Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Tο deal της ΑΤΕ για αρχάριους...


Στελέχη της “ΚΠ Bank” επί το έργον (Ριφιφί)

Κόκκινο πανί...

Επιστροφή μετά από μακρινά ταξίδια…
Θα είμαστε σύντομοι για να μην κουράσουμε το αναγνωστικό μας κοινό, αλλά ούτε και το επενδυτικό κοινό που σίγουρα θέλει να μάθει τις λεπτομέρειες του νέου μεγάλου deal στον πολύπαθο τραπεζικό τομέα.
Στο μπλογκ “Κόκκινο Πανί” θέλουμε κι εμείς να μας χαριστεί το «υγιές» κομμάτι (κέρδη) μιας τράπεζας και να φορτωθεί στην καμπούρα των κορόιδων — ήτοι των ανυποψίαστων πολιτών — το «ασθενές» κομμάτι (χασούρες, δάνεια προς ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, κλπ). Με αυτό το συλλογισμό, λοιπόν, ιδρύσαμε την ΚΠ Bank, με αρχικό κεφάλαιο τον αέρα τον κοπανιστό και την παρουσία μας στην μπλογκόσφαιρα. Στα προσόντα μας επίσης ότι είμαστε καλά παιδία, “προοδευτκά” (κατάληψη στο Λύκειο, νεολαία ΠΑΣΟΚ, κλπ) και δεν μας κατηγορεί το Reuters για καταχρήσεις και πυραμίδες, όπως τον Μιχαλιό το Σάλλα . Βεβαίως, όταν θα έρθει η BlackRock για  έλεγχο θα διαπιστώσει σε χρόνο ντε-τε ότι η τραπεζά μας είναι για τα μπάνια, αλλά και τι μας νοιάζει; Μήπως θα δοθεί η έκθεση της BlackRock  στη δημοσιότητα όπως γίνεται σε άλλες χώρες (Ισπανία, κλπ) για να σας μπουν «ψύλλοι στ’αυτιά» για το νέο deal που κυοφορείται; Όχι βέβαια!
Τώρα, για να μπουν κάποια λεφτά στο άδειο ταμείο μας και να προχωρήσει και το πολυπόθητο deal, είχαμε την εξής απλή ιδέα: να δανειστείται εσείς οι πολίτες-κορόιδα χρήματα για να μας τα χαρίσετε («ανακεφαλαιοποίηση της ΚΠ Bank»). Τόσο απλό, τόσο λειτουργικό! Βεβαίως τα χρήματα αυτά θα τα διαθέτουμε όπως θέλουμε εμείς («επιχειρηματική αυτονομία ΚΠ Bank»), με το γνωστό τρόπο που άλλοι φίλοι μας τραπεζίτες, στην Ελλάδα και την εσπερία, διαθέτουν τα κεφάλαια: bonus αποτυχίας και χασούρας, θαλασσοδάνεια, επενδύσεις σε αέρα, dolce vita, κλπ. Δεν θέλω να ακούω τώρα για κρατικό έλεγχο και τέτοιες αριστερούλικες ιδεοληψίες, έτσι;; Άντε μη στείλω τα ΜΑΤ πρωί-πρωί!
Οι απαιτήσεις μας έχουν ήδη μεταφερθεί στους ιθύνοντες της «προοδευτικής» κυβέρνησης κ. Α. Σαμαρά, Ευ. Βαγγέλη και κυρ-Φ.-Φ. Κουβέλη και έγιναν ασμένως δεκτές. Επίσης, το πρωί που θα κλείνει το deal, θα βγάλει ο Χατζησωκράτης μια ανακοίνωση ρωτώντας την κυβέρνηση (sic!) τι ακούγεται για το deal με την ΚΠ Bank· μην καρφωθούν και τελείως τα παιδιά εκεί στη ΔΗΜΑΡ…
Τέλος, όποτε μας χρειαστούν ο Αντώνης, ο Βαγγέλης κι ο κυρ-Φώτης-Φανούρης είμαστε έτοιμοι να βγούμε στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και να βροντοφωνάξουμε προς τα κορόιδα — επιστρατεύοντας τη “συμμαχία των προθύμων” καθηγητών πανεπιστημίου –  ότι χρειάζονται νέα μέτρα γιατί δεν αντέχει ρε μαλάκες η οικονομία τους πενιχρούς μισθούς σας και τις άθλιες συντάξεις σας, δεν αντέχει άλλες τέτοιες σπατάλες ρε κορόιδα, πρέπει να σφίξετε το ζωνάρι, τέρμα το πάρτυ ρε, αρκετά ζήσατε πάνω από τις δυνάμεις σας! Τώρα πλέον θα ζούμε μόνο εμείς, γκέγκε;;
Στην υγειά των κορόϊδων, λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων