Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Δενδιασμός..

Θανάσης  Καρτερός, απο την Αυγη...
Στην αρχή την πλήρωσαν οι καταληψίες της βίλλας Αμαλία -καλά τους έκαναν, αναρχικοί ήταν. Ύστερα την πλήρωσαν οι λοιποί καταληψίες -καλά τους έκαναν, κάθε καρυδιάς καρύδι ήταν. Ύστερα κλήθηκε στην εφορία της δημόσιας τάξης να πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του ο ΣΥΡΙΖΑ -καλά του έκαναν, αφού θωπεύει τη βία. Ύστερα την πλήρωσαν οι απεργοί του μετρό -καλά τους έκαναν, συντεχνία είναι. Προχτές την πλήρωσαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ -καλά τους έκαναν, κομμουνιστές είναι. Και έπεται συνέχεια.
Όλα αυτά για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού, της βίας, των ακραίων ενεργειών και, τελικώς, των άκρων. Τα οποία άκρα φουσκώνουν συνεχώς με μια συνταγή μαγειρικής που ξεπατίκωσε ο Δένδιας από παλιά καθεστώτα φαιού χρώματος και εφαρμόζει δημιουργικά στην ελληνική πραγματικότητα. Χώνουν κόμματα, κοινωνικές ομάδες, απεργούς, συνδικαλιστές, πρόσωπα και φορείς στη χύτρα των άκρων, βράζουν μια σούπα βίας και καλούν τους "καλά τους έκαναν "νοικοκυραίους να την απολαύσουν. Μαζί με τα ΜΑΤ.
Η συνταγή, που εφαρμόζεται χωρίς κανέναν ενδοιασμό, θα μπορούσε να ονομαστεί και Δενδιασμός, προς τιμήν του chef. Και για όποιον έχει απορία πώς, εν έτει 2013, η κυβέρνηση καταφεύγει σε μια συνταγή του τριάντα και του σαράντα του περασμένου αιώνα, η απάντηση είναι απλή: Γιατί πιάνει. Κι ό,τι πιάνει είναι για τον Σαμαρά και τους σμπίρους του καλοδεχούμενο. Δεν πα' να παραβιάζει τους νόμους, το σύνταγμα, την ανθρωπιά, την κοινή λογική. Αν είχαν τέτοιους ενδοιασμούς οι πρόγονοι του Δενδιασμού δεν θα είχε σωθεί ποτέ η Ελλάδα από τη βία των κατσαπλιάδων.
Σε ποιους πιάνει το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Και δεν αρκούν ούτε οι υψηλοί τόνοι ούτε οι καταγγελίες ούτε οι διαμαρτυρίες ούτε οι διαψεύσεις για να αντιμετωπιστεί. Οι αυτουργοί της συνταγής όχι μόνο είναι άσοι της καταγγελίας και τεράστιοι ψεύτες, αλλά και δεν ορρωδούν προ ουδενός -αυτό λένε η Ιστορία και η πείρα. Και βίντεο σκαρώνουν, και δηλώσεις κακοποιούν, και έπιπλα υπουργικών γραφείων σπάνε, και καμιά φωτιά βάζουν -αρκεί να περάσει η εικόνα που θέλουν στις άδολες ψυχές των νοικοκυραίων.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού, όμως. Ο Δενδιασμός δημιουργεί δεσμούς ανάμεσα σε όσους προορίζονται για τη σούπα του. Και όσο πιο γρήγορα αυτοί κατανοήσουν την ανάγκη κοινής δράσης, τουλάχιστον κατά της χύτρας, τόσο το καλύτερο για όλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων