Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Καιρός να φύγουν...

Ετσι που το πάμε, στο τέλος οι συνεταίροι του Σαμαρά θα μας ζητήσουν να τους ανακηρύξουμε ήρωες! Μπορεί να χρειάστηκαν ημέρες για να διατυπώσουν μια στοιχειωδώς στακάτη θέση για την ΕΡΤ, μπορεί να περίμεναν καιρό να τους βγάλει το ΣτΕ από τη δύσκολη θέση, μπορεί ακόμη και αυτή τη στιγμή να μην αρθρώνουν ούτε λέξη για τα κυβερνητικά αδιέξοδα, αλλά περιμένουν από τους πολίτες να τους πούνε και μπράβο.
Μπράβο, επειδή ανέχτηκαν μήνες και μήνες τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, το σύγχρονο δηλαδή «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», κρατώντας όμως ένα μικρό πέπλο κοινοβουλευτικών προσχημάτων; 'Η μήπως περιμένουν... μπράβο, γιατί έβλεπαν τα κυβερνητικά αδιέξοδα να πολλαπλασιάζονται, αλλά αυτοί συζητούσαν εάν θα γίνει... ανασχηματισμός;
Το πρόβλημα ήταν και παραμένει πολιτικό. Και εν προκειμένω, το πρόβλημά τους είναι ότι συμμετείχαν και συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση που δεν λύνει τα προβλήματα της χώρας. Μια κυβέρνηση που δεν έχει να προτείνει κάτι στοιχειώδες, έστω για την αναχαίτιση της ανεργίας που μαστίζει τον τόπο, που δεν προωθεί μέτρα ανάπτυξης, μια κυβέρνηση που νέτα σκέτα έχει έλλειμμα πολιτικής.
Και οι δύο τωρινοί... αντιρρησίες, όπως και ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που υπογράφει ό,τι της ζητηθεί, δεν έχουν σχέδιο για οτιδήποτε! Δίχως σχέδιο για την οικονομία, δίχως σχέδιο για την παιδεία, την υγεία, δίχως -εννοείται- σχέδιο για τον πολιτισμό και, βεβαίως, δίχως το παραμικρό σχέδιο για το ρόλο της χώρας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, δεν είναι ικανοί για στοιχειώδη έστω διαπραγμάτευση με τους υπαλληλάκους που μας στέλνουν κάθε τόσο οι δανειστές.
Οι υπάλληλοι της τρόικας κουνάνε το χέρι και οι... πολιτικοί στέκονται σούζα. Οι υπάλληλοι της τρόικας βγαίνουν και παραδέχονται ότι μας έκαναν πειραματόζωα και ότι η συνταγή των δανειστών μάς σκοτώνει και οι... πολιτικοί συνεχίζουν να μας υποχρεώνουν να καταπίνουμε το φάρμακο - δηλητήριο. Οι δανειστές μας σφυράνε και οι... πολιτικοί, αδυνατώντας να πουν έστω ένα μικρό «όχι», βάζουν μια ολόκληρη χώρα να χορεύει το χορό του Ζαλόγγου.
Υπό αυτές τις συνθήκες, με αυτούς τους εταίρους και με αυτή τη συγκυβέρνηση, και ΕΡΤ θα κλείνουν όποτε τους καπνίζει, και μαύρο θα πέφτει στις οθόνες όποτε το αποφασίζουν, και η Δημοκρατία θα πλήττεται, και η λογική θα εξοβελίζεται.
Γιατί δεν είναι δυνατόν να ζούμε όλα αυτά και στην ατζέντα τους να υπάρχουν ο... ανασχηματισμός και ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης. Ν' αλλάξει, δηλαδή, ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς!
Γι' αυτό σήμερα οι δύο «αντιρρησίες» μπορούν, παρά την προβληματική πολιτική τους, να προσφέρουν μία υπηρεσία στη χώρα. Να δουν τον τρίτο, να τον φιλήσουν σταυρωτά και να φύγουν για να δούμε όλοι πόσα απίδια παίρνει -επιτέλους- ο σάκος.
v.delipetros@eleftherotypia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων