Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η επιβράβευση των υποτακτικών...

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Λήμνου

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΥΥ&ΚΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΙΛΑΤΟΥΣ
Με μια σύντομη δήλωση, σήμερα 20/9/2012 του Αγίου Ευσταθίου, ο Υπουργός Υγείας έδωσε το «Good Standing» σε όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων και ταυτόχρονα παράταση της θητείας τους μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους.
Όλοι αυτοί, οι αξιοκρατικά διαλεγμένοι, ατυχήσαντες πολιτικοί, αποτυχημένοι επαγγελματίες, ξεπουλημένοι συνδικαλιστές, συνταξιούχοι του παλαιού ΠΑΣΟΚοκράτους, τίμησαν με πάθος το μισθό τους και τελικά ανταμείφθηκαν!
Οι περισσότεροι από αυτούς ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι «νίπτουν τας χείρας τους» μπροστά στην υποβάθμιση των Νοσοκομείων, στις ελλείψεις προσωπικού, υλικών και φαρμάκων, στη μη αποπληρωμή δεδουλευμένων, στο πετσόκομα υπερωριών και εφημεριών, στην κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ. Κάποιοι, ευτυχώς λιγότεροι, προχώρησαν ακόμα πιο πέρα. Με ευφάνταστες κινήσεις και περίσσιο ζήλο ξεπέρασαν κι αυτούς τους ίδιους τους Τροϊκανούς, καταφέρνοντας τα Νοσοκομεία τους να θυμίζουν περασμένες δεκαετίες!
Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία να κατατάξω το δικό μας δίδυμο Κατσιφαράκη-Τσούνη.
Θα παραθέσω εδώ τα πεπραγμένα τους των εννέα τελευταίων μηνών στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου και κατατάξτε τους όπου θέλετε:
1)      Λειτουργώντας άψογα την εκτρωματική διασύνδεση των Νοσοκομείων Μυτιλήνης-Λήμνου έχουν εγκαταστήσει μια απίστευτη γραφειοκρατία που
σαν αποτέλεσμα έχει να μη λαμβάνονται έγκαιρα αποφάσεις για καίρια ζητήματα όπως προκηρύξεις θέσεων, παραγγελίες υλικών-φαρμάκων-εξοπλισμού. Με την υψηλή τεχνική στο πινγκ-πονγκ ,που τους διακρίνει, το μπαλάκι των ευθυνών χάνεται από τον έναν στον άλλον.
2)      Καταρτίζοντας έναν απίστευτα χαμηλό προϋπολογισμό, και σε συνδυασμό με τις περικοπές του ΥΥ&ΚΑ, κατάφεραν τη μείωση 50% των εφημεριών των
Ιατρών και 30% των υπερωριών του υπόλοιπου προσωπικού. Εφημερίες και υπερωρίες που έχουν μήνες να πληρωθούν.
3)      Συνέβαλαν με αυτόν τον τρόπο στο να μειωθεί το Ιατρικό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου κατά 25% περίπου τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
4)      Κάνοντας «θελήματα» μετατρέπουν θέσεις Ιατρών των Κλινικών Κορμού (Παθολογική και Γενική Χειρουργική) σε θέσεις Ιατρών άλλων ειδικοτήτων, παρά την αντίθετη γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου.
5)      Από τις ίδιες Κλινικές Κορμού αφαιρούν κλίνες τις οποίες προκλητικά παραχωρούν σε άλλες Κλινικές συνεχίζοντας τα «θελήματα».
6)      Αφήνουν την Ψυχιατρική Κλινική χωρίς κλίνες, αδιαφορώντας τόσο για την εφαρμογή της νομοθεσίας όσο και για τις επιτακτικές πραγματικές ανάγκες.
7)      Με απίστευτους διοικητικούς ερασιτεχνισμούς, έχουν καταφέρει οι δομές της καθαριότητας, της σίτισης, του κλιματισμού, της θέρμανσης να λειτουργούν οριακά και κάποιες φορές να μην το καταφέρνουν κι αυτό.
8)      Προ λίγων μηνών, και στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, επιδόθηκαν σε ένα μπαράζ κατηγοριών μέσω των ΜΜΕ. Δεν δίστασαν να λοιδορήσουν συναδέλφους, να αποποιηθούν ευθύνες τους, να δώσουν ψεύτικες υποσχέσεις προκειμένου να δημιουργήσουν ένα αντιιατρικό κλίμα.
9)      Επιλεκτικά και πιθανώς στα πλαίσια κάποιου σωφρονιστικού συστήματος καταπατούν το δικαίωμα συναδέλφων σε ρεπό και άδειες, εξαναγκάζουν σε
απλήρωτη εργασία, εφευρίσκουν παράνομους τρόπους πληρωμών.
10)     Παρανόμως εισπράττουν 5 Ευρώ από τα επείγοντα περιστατικά.
Όλα αυτά και πολλά ακόμη γίνονται βέβαια ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. Αυτό διατυμπανίζουν όπου βρεθούν. Ποιο δημόσιο συμφέρον
θέλει λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές; Ποιο τους θέλει κακοπληρωμένους; Ποιο δημόσιο συμφέρον δεν θέλει δωρεάν περίθαλψη, φάρμακα, υλικά;
ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΘΕΛΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ;
ΠΟΙΟ ΚΥΡΙΕ ΤΕΤΟΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;
Το φίδι στον κόρφο σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων