Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Αρχίζει το ματς...

Sotosblog...
photo posted on post-gazette.com
Η ανεργία αυξάνεται κι άλλο σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή, ενώ μειώνεται σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας. Επίσης, η ανεργία μειώνεται πριν από τις εκλογές, αλλά αυξάνεται αμέσως μετά σαν τον Τιραμόλα, ενώ ενδιαμέσως ο Σαμαράς εξαγγέλλει κοντά ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Όλα πάνε πρίμα, αν και ανακοινώνεται ότι από το 2015 θα εισαχθεί… LOL ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους τελείως κατεστραμμένους, πιλοτικά σε δύο Δήμους (Κηφισιάς κι Εκάλης πρώτα), μέχρι να ισχύσει για όλους τους Δήμους, όταν με το καλό θα έχουμε καταστραφεί όλοι μας, όσην ώρα πάμε τόσο πρίμα και σίγουρα θα πάμε ακόμα πιο πρίμα, κατάπριμα!
Πριν από τις εκλογές ο Σαμαράς σκίζει Μνημόνια, αλλά μετά τις εκλογές βγαίνουν στη φόρα επιστολές του οι οποίες τον διαψεύδουν και τις οποίες είχε μόλις στείλει προς τους Μνημονιάρχες, με την υπογραφή του φαρδιά-πλατιά από κάτω.
Η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος αμφισβητεί αυτές τις επιστολές, παίζει με τις ημερομηνίες προσπερνώντας το περιεχόμενό τους, τις χαρακτηρίζει παλαιότερες κατά ένα μήνα, και καταλήγει ουσιαστικά να επιβεβαιώνει μες την άρνησή της μιαν ακόμα προεκλογική εξαπάτηση.
Νέα μέτρα ανακοινώνονται, ενώ νέα μέτρα δηλώνεται ότι δεν θα ληφθούν, αλλά κόβονται οι επικουρικές συντάξεις, τρίζοντας ξανά τα δόντια στις κύριες συντάξεις με βάση τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, και αρχίζουν οι ομαδικές απολύσεις.
Η Μέρκελ λέει ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, ενώ εδώ παρακολουθούμε την κυβέρνηση σε απευθείας σύνδεση με τα νεκροταφεία της χώρας για να την βλέπουμε που τελεί εκεί το μνημόσυνο της κρίσης δημοσία δαπάνη.

Οι Ιταλοί που δεν μπήκαν σε Μνημόνιο ελπίζουν ότι θα χρειασθούν έντεκα χρόνια για να αποκαταστήσουν το χαμένο βιοτικό τους επίπεδο, ενώ εδώ που όχι μόνο μπήκαμε αλλά δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ, ακούγοντας τις υποσχέσεις του Σαμαρά για αποκατάσταση του βιοτικού μας επιπέδου σε πέντε χρόνια, άρχισαν ήδη να μας κατηγορούν πάλι ότι ξαναπλακωθήκαμε στα μπουζούκια.
Ο Σόιμπλε εκμυστηρεύεται ότι τα καταφέραμε και δεν θα χρειασθεί τίποτε άλλο, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα τα καταφέρουμε. Άντε βγάλε άκρη.
Με εντολή Σαμαρά μπαίνουν στην κυβέρνηση υπουργοί οι οποίοι, με εντολή Σαμαρά, καρατομούν στελέχη που διορίστηκαν από υπουργούς οι οποίοι είχαν μπει στην κυβέρνηση με εντολή Σαμαρά, ενώ οι ίδιοι οι απελθόντες υπουργοί ανταλλάσσουν την ίδια ώρα επιστήθιες φιλοφρονήσεις με τους καρατόμους αντικαταστάτες τους και δηλώνουν αμφότεροι το θαυμασμό τους για τον Αντώνη Σαμαρά! Οι καρατομηθέντες αποκαθίστανται για τα καλά τους λόγια σε άλλη θέση από τον αρχικηπουρό, δηλαδή με εντολή Σαμαρά.
Με εντολή τραπεζιτών σχηματίζονται οι “κυβερνήσεις με εντολή Σαμαρά”. Σοβαροφανείς διάφοροι, φυτευτοί αλμπάνηδες ψευτοκαθηγητάδες βαφτίζονται τεχνοκράτες, και τα κανάλια τους παρουσιάζουν παίζοντας κασέτες από το διορισμό των όμοιων προκατόχων τους, αν και υποτίθεται ότι το πρόγραμμα των καναλιών είναι ζωντανό.
Βγαίνουν από την κυβέρνηση υπουργοί επειδή εμπλέκονται σε υποθέσεις βαριάς διαφθοράς και κλείνει η Βουλή μην τυχόν συζητηθούν αυτές οι υποθέσεις που δεν μπορούσε να κρατήσει άλλο κλειδωμένες στο συρτάρι του ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά μπαίνουν την ίδια ώρα στην κυβέρνηση υπουργοί που εμπλέκονται σε εξίσου βαριές υποθέσεις διαφθοράς, ενώ απολυμένες που δικαιώνονται στα δικαστήρια σαπίζονται καθημερινά γι αυτό στο ξύλο από δειλά σιδηρόφρακτα αντράκια, μέχρι ν’ αλλάξει γνώμη η Δικαιοσύνη, όπερ και εγένετο για χάρη του υπουργού Δικαιοσύνης και του ζουλοσφίχτη του Προ.Πο.
Ο Σαμαράς παίρνει στο τηλέφωνο τον πρόεδρο των ξενοδόχων για να του πει, λέει, να ρίξουν οι ρεσεψιονίστες τις τιμές που έχουν χτυπήσει ουρανό, ενώ ένας πιστολέρο που έχει αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης προτιμάει να μην πάρει τηλέφωνο τις τιμές, αλλά ετοιμάζεται να τις πυροβολήσει, αν και οι τιμές ούτε μπεκάτσες είναι για να τις πυροβολήσεις, ούτε φυσικά τίποτε άβγαλτες γκομενίτσες για να τις ρίξεις με γλυκόλογα από το τηλέφωνο.
Έχει κι άλλα απίθανα πράγματα το μενού, δεν φθάσαμε ακόμα στο τέλος. Όχι ακόμα τουλάχιστον…
–Μαρία! Πιάσε, ρε συ, μια μπύρα. Αρχίζει το ματς… τη φαβέλα μου μέσα ναούμ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων