Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Φαΰλος κύκλος...

Σώτος Χρυσαφόπουλος...
drawing-hands
Το ποταπό και αηδιαστικό σχόλιο του Φαήλου Κρανιδιώτη μέσω Twitter είναι πια γνωστό στο πανελλήνιο. Θα το επαναλάβω, όμως, εδώ μη τυχόν και κάποιος δεν το πληροφορήθηκε. Έγινε αυτό το εμετικό σχόλιο σε απάντηση άλλου χρήστη, ο οποίος είχε γράψει επί λέξει το εξής: «βία είναι ο γέρος μου που πάει στον γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι τελείωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις! Αν πεθάνει θα στον φέρω!» Η νοσηρή απάντηση του Φαήλου Κρανιδιώτη, ενδεικτική πλήρους ηθικής αποσύνθεσης, επί λέξει ήταν: «Ευχαρίστως αλλά που να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις πριν παγώσει, θα χωράει.»
Υπογραμμίζω ότι στα Ελληνικά η έκφραση «ο γέρος μου» σημαίνει «ο πατέρας μου». Και το σημειώνω σε επίρρωση της άποψης ότι ο ηθικά αρρωστημένος κατά τεκμήριο υποτροπιάζει. Έτσι και ο συντάκτης της αποκρουστικής και σιχαμένης αυτής απάντησης. Επιχείρησε να διασκεδάσει εκ των υστέρων τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι έκανε μαύρο χιούμορ απέναντι σε μαύρο χιούμορ· και επιβάρυνε με τα περί μαύρου χιούμορ την αποκάλυψη της ηθικής καταρράκωσης, που εξ αυτού τον χαρακτηρίζει.
Τις εντυπώσεις προσπάθησε να τις διασκεδάσει, όχι μετά από εσωτερική παρόρμηση μεταμέλειας, αλλά διότι υπήρξαν καταδίκες για το σχόλιό του από το κυβερνητικό στρατόπεδο –ανάμεσα σε αυτές και εκείνη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. Στη συνέχεια, τις εντυπώσεις επιχείρησαν να διασκεδάσουν και άλλοι, διοχετεύοντας την «διευκρίνιση» ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν είναι σύμβουλος στο Μαξίμου.
Οι παραπάνω καταδίκες και διαρροές είχαν προφανή στόχο: να μείνει το θέμα εκεί· στον Φαήλο· να μην πάει παρά πέρα· να μην αγγίξει μια καρέκλα που τρίζει σαν το ξύλινο ποδάρι της γιαγιάς μας, μέχρι που εκλιπαρεί για μια ακόμα περίοδο χάριτος, ρε παιδιά, μέχρι τον Ιούνιο, διότι, λέει, άμα την βγάλουμε ως τον Ιούνιο, λέει, μετά, τον Σεπτέμβριο, λέει, θα απογειωθούμε· χωρίς, βέβαια, να μας λέει με ποια πτήση!..
Στο θέμα μας τώρα: Ερωτώ, λοιπόν: Αφού ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν είναι σύμβουλος, τότε γιατί ανακατεύθηκε στην υπόθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;
Πριν δώσετε οποιαδήποτε απάντηση, παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας ότι δεν είχε ξεσπάσει ακόμα ο ντόρος, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος   α ν α π α ρ ή γ α γ ε  και αυτός μέσω του δικού του λογαριασμού στο Twitter, όπως πιστοποιείται, το συγκεκριμένο σχόλιο του Φαήλου Κρανιδιώτη! Έχω άδικο να υποθέσω ότι η αναπαραγωγή προδίδει ίδια ηθική σκοπιά; Δεν εγκρίνει κάποιος αυτό που αναπαράγει, όταν το αναπαράγει; Ή μήπως επεδίωκε ο Κεδίκογλου να εκθέσει τον Κρανιδιώτη στα μάτια της Κοινής Γνώμης, διότι πράγματι ο τελευταίος δρα σαν σύμβουλος, και ανακατεύεται στα πόδια του, άνωθεν επιβληθείς, και άρα χωρίς να χρειάζεται την επίσημη ιδιότητα του συμβούλου; Και ο Κεδίκογλου που καιροφυλακτούσε αδραξε την ευκαιρία για να φθείρει τον Κρανιδιώτη, στο πλαίσιο μιας τακτικής που αποσκοπούσε στο να τον αποδυναμώσει, ώστε να απαλλαγεί από αυτόν; Και τελικά πέτυχε, όμως, να εκτεθεί και ο ίδιος ηθικά, καθώς επιχείρησε να επιτύχει τον σκοπό του επιπόλαια-επιπόλαια, αφού ήλπιζε ότι η αναπαραγωγή εκ μέρους του θα περνούσε απαρατήρητη.
Τι από όλα τούτα συμβαίνει, λοιπόν; Μήπως απλώς είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ιδίου φυράματος; Μην κουράζεσθε να δώσετε καμιάν απάντηση. Πρόκειται για την συμπεριφορά μιας άθλιας καμαρίλας. Καμαρίλας, ωστόσο, με επικεφαλής· που εκμαυλίζει. Διότι, ως αποδεικνύεται, με όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων