Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Άντε ρε παιδιά να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά...

SOFISTIS...


Στο Σύνταγμα δεν υπάρχουν πολίτες.Τις σύγχρονες παρελάσεις τις παρακολουθούν μόνο μπάτσοι..
 Και γιατί να ετοιμαζόμαστε;; Σάμπως καταργήθηκε η Εθνική μας ανεξαρτησία; Σάμπως έγινε το σύνταγμα μας κουρελόχαρτο και η δημοκρατία μας άλλοθι για το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση του λαού της; Σάμπως ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έφτασε στο ναδίρ της παρακμής του και κυβερνούν την Ευρώπη οι «αγορές», δηλαδή μια φούχτα αλήτες τοκογλύφοι και τραπεζίτες; Σάμπως έχουμε διορισμένο πρωθυπουργό τραπεζίτη, διορισμένη και δωσίλογη κυβέρνηση και μια «δύναμη κρούσης» ξένων γκαουλάιτερς στον τόπο μας; Σάμπως υποτιμήσανε την κοινωνία και τους ανθρώπους αντί για τα νομίσματα; Σάμπως πληθαίνουν οι στρατιές των ανέργων, των αστέγων και των συμπολιτών μας που ψάχνουν τα σκουπίδια; Σάμπως αναμένουμε, τα ήδη εξαγγελθέντα, επόμενα μέτρα που θα κόψουν και τα υπόλοιπα μέλη του σώματος μας για να εξαθλιωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να γίνουμε πιο ..ανταγωνιστικοί; Σάμπως δεν έχουμε να ελπίζουμε σε τίποτα πια παρά μόνο στην χαμένη μας αξιοπρέπεια; Γιατί άραγε να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά;
Μα ακριβώς γιαυτό. Γιατί έχουν συμβεί ακριβώς όλα αυτά που περιγράψαμε και που θα μπορούσαν να ξεσηκώσουν ακόμα και την πιο αλλοτριωμένη και παθητική συνείδηση του κόσμου, εκτός ίσως της λεγόμενης ελληνικής.. Αλήθεια, ποιος δεν είδε ότι αυτό που παρέλασε στην εθνική επέτειο μπροστά στα τρομαγμένα μάτια ακόμα και αυτών των ίδιων των αστυνομικών, δεν ήταν ο στρατός αλλά το αόρατο πρόσωπο ενός ιδιότυπου χουντικού καθεστώτος; Η στρατιωτική χούντα του 1967 έβαζε με το ζόρι τους πολίτες να παρακολουθούν την παρέλαση κρύβοντας ανάμεσα τους την αστυνομία. Η σύγχρονη χούντα του 2012 έβαλε με το ζόρι την αστυνομία να παρακολουθεί την παρέλαση διώχνοντας τους πολίτες. Δεν έχει σημασία ποια χούντα απ τις δύο αμαύρωσε περισσότερο την Δημοκρατία. Σημασία έχει ότι και οι δύο «σώζουν» εθνικές επετείους και πατρίδες και καταδικάζουν τους ανθρώπους..
Σήμερα έχουμε να κάνουμε με μια χούντα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, πολιτισμένη, καλοντυμένη, ντιζαϊνάτη, αρκούντως παγκοσμιοποιημένη και τόσο σκληρή και απάνθρωπη όσο και αόρατη. Έχουμε να κάνουμε με ένα σύγχρονο καθεστώς που δεν στηρίζεται στο στρατό και στις ερπύστριες αλλά στα μίντια και στις δηλώσεις και φυσικά σε μια δωσίλογη δημοσιογραφία που μεταφέρει πρόθυμα από τα κανάλια της ποταμούς φόβου και εκβιαστικών διλημμάτων για να μην ψηφίσει ο κόσμος στις επικείμενες εκλογές αυτό που αποκαλούμε, καλώς ή κακώς τέλος πάντων, «αριστερά» σε αυτόν τον τόπο.. Έτσι για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να μην κινδυνέψουν τα λεφτά των δανειστών μας ρε γαμώτο..
Άντε λοιπόν ρε παιδιά να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για να βγούμε στο δρόμο.. Στον δρόμο της αξιοπρέπειας, στον μοναδικό δηλαδή που μπορεί να υπερβεί την ύφεση των συνειδήσεων και να φέρει την περιβόητη ανάπτυξη της ψυχής και της οικονομίας. Ναι και της οικονομίας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Γιατί, τί θα πει ανάπτυξη με ταπεινωμένους και εξαθλιωμένους πολίτες; Η ανάπτυξη μπορεί να γίνει μόνο με εξεγερμένους και συνειδητούς πολίτες. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι δεν υπάρχει ευδαίμων πολιτεία χωρίς ευδαίμονες πολίτες και το αντίστροφο. Είμαστε πια απολύτως μόνοι ρε παιδιά. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, δεν ελπίζουμε σε τίποτα και δεν περιμένουμε τίποτα. Διαθέτουμε αυτήν την απόλυτη ελευθερία της μοναξιάς μας και από τον μόνο που μπορούμε πια να περιμένουμε είναι από τον ίδιο μας τον εαυτό και από κανέναν άλλον. Τον αναμένουμε λοιπόν να εξεγερθεί αν θέλει να σωθεί.. Άντε λοιπόν να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά έχουμε αργήσει πολύ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων