Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τα γατάκια της ακροδεξιάς....

Τέσσερα.
Δεν ξέρω, η αλήθεια είναι πως δεν με καίει ιδιαίτερα, αν η χούντα του Σαμαρά έχει, ή δεν έχει, κοινοβουλευτικό μανδύα. Πάντως, αν το πάρουμε από την τυπική του πλευρά το θέμα, η Βουλή δεν λειτουργεί εδώ και καιρό. Τα Προεδρικά Διατάγματα και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δείχνουν και αποδεικνύουν πως η χώρα δεν έχει, ούτε τυπικά, μία δημοκρατική κυβέρνηση. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά, δικαιολογεί, δυστυχώς, πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα οι μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων. Δυστυχώς, μέχρι και προχθές, ο κόσμος που είχε συνειδητοποιήσει ότι το καθεστώς έκτακτης ανάγκης δεν θα περιοριζόταν στη σφαίρα του δημοσιονομικού δεν ήταν πολύς. Ευτυχώς από προχθές αυτό έχει αλλάξει και στο μυαλό των περισσοτέρων έχει σφηνωθεί μία ερώτηση: «Χρειάζεται η χώρα μία δημοκρατική κυβέρνηση;». Ο κάθε ένας και η κάθε μία το απαντάει ανάλογα με το αν στο κεφάλι του έχει μυαλό ή μαρέγκα. Οι της μαρέγκας προφανώς απαντούν «όχι» και γουστάρουν τη χούντα του Σαμαρά. Προφανώς ανάμεσα τους υπάρχουν και φτωχοί, κατατρεγμένοι, άνθρωποι, αλλά όπως ξέρεις καρντάση πολλοί από τους πολλούς καλούς ανθρώπους κατά κανόνα σκέφτονται και κάνουν μαλακίες. Πιστεύω πως πολύ σύντομα αυτό
θα αλλάξει.
samaras_polan_symvouloi.jpg

Δύο.
Αν πιστέψουμε την προπαγάνδα (ευτυχώς η απεργία της ΠΟΕΣΥ την έχει βάλει στην κατάψυξη) των διαπλεκόμενων ΜΜΕ ο Ευάγγελος – άντε γαμήσου εργατιά – Βενιζέλος έχει πρόβλημα με την απόφαση της χούντας του Σαμαρά για να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ και τον Αύγουστο να ιδρυθεί η Νέα ΥΕΝΕΔ. Τ΄ ότι δεν πιστεύουμε αυτή την προπαγάνδα δεν έχει να κάνει με τ’ ότι ξέρουμε πράγματα που δεν λέγονται, αλλά με τ’ ότι ξέρουμε πως πάνε οι μέρες της εβδομάδας. Ο Ευάγγελος – άντε γαμήσου εργατιά – Βενιζέλος ενημερώθηκε για το σχέδιο της χούντας του Σαμαρά για την ΕΡΤ (και δεν είναι μόνο η ΕΡΤ…) το βράδυ της Κυριακής όταν ο Αντωνάκης της ΠΟΛΑΝ επέστρεψε στην Αθήνα από το προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Πως αντέδρασε; Όπως πάντα, κάνοντας το γατάκι της ακροδεξιάς. Τα περί αιφνιδιασμού είναι μαλακίες, καθώς εδώ και δύο εβδομάδες το σχέδιο της χούντας του Σαμαρά για την ΕΡΤ (και δεν είναι μόνο η ΕΡΤ…) είχε βρωμίσει και μάλιστα είχε γίνει πρωτοσέλιδο στην τρίτη (νομίζω) σε κυκλοφορία κυριακάτικη εφημερίδα. Εντάξει, στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μείνει ούτε ψίχα, οπότε που να βρεθούν τα τρία ευρώ για την εφημερίδα, αλλά αν θυμάμαι καλά απέναντι από την Ιπποκράτους έχει ένα ψιλικατζίδικο που στη βιτρίνα του κρεμάει τις εφημερίδες.
Ένα.
Ενώ λοιπόν το σχέδιο της χούντας του Σαμαρά για να απολύσει τους πάντες από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ήταν γνωστό, ο Κουρέλης ήρθε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και είπε πως η χούντα του Σαμαρά θα πρέπει να μείνει, τουλάχιστον, για άλλα τρία χρόνια. Το δεύτερο γατάκι της ακροδεξιάς ήξερε τα πάντα, κι όμως μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας (ενώ είχαν μπει οι υπογραφές του Σαμαρά και του Παπούλια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) κράτησε το στοματάκι του κλειστό. Ραμμένο… Από τα ξημερώματα της Τετάρτης, βέβαια, ο Κουρέλης το γύρισε στη μαγκιά και διάφοροι απίθανοι συνεργάτες του διέδιδαν ότι η Δημοκρατική Δεξιά θα βάλει θέμα Σαμαρά, να συνεχιστεί δηλαδή η χούντα αλλά με άλλον στο «νούμερο ένα». Μέχρι το βραδάκι της Τετάρτης αυτές της μαγκιές αναγκάστηκαν να τις καταπιούν και ο Κουρέλης να δηλώσει πως στηρίζει τη χούντα του Σαμαρά, αρκεί η ΕΡΤ να ξαναλειτουργήσει. Προφανώς και θα ξαναλειτουργήσει, ως Νέα ΥΕΝΕΔ στα τέλη Αυγούστου και οι προσλήψεις των δημοσιογράφων θα γίνουν με το γνωστό σύστημα τέσσερις από τη Νέα Δημοκρατία, δύο από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τη Δημοκρατική Δεξιά. Και τα δύο γατάκια της ακροδεξιάς θα γουργουρίζουν δίπλα από τις παντόφλες του Σαμαρά.
Πέντε.
Όπως λέει ένας καλός μου φίλος, περισσότερο από τη χούντα θα πρέπει να μισούμε τους βλάκες που τη στηρίζουν. Έτσι πιστεύω κι εγώ, αυτή είναι η πολιτική μου διαπαιδαγώγηση, αλλά (κι) αυτό πρέπει να αλλάξει. Να θυμάσαι καρντάση, είμαστε με το Πέντε, με τους πολλούς καλούς ανθρώπους και απέναντι μας είναι τα καθίκια και οι ναζίδες. Να θυμάσαι καρντάση, περίστροφο μας η απελπισία και σφαίρες μας οι ανάγκες. Και να μη στεναχωριέσαι, η οργή και η αγάπη, οι αόρατες καπετάνισσες, είναι στον ένατο μήνα τους. Και βγες από το ιντερνέτ για να τα πούμε στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων