Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κουκλοθέατρο...

swell....
Κούκλες αποδείχτηκε ότι είναι ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, σε ένα άθλιο κουκλοθέατρο της δεκαετίας του 1960. Το σενάριο, άθλιο κι αυτό, αποδεικνύει πόσο λίγοι είναι και πόσο πρόθυμοι να θυσιάσουν τα πάντα στο όνομα της συμμετοχής στην κυβέρνηση και της σταθερότητας. Της σταθερότητας εκείνης που έχει καταστρέψει και τη χώρα και τους ανθρώπους.

Οι πομφόλυγες και των δύο για επιστροφή της ΕΡΤ στο προηγούμενο καθεστώς και ανασυγκρότηση εν λειτουργία, χθες ξεχάστηκαν και από τους δύο. Μετά τη συνάντηση, ούτε το όνομα της ΕΡΤ δεν τόλμησαν να ψελλίσουν. Το γεγονός ότι η "συζήτηση" θα συνεχιστεί και σήμερα, αποτελεί μια προσπάθεια του κουκλοθέατρου να μας πείσει ότι το έργο είναι διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε.
Θέλουν να μας πείσουν ότι διαπραγματεύονται, όπως δήθεν κάνουν με την τρόικα. Στην πραγματικότητα, αδιαφόρησαν για την ΕΡΤ, που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν εδώ, και τους εργαζόμενους σε αυτή. Ο "σοσιαλιστής" Βενιζέλος και ο "αριστερός" Κουβέλης οδηγούν στην ανεργία 2.500 ανθρώπους, προκειμένου να σώσουν τις "καρέκλες" συμμετοχής στην κυβέρνηση. 
Εκδήλωσαν αυτή την "ευαισθησία" γιατί προφανώς γνωρίζουν ότι οι εκλογές, όποτε γίνουν, θα σημάνουν το πολιτικό τους τέλος. Ως αμοιβή για τα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης. Τί κι αν η απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι παράνομη; Τί κι αν από την προηγούμενη Τρίτη φώναζαν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και αργότερα, για την ακύρωση της ΠΝΠ; Γι' αυτό δεν ψήφισαν την πρόταση του ΚΚΕ, καλυπτόμενοι πίσω από τα διαδικαστικά τερτίπια του Λυκουρέντζου.
Οι άνθρωποι είναι εκτός από γελοίοι και επικίνδυνοι. Σήμερα το βράδυ θα δούμε την τελευταία παράσταση του κουκλοθέατρου. Όπου οι δύο κούκλες θα μας πουν ότι διαπραγματεύτηκαν σκληρά για να σώσουν την ΕΡΤ, αλλά δεν το δέχτηκαν οι άλλοι. Κι εμείς θα αντιληφθούμε ότι άλλη μια φορά πετάξαμε τα λεφτά μας αγοράζοντας εισιτήριο. Για μια παράσταση με πολλές κόκκινες γραμμές, που όλες τους αποδείχτηκαν ροζ, σαν ντεκόρ μπουρδέλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων