Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Φτωχοί εναντίον δασών!...

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη, απο την Αυγη...
Το «λαθρο-κάτι» πουλάει ακόμη. Ίσως όχι τόσο η «λαθρομετανάστευση», αλλά τα νέα όπλα που τα Μέσα Μαζικής Τρομοκρατίας εφευρίσκουν μέχρι να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε για το χάλι μας. Εμείς, μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, άνεργοι και φυσικά όχι πειθήνιοι ψηφοφόροι.
Μιας που η ρεάλ Αριστερά και η σοφιστικέ (και μακρυχέρισσα) Σοσιαλδημοκρατία, αντάμα με τους εθνικοσοσιαλιστές,
δεν φαίνεται να δίνουν τη λύση στον θίασο του κ. Σαμαρά, επιστρατεύτηκαν εκ νέου οι τηλεπαπαγάλοι και με τη βοήθεια διαφόρων ανόητων οικολογιζόντων μας δείχνουν τον νέο εχθρό: τη «λαθροϋλοτόμηση». Τις μέρες των Χριστουγέννων, τα καταχρεωμένα αλλά κερδοφόρα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα (ελπίζω να μην αναρωτιέστε ακόμη πώς γίνεται αυτό), αλλά και τα πλήρως δουλοπρεπή δημόσια, ξεσκίστηκαν να διεκτραγωδούν το πώς οι πένητες και εξαθλιωμένοι συνάνθρωποι, εκτός του ότι έριξαν έξω το μαγαζί διότι έπαιρναν και μισθό για να δουλεύουν, όχι μόνο δεν πληρώνουν ως καλοί πολίτες για πετρέλαιο θέρμανσης (και το εξαρτημένο τιμολογιακά φυσικά αέριο), αλλά κόβουν δέντρα για να ζεσταθούν!
Πήραν φωτιά τα τζάκια, μας λένε. Μάλιστα, όλη η φτωχολογιά με τζάκια τη βγάζει σε μεζονέτες της Πολιτείας και του Πανοράματος (στη Θεσσαλονίκη) κι όχι με τις μαντεμένιες σομπίτσες που, εκτός των άλλων, ανταγωνίζονται και τη ΔΕΗ διότι στο πάνω μέρος μπορείς να βάλεις την κατσαρόλα και να μαγειρέψεις τα εξωτικά ζαρζαβατικά και τους φασιανούς.
Φυσικά, η βλακεία των δούλων είναι ευθέως ανάλογη με αυτήν των κυβερνητικών γεωργαλάδων που δίνουν κάθε πρωί στους διευθυντές των μέσων το θεματολόγιό τους.
Έτσι, ενώ δείχνουν με το δάχτυλο, ίδιοι κουκουλοφόροι, τους εξαθλιωμένους ανέργους ή εποχικά εργαζόμενους για την κοπή δέντρων από τα δάση, μας λένε κιόλας ότι η δουλειά γίνεται με φορτηγά και με πετρελαιοκίνητα πριόνια αξίας κάποιων χιλιάδων ευρώ, που προφανώς ανήκουν σε ανέργους, ημιαπασχολούμενους και υπερήλικες.
Τα δικά τους παιδιά, τα τσακάλια που μόλις οσμίζονται αίμα σπεύδουν να καλύψουν τη νέα ανάγκη της αγοράς, είναι αθώα του κρίματος.

Το έγκλημα στις Σκουριές
Κάποιοι οικολογίζοντες, με εμφανές το πρόβλημα αυτοπροσδιορισμού, μόλις δουν ματσούκι λένε όποια εξυπνάδα τους κατέβει στο θολωμένο τους μυαλό, έως και ότι οι συνέλληνες κόβουν δέντρα και στα άλση.
Όχι οι δήμαρχοι (για να θυμηθούμε τον Νικήτα), αλλά οι κάτοικοι. Πού, πότε, με ποια μέσα, είναι περιττό να ρωτήσουμε. Αφού το λένε αυτοί...
Έτσι και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εκείνο το υπουργείο οι πολιτικοί προϊστάμενοι του οποίου θεωρούν ηλίθιους όλους τους άλλους πλην της αφεντιάς τους, βγάζοντας κάθε μέρα κι ένα όρντινο ενάντια τάχα μου στη λαθροϋλοτόμηση.
Μέλη της ίδιας κυβέρνησης που επιτρέπει την τιμή του τόνου καυσόξυλων να ίπταται στα 140 έως και 190 ευρώ/τόνο, οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Προστασίας των κουκουλοφόρων ψελλίζουν διάφορα για ελεγχόμενη υλοτόμηση, για απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις δασικές οδούς κατά τις νυκτερινές ώρες και άλλες τέτοιες αηδίες.
Οι ίδιοι, όχι απλώς ανέχονται, αλλά μας πρήζουν για τα πλεονεκτήματα της «επένδυσης» στις Σκουριές της Ιερισσού, όπου χιλιάδες στρέμματα δασωμένης γης θυσιάζονται νομίμως για να κάνει ο δήμαρχος Πάχτας (τον θυμάστε;) τα μικροπολιτικά του παιχνίδια και να κερδοσκοπήσουν οι Καναδοί χρυσοθήρες και τα ελληνικά, επίχρυσα, δεκανίκια τους.
Εκεί δεν υπάρχει περιβαλλοντικό έγκλημα. Ούτε στις δημοπρασίες των πρώην ή και νυν (αλλά καταγραμμένων ως καμένων) δασικών εκτάσεων που έναντι πινακίου φακής παραδίδονται σε ξυλέμπορους ή καρβουνέμπορους, ασχέτως αν κάηκαν ή δηλώθηκαν ότι κάηκαν από εμπρηστές.

Υποκριτές και υβριστές
Οι κύριοι που ρυθμίζουν αυτές τις ανομίες σε βάρος του περιβάλλοντος δεν είναι βλάκες ούτε αμόρφωτοι μεροκαματιάρηδες. Είναι καθηγητές πανεπιστημίου, νομικοί, μηχανικοί. Το ίδιο και οι απολίτικοι οικολογίζοντες που είναι βέβαιον ότι θα καταγγείλουν τον φτωχούλη ο οποίος κουβαλάει στην πλάτη ένα κλαδί που έπεσε από τα φορτηγά των επιχειρηματιών της υλοτομίας. Οι κατ’ επάγγελμα δολοφόνοι του περιβάλλοντος στο απυρόβλητο. Εκκωφαντική η απουσία τους και από το μέτωπο στις Σκουριές. Προφανώς δεν εγκρίνει ο αξιότιμος κ. Κον Μπεντίτ τη συνύπαρξή τους με αυτούς που δεν υπακούνε στις αρχές της «επιχειρηματικότητας».
Η υποκρισία κυβερνώντων αλλά και τοπικών παραγόντων που προτάσσουν τις θέσεις εργασίας έναντι του περιβάλλοντος σπανίως απασχολεί τα μέσα «ενημέρωσης». Εξηγήσιμο κι αυτό, όταν στις εταιρείες που καταστρέφουν δάση και περιβάλλον (μην ξεχνάμε τις νέες χωματερές) είναι και αυτές των ιδιοκτητών ΜΜΕ. Τόσο απλά!
Και το θράσος των υποτακτικών είναι τόσο που επικαλούνται τα παιδιά τα οποία κάηκαν από ξυλόσομπα στην Καβάλα για να ξορκίσουν τη θέρμανση με ξύλα.
Αυτή η ύβρις ξεπερνά κάθε όριο. Οι θύτες, αυτοί οι άθλιοι υπάλληλοι των κερδοσκόπων που αναγκάζουν τον κοσμάκη να καταφεύγει έως και σε πατέντες μπας και ζεσταθεί, μας εγκαλούν εμμέσως διότι δεν προτιμούμε τις σίγουρες μεθόδους θέρμανσης. Τι είναι 4 ή 5 χιλιάρικα τον χρόνο (τόσα χρειάζεται ένα σπιτικό στη Φλώρινα ή στο Νευροκόπι για να θερμανθεί στοιχειωδώς); Το θέμα είναι να χρησιμοποιείς τα πολιτικώς ορθά μέσα: πετρέλαιο, αέριο, ρεύμα, πέλετ και πάει λέγοντας. Όχι σομπίτσες.
Μετά, ό,τι κι αν γίνει, η σόμπα σου φταίει. Η σόμπα φταίει και για τα παιδιά που χάθηκαν. Όχι η καταραμένη φτώχεια που απλώνεται σαν χολέρα πάνω από τη χώρα με τις ευλογίες των Ευρωπαίων προστατών.
Η σόμπα φταίει. Μήπως και για το μπέρδεμα με τη λίστα Λαγκάρντ το συρτάρι του γραφείου δεν έφταιγε που φιλοξένησε το φλασάκι;
ΥΓ.: Γνωρίζω την κασέτα που αναμασούν τα ηγετικά στελέχη των οικολόγων. Ε, οικολογία και καπιταλισμός (κέρδος πάση θυσία) κομματάκι δύσκολο να συνυπάρξουν. Αυτό ώς κι οι σερσερήδες της «αγοράς» το έχουν αντιληφθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων