Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Πάμε γερά!

απο το Alter Thess...
Αν υπάρχει μία στρατηγική που αποδίδει τα μέγιστα σε κεντροπολιτικό επίπεδο, το μόνο βέβαιο είναι ότι η απ’ εδώ πλευρά την ακολουθεί και αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως από αυτά που συμβαίνουν μετά από την εκλογική νίκη της Αριστεράς στις 25 Μαϊου.
Εντάξει, με την απόλυτα κυριολεκτική έννοια του όρου, η κυβέρνηση δεν έφυγε στις 26 του Μάη, όπως θα θέλαμε προσδοκώντας όπως πάντα στη σφαίρα του εξωπραγματικού, όμως όπως και να το δεις αυτά τα ελεεινά καθίκια της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς ετοιμάζονται να φύγουν.
Επικοινωνιακά, και εδώ η επικοινωνία έχει ουσία, απολύτως τίποτα δεν βγαίνει στον Τρελαντώνη της ΠΟΛΑΝ και ο κόσμος γελάει με τον ανασχηματισμό, τα σχέδια του για το 2021, τις 770.000 θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει αν στην Ελλάδα καταργήσουμε τις εκλογές και μπορέσει να κυβερνήσει, μαζί με τον Χρύσανθο και την υπόλοιπη παρέα των βλαμμένων του Μεγάρου Μαξίμου, για ακόμα δέκα χρόνια. Στο χώρο των, φανερά ή κρυφά, συνεργαζόμενων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να πάνε διακοπές μέχρι το φθινόπωρο, άλλωστε εντελώς τυχαία έκλεισε και η Βουλή, για να σκεφτούν με την ησυχία τους και μακριά από τα προβλήματα των πραγματικών ανθρώπων τι θα κάνουν ώστε να συνεχίσουν και στη νέα κατάσταση να μας ταλαιπωρούν με την παρουσία τους.
Αν υπάρχει μία στρατηγική που αποδίδει τα μέγιστα σε κοινωνικό επίπεδο, το μόνο βέβαιο είναι ότι η απ’ εδώ πλευρά δεν την ακολουθεί με κανέναν τρόπο και αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως και από αυτά που συνέβαιναν πριν από τις εκλογές της 25η Μαϊου και από αυτά που συμβαίνουν μετά από αυτές. Να στο πω αλλιώς, αν με ρωτήσεις «πάμε γερά;» δεν θα σου απαντήσω «πάμε γερά!», εντάξει δεν τα πάμε και σκατά, αλλά γερά δεν τα πάμε.
Το βασικό πρόβλημα στο κοινωνικό πάντα επίπεδο, είναι ότι σε γενικές γραμμές κάνουμε ότι κάναμε πριν να ξεσπάσει αυτός ο πανικός. Σίγουρα έχουν πυκνώσει οι γραμμές της Αλληλεγγύης, σίγουρα πολύς κόσμος τρέχει για πολλά πράγματα, αλλά όλο «αυτό» το πράγμα δεν το νιώθεις στην ατμόσφαιρα, δεν το «πιάνεις» παντού και κυρίως εκεί που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Προφανώς όταν μπαίναμε σε αυτή τη φάση «οδηγίες χρήσης» δεν υπήρχαν για κανέναν, για καμία, από τότε όμως πέρασαν τέσσερα γαμημένα χρόνια, φούνταρε κόσμος και κοσμάκης από τα μπαλκόνια, κι εμείς ακόμα ψάχνουμε δικαιολογίες για τ’ ότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς, ή έστω στο περίπου, να κάνουμε. Και η, ας την πούμε πλάκα, είναι πως ξέρουμε τι να κάνουμε, να πάμε γερά!
O alterthess ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων