Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Στην Έκθεση εξετάστηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης...

Ρεμπελισκος...
Απ’ ότι φαίνεται, η καθυστέρηση του ανασχηματισμού οφειλόταν σε τεχνικούς λόγους. Οι υποψήφιοι υπουργοί Οικονομικών χρειάστηκε να γράψουν μία έκθεση για το πως βλέπουν την ελληνική οικονομία, και αυτή που θα άρεσε περισσότερο στους τραπεζίτες θα κέρδιζε. Αφού ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέλαβε και επίσημα το πόστο του, ήρθε στη δημοσιότητα η έκθεση του.

Γι’ αυτό και έδωσε τίτλο στην έκθεσή του “Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας μετά την κρίση”, για να δείξει πως έχει όραμα.
Στην επόμενη παράγραφο άρχισε κάτι γενικότητες για έξοδο από την ύφεση και το 2015, πως οι εξαγωγές αναμένεται να αυξηθούν, και πως αυτό το γεγονός είναι σε απόλυτη συμφωνία με το απαιτούμενο αναπτυξιακό μοντέλο.
Μάλλον οι προβλέψεις δεν είναι και το δυνατό του σημείο, γι’ αυτό και αμέσως μετά πυροβόλησε με νούμερα και προβλέψεις μέχρι και για το 2020, ενώ όλοι γνωρίζουν πως μέχρι τώρα πέφτει έξω ακόμα και στα over/under στο στοίχημα.
Αμέσως μετά προχώρησε σε μερικά φιλοσοφικά ερωτήματα για να θολώσει τα νερά, όπως “θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, θα διατηρηθεί η ηρεμία στην κοινωνία, να ζει κανείς ή να μη ζει” και άλλα ψαγμένα.
Ακολούθως εξηγεί για ποιο λόγο ο επόμενος στόχος της εφαρμοζόμενης πολιτικής θα είναι τα σπίτια όσων έχουν απομείνει με ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, ενώ καθησύχασε τους εφοπλιστές πως τα καράβια τους δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν.
Λίγο πριν κλείσει, δεν παρέλειψε να διατρανώσει την αποφασιστικότητα του για πιστή εφαρμογή του προγράμματος σε περίπτωση που πάρει το υπουργείο, αφού εξηγεί πως οι μεταρρυθμίσεις έχουν πολιτικό κόστος. Και αφού ο ίδιος βρίσκεται γύρω από το υπουργείο Οικονομικών από τα χρόνια του Σημίτη χωρίς να καλείται ποτέ να πληρώσει το λεγόμενο πολιτικό κόστος, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση.
Τέλος, για να διαλύσει την οποιαδήποτε υπόνοια μπορεί να έχουν εγχώριοι και αλλοδαποί τραπεζίτες, υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να γίνει καμία διαπραγμάτευση για το χρέος όσο δεν ολοκληρώνονται οι μεταρρυθμίσεις.
Μάλιστα, δηλώνει ικανοποιημένος με το ύψος του χρέους καθώς το μόνο το οποίο θεωρεί μη βιώσιμο είναι το κούρεμά του κι όχι η αποπληρωμή του.
Η έκθεση του νέου υπουργού Οικονομικών δείχνει με απόλυτο τρόπο πως όχι μόνο θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, αλλά και με μεγαλύτερη ένταση, αφού δεν είναι και κανένας καμένος όπως ο Στουρνάρας.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών είχε άγχος να μην πέσει και σε αυτόν το θέμα του ανθρωπισμού όπως στους μαθητές που εξετάστηκαν πριν δύο εβδομάδες και γι’ αυτό είχε διαβάσει όλα τα SOS.
Τα θέματα του τα είχε δώσει το αφεντικό του ο Λάτσης, αφού άμα είσαι Λάτσης όχι μόνο έχεις και τα θέματα των πανελληνίων, αλλά τα γράφεις και ο ίδιος εάν το θέλεις.
Σήμερα ο Γκίκας Χαρδούβελης εξετάστηκε στα μαθηματικά, ενώ το επόμενο μάθημα στο οποίο θα εξεταστεί θα είναι η πολιτική οικονομία.
Καλά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων