Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η χαλασμένη τηλεόραση ...


Pheme.gr...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

Πήγε στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών της γειτονιάς του και ζήτησε να αγοράσει μια τηλεόραση.

Έχουμε εκλογές και ο άνθρωπος επειδή μαλώνει με την οικογένειά του για τα θέματα που πρέπει να επιλεγούν στην τηλεόραση το βράδυ, αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί.

Βλέπετε διαφέρουν οι προτιμήσεις τους, καθώς εκείνοι θέλουν την Τούρκικη  αμαρτωλή αγάπη και αυτός θέλει να εμπεδώσει τα πολιτικά, ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένος στο καφενείο με την παρέα του.

Κάτι ψιθύρισε στο αυτί του υπαλλήλου   και  αυτός,  γεμάτος  απορία,  κατευθύνθηκε προς την αποθήκη του καταστήματος και έφερε σε ένα κουτί την τηλεόραση.

Ο πελάτης πλήρωσε ό,τι του ζήτησαν και βγήκε χαρούμενος από το κατάστημα, φόρτωσε την τηλεόραση στο σαράβαλό του, που απορεί πως συνεχίζει και δουλεύει, αφού έχει να το συντηρήσει από αμνημονεύτων ετών, και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του.

Τα μέλη της οικογένειά του είδαν την πρωτοβουλία του με απορία και ενθουσιασμό που επιτέλους, όπως είπαν, τώρα δεν θα μαλώνουν για τις επιλογές των προγραμμάτων.

Εγκατέστησε την τηλεόραση στο σαλονάκι του, που το αγαπούσε και προτιμούσε να ησυχάζει εκεί, έβαλε το  ουισκάκι του και έκλεισε πίσω του την πόρτα.

Η οικογένειά του έστησε αυτί. Ησυχία μέσα στο δωμάτιο. Ούτε ψίθυρος. Ύστερα από πολλές παλιμβουλίες επιτέλους αποφάσισαν να ανοίξουν την πόρτα, περίεργοι για την απόλυτη ησυχία που επικρατούσε στο χώρο.

Σκοτάδι στο δωμάτιο. Στο άναμμα των φώτων, τον είδαν να κάθεται   στην αναπαυτική του πολυθρόνα και να απολαμβάνει το ποτό του στα σκοτεινά.

Γιατί δεν ανοίγεις την τηλεόραση; Γιατί είσαι στα μαύρα σκοτάδια;
 
Μα δεν παίζει,    αφού την αγόρασα  χαλασμένη. Σιγά που θα μου χάλαγαν τις νέες εκλογές οι ανέραστοι, βαρεμένοι, ανεύθυνοι και εγωιστές πολιτικοί, είπε.

Και γιατί τότε αγόρασες μια χαλασμένη τηλεόραση;

Έτσι να τους αισθάνομαι πίσω από το μαύρο κουτί.. Να μην μπορούν να μου κουδουνίζουν τα αυτιά και να μου χαλάνε την ώρα μου και τη διάθεσή μου. Ήρθε η ώρα της εκδίκησης.

Εκλογές στη μούγκα λοιπόν. Καλύτερα μούγκα, παρά να του φωνάζει κάθε πρωί η γυναίκα του ξυπνώντας τον, Τάσο… εγέρθητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων