Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Με σταυρωμένα ψηφοδέλτια...

Mediasoup...
 της Χρυσας Φωτοπουλου

Υπάρχουν χωριά με χωματένιους ακόμη δρόμους και καφενεία με την τηλεόραση στη διαπασών. Στοχευμένη ενημέρωση. Αγορασμένες ψήφοι. Άνθρωποι στο χείλος του γκρεμού θα ψηφίσουν Σαμαρά. Άνθρωποι με υποθηκευμένο το σώμα τους θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη ευκαιρία. Γιαγιάδες και παππούδες θα συρθούν μέχρι την κάλπη με σταυρωμένα ψηφοδέλτια.
Υπάρχουν σχολεία με μετρημένα βιβλία και διεκπεραιωτικούς δασκάλους. Χιλιάδες μικρόκοσμοι αταίριαστοι με το φόντο. Κουρασμένα μαθητικά ακροατήρια. Κάτι πρέπει να γίνει. Να σταματήσει η μηχανική κίνηση. Ζητούνται εμπνευσμένοι Δάσκαλοι να καταδείξουν την αλήθεια.
Υπάρχουν άνθρωποι που αστράφτουν στα στασίδια των εκκλησιών και μετά συνεχίζουν τη ζωή τους σε μια καταγέλαστη μοναδιαία πραγματικότητα. Η συμφέρουσα, βολεμένη καλοσύνη, η πλάνη του ανθρωπιστικού καθήκοντος. Εφτά μεγάλες μέρες για μια εκ του ασφαλούς κάθαρση. Αναίμακτη κάθαρση.
Υπάρχουν σπίτια με γεμάτες βιβλιοθήκες και μπαμπάδες που νανουρίζουν τα παιδιά τους με το ‘’πρωινό άστρο’’.
Υπάρχουν όνειρα που θέλουν να στριμωχτούν στη γη. 
Υπάρχουν οι φοβισμένοι και αυτοί που δεν αγαπήθηκαν. ‘’Οι περιοριστικές όχθες’’ των ποταμών μας.
Υπάρχει η Ξένη που τον Αύγουστο θα φύγει για την Κούβα. Με μια φωτογραφική μηχανή.18 χρόνων και 3 μηνών.
Υπάρχω εγώ, υπάρχεις εσύ. Υπάρχει η ψευδαίσθηση της ύπαρξής μας. Ένας ετερόκλητος κόσμος. Εγώ αποφάσισα: Θα σε συμπεριλάβω στον αγώνα μου. Το ίδιο να κάνεις και εσύ.
Πηγή φωτογραφίας: apn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων