Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

“Τι εχει στο μυαλό της η κυβέρνηση για το Σακκά;”

Εκτος Καρε...
Έχουμε μπεί επίσημα στη Ζώνη του Λυκόφωτος: σε ενα pit stop της πραγματικότητας όπου οι Κανόνες που Ήξερες έχουν παει να παρουν καφέ τσιγάρα και Sudoku πριν συνεχίσουν το απρόσκοπτο ταξίδι προς τον υπο κατασκευή (μετα διοδίων) 180 αιώνα.
Ανοίγεις το Sudoku και βλέπεις οτι το “για Δυνατούς Λύτες” έχει μεγαλώσει απο τοτε που το ταχτάρισες τελευταία φορά στα γόνατα.
Μέχρι τώρα πορευόμασταν με το δοκιμασμένο μπούσουλα “ποιός ωφελείται;”. Ο ΓΑΠ μας έβαλε στο Μνημόνιο γιατι τ αδέρφια τζογάρανε με τα CDS, ειναι μια δόκιμη συνωμοσιολογία. Ο Παπαδήμος εγκάθετος των τραπεζών, ναι, it made sense σ’εναν κόσμο όπου έπρεπε οπωσδήποτε η Ζημιά να φύγει απ’ τα Κακά Παιδάκια και να πάει στους (πως να τους πούμε ρε μαλάκα;) στους “Τεμπέληδες που Ζούσαν πάνω απ΄τις Δυνάμεις τους”.
Kι ύστερα ήρθε στα πράγματα η ΠολΑν και το “Δίκτυο 21″, και από τότε χάσαμε τη Λογική, στόπ.
SMAR2
Μέχρι και την ΕΡΤ καπως παλευόταν το πράγμα. “Επίδειξη Πυγμής”, “Υποτίμηση συνεπειων απο πλακουτσοκέφαλους συμβούλους”, “Μονοκοπανιά λυμένος ο Γόρδιος Δεσμός των Απολύσεων”, “Φατε σκατά μπινέδες που απεργείτε όταν ο Αντωνάρας φιλάει κατουρημένες ποδιές στο εξωτερικό”, you name it. Όλα στη θέση τους : Ποιός ωφελείται; #o_mouroutis_mikros.
Με την υπόθεση Σακκά, what gives? Το καλύτερο σενάριο λεει οτι η κυβέρνηση τα ΄χει χάσει παντελώς κι ότι δεν υπάρχει πλέον έστω και κλεφτοκοτάδικη λογική στις κινήσεις της, και το χειρότερο λέει οτι έχει σχέδιο, και αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει τη φυσική εξέλιξη της (χτυπα ξύλο)φυσικής  κατάληξης: Ενας άνθρωπος νεκρός, και μια πόλη να ξαναζεί το ’08 της.
Όχι, δε θελω να μπω σε λογικές “αρα επίκληση εκτακτων συνθηκών, άρα περιστολή άρθρων του συντάγματος αρα στερέωση της Εκτροπής απ’ τη Δημοκρατία”. Ειλικρινά δε θέλω, last but not least γιατι αυτά ήδη γίνονται, “αθόρυβα”, “μουδιασμένα”, “βελούδινα”, με το Βορίδη να περνάει ήδη 26 πλύσεις στους 90 βαθμούς για την Επόμενη Μέρα.
Αλλά θέλω μια εξήγηση. Θέλω να ξέρω οτι ακόμα υπάρχουν κανόνες. Για να ποδοπατηθούν, εκφυλιστούν, προσπεραστούν, κουρελιαστούν, γελοιοποιηθούν και απλά αγνοηθούν, εστω. Αλλά οτι υπάρχουν.
Οτι έστω ρε πούστη μου, Κάποιος Ωφελείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων