Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι τελευταίοι σπασμοί τους...

Η Αυγή online...
Σε πλήρη ανυποληψία έχει βουλιάξει το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Μέρες τώρα παίζει θέατρο, το οποίο ονομάζει "διαπραγμάτευση", για να διασωθεί από τη λαϊκή οργή που προκαλεί η συμφωνία του επί του νέου, σκληρότερου Μνημονίου. Την Κυριακή στη Βουλή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που βρίσκεται σε αποσύνθεση, θα εκτελέσει την αποστολή που έχει αναλάβει, το συμβόλαιο καταρράκωσης της κοινωνίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.
Ψηφίζουν μέτρα που θα βαθύνουν ακόμη περισσότερο την κρίση. Το επισημαίνουν προσωπικότητες διεθνούς κύρους, όπως ο νομπελίστας οικονομολόγος Κρούγκμαν, καθώς και μεγάλα ευρωπαϊκά έντυπα. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμπεριφέρονται ως υποτελείς της τρόικας. Απαξιούν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί δέχονται τη λεηλασία των δημοσίων εσόδων, την εγκαθίδρυση ενός νέου διεθνούς οικονομικού ελέγχου πάνω στα δημοσιονομικά της χώρας με το περιβόητο "ταμείο".
Τα δυόμισι κόμματα της κυβέρνησης Παπαδήμου καταρρέουν στις δημοσκοπήσεις μαζί με την αξιοπιστία του τραπεζίτη πρωθυπουργού. Τα Μνημόνια απορρίπτονται. Και το αίτημα για εκλογές τώρα αποκτά, για πρώτη φορά σήμερα, πλειοψηφική δυναμική στις δημοσκοπήσεις.
Κι όμως, η κυβέρνηση των δυόμισι κομμάτων του Μνημονίου συμπεριφέρεται σαν να κυβερνάει με λαϊκή αποδοχή. Δείχνει να θέλει, με κάθε τρόπο, να αποφύγει τις εκλογές, παρά τη δέσμευση που έχει αναλάβει από την πρώτη μέρα της συγκρότησής της. Το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο κινείται παρασκηνιακά για τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού και τη συγκρότηση νέων κομμάτων, αμιγούς μνημονιακής νομιμοφροσύνης.
Η προσπάθεια παράκαμψης των εκλογών θα είναι οι τελευταίοι σπασμοί του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Θα τα δώσουν όλα! Δεν υπολογίζουν τις επιπτώσεις. Κινδυνολογούν για τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ. Με τη δουλική συμπεριφορά τους απέναντι στις Βρυξέλλες και την τρόικα δημιουργούν την απεχθή εικόνα μιας Ευρώπης που δεν έχει ως βασική της αξία την αλληλεγγύη, αλλά την τιμωρία των φτωχότερων χωρών.
Οι παρασκηνιακοί σχεδιασμοί για την παράταση της διακυβέρνησης Παπαδήμου μπορεί να τροφοδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ακόμη και προβοκάτσιες! Μιλούν για "πολιτική σταθερότητα", αλλά επιδιώκουν τον από τα πάνω αντιδημοκρατικό έλεγχο των εξελίξεων, ακόμη και με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, ανεξάρτητα από το αν η χώρα διαλύεται και η κοινωνία χρεωκοπεί. Άλλωστε στην κυβέρνηση συμμετέχει και το κόμμα Καρατζαφέρη, με διασυνδέσεις στον υπόκοσμο.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να προστατεύσουμε τη δημοκρατία, μπορούμε να δώσουμε ξανά ελπίδα στη χώρα. Μπορούμε να τους διώξουμε πριν προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στην κοινωνία. Εκλογές εδώ και τώρα! Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεδιπλώνονται αυτές τις μέρες ως αντίδραση στο νέο Μνημόνιο, έχουν άμεσο πολιτικό στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων