Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα...

manifestomag...
megasyntagma
Οι ιδιωτικές τηλεοράσεις είναι ημιπαράνομες επιχειρήσεις που εδώ και χρόνια χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες χωρίς κανέναν δημόσιο έλεγχο. Οι ιδιοκτήτες τους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε τομείς άσχετους με την ζημιογόνο «ενημέρωση», αλλά καθόλα σχετικούς με τις προσοδοφόρες δουλειές που μπορεί να σου δώσει η πίεση από ένα μεγάλο δίαυλο «ενημέρωσης».
Ετούτες τις ημέρες διάλεξαν κάποιοι καναλάρχες να διαφημίσουν την όψιμη κοινωνική τους ευαισθησία κάνοντας όμως … μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Μας προέτρεψαν επί τούτου να δείξουμε με την σειρά την κοινωνική μας αλληλεγγύη προσφέροντας σε ενδεείς συμπολίτες μας ό,τι μας περισσεύει.
Χιλιάδες συνάνθρωποί  μας, παρότι απελπιστικά μόνοι οι ίδιοι (αφού κατηφορίζοντας από τα πλούσια προάστιά τους δεν συνάντησαν ούτε έναν αναγκεμένο), ανταποκρίθηκαν στις τηλεοπτικές προσκλήσεις κι άφησαν το περίσσευμα ή και το υστέρημά τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
Το οξύμωρο είναι ότι τα κανάλια που είχαν τις πρωτοβουλίες στήριξης των νεόπτωχων του Μνημονίου, είναι αυτά ακριβώς που με ανυπόκριτο ζήλο το στηρίζουν!
Βεβαίως δεν έχουμε τίποτα με τους ενδεείς που οικονομούν τις δυσκολίες της ζωής τους γυρνώντας δεξιά κι αριστερά. Τα έχουμε όμως με την επετειακή και κυρίως υποκριτική «ελεημοσύνη» των ημερών, την οποία μάλιστα επικουρεί άλλοτε η Αρχιεπισκοπή  της ελλαδικής Εκκλησίας, άλλοτε διάφοροι θλιβεροί βλαχοδήμάρχοι κι άλλοτε πάλι όλοι μαζί .
Υπενθυμίζουμε πάντως στους φιλάνθρωπους των εορτών ότι οι πεινασμένοι πεινούν 365 μέρες τον χρόνο και σίγουρα δεν θα χορτάσουν την πείνα τους ούτε τα ξέκωλα ούτε οι ξεσκολισμένοι των κωλοκάναλων των Αθηνών.
skyarchiepiskopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων