Ναι, μας κυβερνούν βαμπίρ. Οντότητες αδίστακτες, κινούμενες ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως, που θρέφονται από το αίμα των άλλων, από τις ζωές των άλλων. Ρουφούν ζωές ανθρώπων, για να παρατείνουν τη δική τους χαμοζωή, άντε άλλη μια μέρα στην εξουσία κι άλλη μία κι άλλη μία. Να σέρνουμε το χρόνο, μέχρι να έρθει η επόμενη δόση, μέχρι να κερδίσει τις εκλογές το αφεντικό μας η Μέρκελ, μέχρι να μοιράσουμε τη δημόσια περιουσία στους φίλους και χρηματοδότες μας.
Κουβέντες βαριές που όμως τους αξίζουν, είναι η ελάχιστη ποινή για τα έργα τους. Δείτε πως διαχειρίσθηκαν τη λεγόμενη κινητικότητα στο δημόσιο: Έδωσαν τα πάντα στην τρόικα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση που θα τους βοηθήσει να βγάλουν το καλοκαίρι, να παραμείνουν στην εξουσία μέχρι το φθινόπωρο. Στέλνουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πείνα και την απελπισία και σαν να μην έφτανε αυτό, λένε και ψέματα από πάνω. Ψέματα από την αρχή μέχρι το τέλος.
Είπαν ότι δεν πρόκειται για διώξεις εργαζομένων, αλλά για αναδιάρθρωση του δημοσίου, ώστε να γίνει πιο παραγωγικό και πιο φιλικό προς τον πολίτη. Θα γίνει ενδελεχής αξιολόγηση, θα ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι, θα διώξουμε τους κακούς, τους επίορκους, τους παιδεραστές και θα κρατήσουμε τους καλούς. Ψέμα καραμπινάτο. Όταν ήρθε η ώρα της λογοδοσίας στην τρόικα, άρχισαν να κόβουν κεφάλια στα τυφλά, 2.650 από την ΕΡΤ, 3.500 εκπαιδευτικοί, 2.200 σχολικοί φύλακες, 3.500 από τη Δημοτική Αστυνομία, πάνω από 3.000 από την πολεμική βιομηχανία. Έτσι αδιακρίτως ξεκληρίζουν ολόκληρους κλάδους και υπηρεσίες, διώχνουν ανθρώπους που θεωρούν ότι περισσεύουν, ότι είναι άχρηστοι. Ρε μπας και είναι ρατσιστές;
Είπαν ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, εκτός από τις 15.000 χιλιάδες που έχουν συμφωνηθεί, λες και οι 15.000 απολύσεις είναι κάτι αυτονόητο και δεδομένο. Είπαν ότι οι 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν θα χάσουν τη δουλειά τους, απλώς θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες που τους έχουν ανάγκη. Ψέμα δυσθεώρητο, ψέμα από εδώ ως την Καλαμάτα. Από τους 25.000 της διαθεσιμότητας ένα σημαντικό μέρος θα απολυθεί αμέσως, γιατί δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα, δεν έχει διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ. Όσοι την γλιτώσουν, θα χάσουν αμέσως το 25% του μισθού τους και μετά θα περιμένουν να τους στείλουν κάπου αλλού, όπου αλλού γουστάρει ο υπουργός. Κι αν δεν τους στείλουν, θα απολυθούν και αυτοί, η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι η απόλυση τους θα ερχόταν μετά από 12 μήνες, τώρα, με πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο χρόνος πέφτει στους οκτώ μήνες. Οκτώ μήνες με το 75% του μισθού και μετά, μην τον είδατε τον Παναή.
Είπαν και εξακολουθούν να λένε ότι αν απολυθεί κόσμος από το δημόσιο, θα εξοικονομηθούν πόροι, που θα πέσουν στην ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στον χειμαζόμενο ιδιωτικό τομέα. Ψέμα επιπέδου Βαρόνου Μινχάουζεν. Καταρχάς, τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις απολύσεις δεν θα πάνε στην ανάπτυξη, θα πάνε στο αδηφάγο δημόσιο χρέος, θα δοθούν στους δανειστές, σαν τα 3,3 δισ της προηγούμενης δόσης, που πήγαν όλα σε ένα αμερικάνικο Fund. Δεν θα φέρουν ανάπτυξη οι απολύσεις του δημοσίου, ύφεση θα φέρουν, μείωση της κατανάλωσης θα φέρουν, λουκέτα μαγαζιών θα φέρουν, χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο θα φέρουν.
Τα βαμπίρ που μας κυβερνούν λένε ψεματάκια ξεδιάντροπα, μας δουλεύουν κανονικά, δεν έχουν καν την λεπτότητα και το στυλ του Κόμη Δράκουλα.