Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η μεγάλη έκρηξη...

Σώτος Χρυσαφόπουλος...

Big Bang
Πόση απώλεια επαφής με την πραγματικότητα πια; Πόση;;
«Η απώλεια επαφής του με την πραγματικότητα δε συνιστά άλλοθι. Κι ο Χίτλερ ήταν παράφρων και ανισσόροπος, αλλά αν έφτανε σε δίκη δεν υπήρχε περίπτωση να αθωωθεί ή να τιμωρηθεί με εγκλεισμό σε ψυχιατρείο. Πρόκειται για το παράδοξο της συνειδητής παραφροσύνης», έγραψε ο εκλεκτός μπλόγκερ, ο Καρτέσιος. Εντάξει, αλλά πόση;;;
Ακούστε:
«Ναι θα τα καταφέρουμε», δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», και αναφερόμενος στην ανάπτυξη: «Έχουμε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για αυτό. Παλεύουμε για τη ‘Μεγάλη Έκρηξη’ δημιουργίας και ευημερίας. Που θα φέρει μια νέα Ελλάδα: Καλύτερη, πιο δυνατή, πιο ανταγωνιστική προς τα έξω και δίκαιη απέναντι στους πολίτες της. Αυτό δεν είναι μακρινό όνειρο. Είναι κοντά! Φτάνει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας ως έθνος. Και να μείνουμε ενωμένοι ως κοινωνία.»
Παιδιά, το σύμπαν έχει κολώνες, έχει και οροφή. Και όταν λέμε τέτοια πράγματα, τρίζουν οι κολώνες, τρέμει και η οροφή. Και θα πέσει να μας πλακώσει. Όχι η Ελλάδα. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Το Σύμπαν. Θα μας πέσει το Σύμπαν στο κεφάλι.
Μας έλεγε τρελλά για την Τρόικα, πήγε εκεί και τον συνεφέρανε. Άλλα κόλπα, ευρωπαικά! Πριν καλά-καλά επιστρέψει όμως μας λέει τώρα πάλι τα δικά του, ε, πάει πολύ. Του λέει το Εκόνομιστ ότι δεν πάει άλλο με αυτόν, εκεί αυτός, το χαβά του! Δηλαδή ποιος άλλος πρέπει να του το πει; Το Σούπερ Γκούφη; Το Σούπερ Κατερίνα; Το Κυνήγι και Σπορ; Οι Τέσσερις Τροχοί; Το κλαδικό περιοδικό των νοσοκόμων του Δρομοκαΐτιου; Για όνομα του Θεού!
Επιτέλους, ας μιλήσει κάποιος στην γυναίκα του. Ας μιλήσει κάποιος στην πεθερά. Ας μιλήσει κάποιος στον γιατρό! Ας του στείλει κάποιος ένα Tavor, ένα Lexotanil, ένα Atarax, ας του παει κάποιος έναν ζουρλομανδύα! Κάτι τέλος πάντων.
Σας λέω, θάχουμε δράματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων