Και τότε είπεν και εγένετο φως. Δεν το είπεν ο Κύριος που το λέγει συνήθως, το είπε ο Παντελής Καψής, ο υπουργός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ένας άνθρωπος χωρίς αντικείμενο. Είπεν λοιπόν ο Παντελής και εκεί κατά τις οκτώ το πρωί εμφανίσθηκε στις συχνότητες της ΕΡΤ ένα αλλοπρόσαλλο γράφημα, κάτι ανάμεσα σε Πικάσο και σε διαγωνισμό σκίτσου για Λαμπραντόρ. Καλά, έναν γραφίστα της προκοπής δεν έχετε εκεί στον ΔΟΛ, στον Μπόμπολα, έστω;
Φόντο καταγάλανο, σαν το αίμα του Κωνσταντίνου του Έλληνα και μπροστά ένα τεράστιο ολοστρόγγυλο αντικείμενο, που βγαίνει μέσα από κάτι τεθλασμένες πολύχρωμες γραμμές, σαν ουράνιο τόξο που έχει πιει δυο μπουκάλια ουίσκι. Δεν είναι η Αφροδίτη, είναι ο Πάγκαλος που αναδύεται από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Ψυτάλλειας. Πάνω δεξιά γράφει με κεφαλαία γράμματα ΕΔΤ, το οποίο δεν σημαίνει, όπως ευλόγως θα εικάσατε, Ένωση Διεφθαρμένων Τραμπούκων, αλλά Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση. Τρεις λέξεις, δύο ψέματα, ούτε Δημόσια, ούτε Τηλεόραση είναι αυτό το εξάμβλωμα, όσο για το Ελληνική, αυτό θα το δείξει ο χρόνος και ο Ράιχενμπαχ.
Ευτυχώς που υπάρχει ο Καψής, αλλιώς δεν θα βλέπαμε το φως το αληθινό. Ο Καψής παρέκαμψε τους στυγνούς καταληψίες του Ραδιομεγάρου, ιδού η απτή απόδειξη ότι η ΕΡΤ ήταν γεμάτη κομμουνιστές, και πήγε να εκπέμψει από το ιδιωτικό στούντιο «Παιανία», ιδιοκτήτης του οποίου είναι κάποιος Ν. Ελματζόγλου. Ιδιοκτήτης είναι ο Ελματζόγλου, μεγαλομέτοχοι όμως είναι ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης, οι πρώην εργοδότες του Καψή. Σύμπτωση φοβερή, που γίνεται φοβερότερη, όταν μαθαίνεις ότι οι εργοδότες του Καψή είναι και συνιδιοκτήτες της Digea, μέσω της οποίας εκπέμπει η ΕΔΤ. H ΕΔΤ εκπέμπει και μέσω του ΟΤΕ, που δεν τον έχει κανένα αφεντικό του Καψή, τουλάχιστον από τα φανερά.
Εφαρμόσαμε την απόφαση του ΣτΕ, είπε πρωί- πρωί ο Καψής στο ΜΕΓΚΑ, στο οποίο κοιμάται από βραδύς, για να είναι έτοιμος και φρέσκος. Αυτό έλεγε η απόφαση του ΣτΕ; Να παραμείνει η ΕΡΤ στο σκοτάδι για ένα μήνα και μετά να εμφανιστεί ξαφνικά μια ρημαδοεικόνα, η οποία εκπέμπεται από ιδιωτικά στούντιο και ιδιωτικές εταιρείες που ανήκουν σε ιδιώτες καναλάρχες; Πρέπει να είναι η μοναδική δημόσια τηλεόραση στον πλανήτη, που θα βγαίνει μέσα από τα σπλάχνα των ανταγωνιστών της.
Δεν θα έχουμε μόνο την καρτέλα, από αύριο θα εκπέμψουμε και πρόγραμμα, θα παίζουμε ντοκιμαντέρ και ταινίες και από κάτω θα περνάει ένα κρόουλ με ειδήσεις, ξανείπε ο Καψής στο ΜΕΓΚΑ. Θα παίζουν μόνο ντοκιμαντέρ και όχι ταινίες, ζήτησαν ταινίες από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και αυτό τους τις αρνήθηκε, συμπαραστεκόμενο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Είχανε οι άθλιοι μούτρα να ζητήσουν ταινίες από το Κέντρο Κινηματογράφου που το πάνε για κλείσιμο.
Από αύριο λοιπόν η ΕΔΤ θα δείχνει ντοκιμαντέρ για τις σεξουαλικές παρεκκλίσεις των σαλαχιών της Νότιας Ινδίας και από κάτω θα περνάνε ατάραχες και καμαρωτές οι ειδήσεις. Θα κυνηγάει ο σάλαχος την σαλαχίνα κι από κάτω θα γράφει «ο Πρέσβης της Ιαπωνίας Νασουσίρο Τοκασόνι επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια», θα κουτουπώνει ο σάλαχος τη σαλαχίνα και από κάτω θα λέει «ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος επισκέφθηκε τις φυλακές Τρικάλων, χωρίς να παραμείνει», θα βγάζει η σαλαχίνα ουρανομήκεις κραυγές οργασμού και από κάτω θα περνάει το «η Νέα Ελλάδα θα γαμήσει και θα δείρει, εδήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».
Να δεις που το φως τους θα είναι χειρότερο από το σκοτάδι τους.