Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου ως σημαία...

του θαναση Καρτερου απο την Αυγή ...
Κάτι μάθαμε από την εμφάνιση του Γιώργου στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Και πρώτα - πρώτα το νέο εθνικό look που λανσάρει - άσπρο πουκαμισάκι, μπλε γραβάτα, κάτι σαν προσωποποίηση της ελληνικής σημαίας, και πίσω ως φόντο όχι ο κλασσικός πράσινος γιγαντισμός, αλλά το λευκό και το γαλάζιο. Έτσι που να καταλάβουν και να καταλάβουμε όλοι ότι έχουμε να κάνουμε πια με μια δύναμη εθνική, κι όχι με το ΠΑΣΟΚ της αλλαγής, της κοινωνικής δικαιοσύνης και άλλα παρωχημένα.

Μάθαμε επίσης ότι το κίνημα Δεν Πληρώνω πρέπει να μεταμορφωθεί σε κίνημα Δεν Λαδώνω, καθώς και ότι πρέπει να έχουμε όλοι, και τα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων, τα μάτια μας ανοιχτά -αλήθεια, γιατί παρέλειψε τους Έλληνες της διασποράς, αυτοί δεν έχουν μάτια; Διότι μπορεί να έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στη στήριξη των εταίρων με τη σταθερή και ευφυή πολιτική μας, μπορεί να έχουμε στο περίπου σωθεί, μπορεί να προχωρούν με ραγδαίους ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις, αλλά οπωσδήποτε το κακό παραμονεύει και τη χώρα υπονομεύει.
Μάθαμε επίσης ότι η Ευρώπη της λιτότητας δεν έχει μέλλον -ναι, ναι το είπε! Μας δημιουργήθηκε βέβαια η απορία πώς είναι δυνατόν να μην έχει μέλλον η Ευρώπη της λιτότητας και να έχει μέλλον η Ελλάδα της λιτότητας επί χίλια, της ανεργίας, της ύφεσης, των σκληρών μέτρων, των απάνθρωπων περικοπών, που μπροστά της η ευρωπαϊκή λιτότητα είναι παιδική χαρά. Την απορία όμως αυτή την έλυσε ο πρωθυπουργός με την τελευταία πληροφορία που μας έδωσε, ότι το 2013 θα φανούν τα αποτελέσματα της πολιτικής του, θα έχει αρχίσει πια να υλοποιείται το όραμα της νέας Ελλάδας και θα κριθούν ο ίδιος και η πολιτική του.
Μπορούμε λοιπόν να κοιμόμαστε ήσυχοι μετά από αυτή την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Διότι μπορεί να μην ενημερωθήκαμε τι θα γίνει με την ανεργία, με το κράτος, με την ύφεση, με τα μαγαζιά που κλείνουν, με τα χάσματα στον προϋπολογισμό, με την τρόικα και τους υπουργικούς καυγάδες, αλλά μάθαμε κάτι πολύ σημαντικό: Έχουμε έναν γενναίο και πατριώτη πρωθυπουργό και θα τον έχουμε μέχρι το 2013. Και όσοι μέσα στην ίδια συνδιάσκεψη γκρίνιαζαν, φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής του, ακόμα και πλακώνονταν στο ξύλο, απλώς δεν καταλαβαίνουν τον Παπανδρέου ως σημαία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων