οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα περιληφθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης, προκειμένου ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων του Δημοσίου να μειωθεί κατά 150.000 άτομα έως το 2015, όπως απαιτεί η τρόικα.
Αυτό επισήμανε κυβερνητικό στέλεχος, που μετείχε στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, με τους επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, οι δανειστές απαιτούν να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για τη μείωση των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, την αξιολόγηση των οποίων ανέλαβε γαλλική εταιρία. Το ίδιο στέλεχος ανέφερε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα υπάρξουν και απολύσεις εν ενεργεία υπαλλήλων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “με την αξιολόγηση θα δούμε ποιοι “κουμπώνουν” με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι”.»

Έχουμε και λέμε: Ένας κουκουλοφόρος κυβερνητικός εκπρόσωπος(;) απειλεί, χωρίς να αναγγέλλεται επίσημα, όλους τους δημόσιους υπαλλήλους ότι είναι εν δυνάμει απολυόμενοι.
Κανένα, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ, από όλα τα έγκυρα ΜΜΕ, που δεν είναι blogs τα οποία αναδημοσιεύουν ειδήσεις, αλλά ολοκληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης με δημοσιογράφους, δεν αναζήτησε το όνομα του «κυβερνητικού στελέχους» ή όπως αναφέρεται στη συνέχεια «συγκεκριμένου παράγοντα». Το ακόμη καλύτερο είναι ότι όλα τα ΜΜΕ δημοσίευσαν ακριβώς το συγκεκριμένο κείμενο, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι δεν πρόκειται για δική τους είδηση, αλλά κάτι σαν… Δελτίο Τύπου.
Το συγκεκριμένο κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και φυσικά και αλλού, αλλά βαρέθηκα να ψάχνω.
Μην αναφέροντας κάποια πηγή του «ρεπορτάζ» τους, αμέσως το μυαλό του αναγνώστη πηγαίνει στο ότι η είδηση είναι του Μέσου, άρα το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι το εν λόγω «κυβερνητικό στέλεχος» τηλεφώνησε ξεχωριστά στον κάθε δημοσιογράφο και του «ψιθύρισε» την είδηση περί αξιολόγησης.
Έτσι σκέφτηκα κι εγώ ο αφελής αναγνώστης, ώσπου έπεσα εδώ. Καλώς τα παιδιά της κρατικής ενημέρωσης! Το εν λόγω «κυβερνητικό στέλεχος», λοιπόν, υπαγόρευσε την είδηση στους υπαλλήλους του, εκείνοι την «έριξαν» στο διαδίκτυο και τα έγκυρα ΜΜΕ που είναι συνδρομητές του ΑΠΕ – ΜΠΕ, την αναδημοσίευσαν πολύ ευχαρίστως.
Αμέσως, καταλαβαίνουμε ποιο είναι το «σεμνό» τούτο «κυβερνητικό στέλεχος και πολιτικός παράγοντας» που ναι μεν έδωσε το μπιλιετάκι στα ΜΜΕ, αλλά δεν ήθελε να εμφανιστεί το όνομά του.
Το ΑΠΕ – ΜΠΕ βρίσκεται υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η οποία ανήκει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δηλαδή στον κ. Παντελή Καψή. Ω τι θαυμάσια δημοσιογραφική αλληλεγγύη! Ο κ. Καψής έβγαλε ένα μπιλιετάκι καθαρά τρομοκρατικού χαρακτήρα και όλοι οι συνάδελφοί του έσπευσαν να το αναπαράγουν!
Εύγε σε όλους!
Τέλος πάντων, ας πάμε τώρα να δούμε λίγο για ποιο λόγο αυτό το απαύγασμα της δημοσιογραφίας, μαζί με τους συναδέλφους του, διέδωσαν μια είδηση γεμάτη ανακρίβειες.
Α) «Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είναι και απολύσεις στον στενό δημόσιο τομέα με κατάργηση οργανικών θέσεων και οργανισμών ενώ στο στόχαστρό τους είναι οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα περιληφθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης, προκειμένου ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων του Δημοσίου να μειωθεί κατά 150.000 άτομα έως το 2015, όπως απαιτεί η τρόικα».
Ανακρίβεια: Έως το 2015 και με τους σημερινούς ρυθμούς, 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν συνταξιοδοτηθεί ήδη, οπότε ούτως ή άλλως ο αριθμός θα φτάσει στα όρια που επιθυμεί η Τρόικα(;) δίχως να χρειαστούν απολύσεις.
Β) «οι δανειστές απαιτούν να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για τη μείωση των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου»
Ανακρίβεια: Όσο και να έχουν κάνει το Σύνταγμα τρυπητήρι και να το ερμηνεύουν όπως τους βολεύει οι Βενιζέλοι, η μονιμότητα στο Δημόσιο ισχύει, άρα ξεχνάμε το «άμεσα απολύσεις» χωρίς λόγο και αιτία. Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας υπάρχει, μπορούν να τον εφαρμόσουν και να απολύσουν όσους επίορκους θέλουν. Κατά τα λοιπά, δεν ισχύει η διαρροή του Καψή, ο οποίος απλώς προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους του Δημοσίου ώστε να μη διαμαρτύρονται για τα 500 και 600 ευρώ της μισθοδοσίας τους.
Γ) «την αξιολόγηση των οποίων ανέλαβε γαλλική εταιρία»
Ανακρίβεια: Μια γαλλική εταιρεία ήρθε μόνη της στην Ελλάδα κι αποφάσισε να αξιολογήσει τους υπαλλήλους του Δημοσίου, στα καλά καθούμενα; Σίγουρα όχι.
Ερώτημα πρώτο: Επιλέχθηκε αυτή η εταιρεία; Ερώτημα δεύτερο: Μέσα από ποιον διεθνή διαγωνισμό επιλέχθηκε η εν λόγω εταιρεία; Ερώτημα τρίτον: Από πότε μια εταιρεία ξένης χώρας θα μπορεί να μπαινοβγαίνει σε ευαίσθητες υπηρεσίες του Δημοσίου όπου υπάρχουν προσωπικά δεδομένα όλων των Ελλήνων πολιτών; Ερώτημα τέταρτο: Ποιες άλλες εταιρείες συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό; Ερώτημα πέμπτο: Επιλέχθηκε ή μας επιβλήθηκε από άλλους η εν λόγω γαλλική εταιρεία; Ερώτημα έκτο: Για πόσο καιρό θα παρέχει τις υπηρεσίες της η εν λόγω εταιρεία και ποιο το κόστος αυτών των υπηρεσιών που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες;
Δ) «Το ίδιο στέλεχος ανέφερε, χαρακτηριστικά ότι “με την αξιολόγηση θα δούμε ποιοι “κουμπώνουν” με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι”.»
Ανακρίβεια: Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι είστε έξυπνοι. Είστε πολύ ηλίθιοι, αλαζόνες και αρχοντοχωριάτες για να νομίζετε ότι έχετε το δικαίωμα να μιλάτε για ανθρώπους με τόσο υποτιμητικό τρόπο. Και δε δικαιούστε να μιλάτε έτσι, επειδή ΚΑΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πρώτα απ’ όλα ΠΟΛΙΤΕΣ αυτής της έρμης χώρας που σας αφήνει ακόμη και κυκλοφορείτε ελεύθεροι, βρωμοσβουνιές.
Για κανέναν ΠΟΛΙΤΗ αυτής της χώρας δε μπορείς τυχαίε υπουργίσκε να μιλάς σα να είναι η κουμπότρυπα του παλτού σου. Είτε είναι ελεύθερος επαγγελματίας, είτε δημόσιος υπάλληλος, είτε έμπορος, είτε ιδιωτικός υπάλληλος, είτε άνεργος, είτε συνταξιούχος, θα έπρεπε ακαμάτη όταν μιλάς για τους ΠΟΛΙΤΕΣ που σε ταΐζουν, να σκύβεις το κεφάλι και όχι να αναρωτιέσαι «ποιοι “κουμπώνουν” με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι».
ΕΣΕΙΣ, τυχαίε υπουργίσκε, δεν κουμπώνετε με καμιά από τις απαιτήσεις του ελληνικού λαού και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που τη βιάζετε κανονικά. Πώς τολμάτε να μιλάτε έτσι για Έλληνες ΠΟΛΙΤΕΣ;
ΕΣΕΝΑ ποιος θα σε κρίνει ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕ υπουργίσκε; ΕΣΕΙΣ όλοι, πότε θα σταματήσετε να κατουράτε και να χέζετε πάνω στην ετοιμοθάνατη Ελλάδα προσβάλλοντας τους ΠΟΛΙΤΕΣ της;
Ουστ, ρε σαλτιμπάγκε! Κι όσο για τα ΜΜΕ του καθωσπρεπισμού, εντάξει, τη δουλειά τους κάνουν χρόνια τώρα. Τελειώνοντας, θέλω να αφιερώσω το κείμενο αυτό, σε όσους εξοργίζονται με την ανωνυμία των bloggers, αλλά θεωρούν απολύτως φυσιολογικό το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων να μεταδίδει ειδήσεις βασισμένες σε πληροφορίες ανώνυμων κυβερνητικών πηγών, τουτέστιν φήμες και διαδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων