Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΟΖ-Δ*


Γιωργος Π. Ψωμας ...
*(Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη Δούλων)
Όλοι έχουμε δει το γνωστό σύνθημα στους τοίχους: «Οι παππούδες σας πρόσφυγες, οι γονείς σας μετανάστες, εσείς ρατσιστές;»
Η κυβέρνηση της Τρόικας κι αφού έχει προηγηθεί (πριν λίγα χρόνια) η υπογραφή της άθλιας σύμβασης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2, είναι έτοιμη να εφαρμόσει την τελική λύση. Τα κέντρα κράτησης μεταναστών, άλλως στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Θα δημιουργηθούν δηλαδή αποθήκες ανθρώπων, έτοιμων να τροφοδοτήσουν τους ντόπιους «τσιφικλάδες» και τις επιχειρήσεις των «επενδυτών» στο κουφάρι μιας ρημαγμένης χώρας. Κοντά στους Έλληνες των 300 € θα υπάρχει η αναγκαία μάζα των ξένων δούλων, των 50 €, ώστε το εγκαθιδρυθέν αριστοκρατικό καθεστώς να έχει την μάζα του κρέατος που χρειάζεται για να συνεχίσει να υπάρχει.
Την ίδια στιγμή σε κάποιο άλλο σημείο της χώρας (ας πούμε το Ελληνικό) άλλοι ξένοι - αλλά από τις ίδιες περιοχές του πλανήτη - πλυμένοι, αρωματισμένοι, με λιμουζίνες και στρατιά μπράβων θα συναγελάζεται με την ντόπια αριστοκρατία, την ίδια κάστα ανθρώπων που σιχαίνεται τους ξένους «λαθρομετανάστες».
Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που ενοχλεί, δεν είναι η καταγωγή, αλλά η οικονομική κατάσταση. Οι Αιγύπτιοι, π.χ. «λαθρομετανάστες», οι οποίοι είναι οικονομικοί μετανάστες, όπως χιλιάδες Έλληνες, έχουν μόνο μία διαφορά με τους Αιγύπτιους επιχειρηματίες. Τη γεμάτη τσέπη.
Ακόμα λιγότερες διαφορές έχουν με τους Αιγύπτιους δερβίσηδες που έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής από το κοινό της Άρτας, σε αντίθεση με τους άτυχους «λαθρομετανάστες», που χορεύουν όπως τους καλούν τα αφεντικά. Και στην Άρτα.
Ανάμεσα στους ξένους που φέρνουν πετροδόλλαρα και σ’ αυτούς που φέρνουν μόνο τη φτώχεια τους, τα όνειρά τους  και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, είμαι με τους δεύτερους, γιατί βλέπω στο πρόσωπό τους και τη δική μου ζωή.
Και δε "φοβάμαι" ένα "στρατόπεδο συγκέντρωσης" στην Άρτα. Φοβάμαι αυτούς που το δημιούργησαν.
Γιώργος Π. Ψωμάς
Οικονομικός Μετανάστης στην Άρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων