Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μοιραίο πάθος...

της Ξενιας Κουναλακη, μεσω TVXS....
Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης επανέφερε τη διάταξη που οδήγησε στη διαπόμπευση των οροθετικών ιερόδουλων και την οποία είχε φροντίσει να καταργήσει η πρώην υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη. Φυσικά, ο κύριος Γεωργιάδης είχε το άλλοθι ότι την αμφιλεγόμενη –για να το θέσουμε κομψά– πρόβλεψη είχε θεσπίσει ένας σοσιαλιστής προκάτοχός του στον θώκο, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε επιχειρηματολογήσει παλαιότερα και υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής. Θυμίζουμε, για την ιστορία, ότι η υπόθεση των οροθετικών προκάλεσε διεθνή κατακραυγή από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οργανισμούς προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είχε καταλήξει δε με την πανηγυρική αθώωση όλων των γυναικών που είδαν τα πρόσωπά τους κρεμασμένα στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ και στις ιστοσελίδες, εν είδει «Wanted» στο Φαρ Ουέστ.
Σε μια περίοδο που η Υγεία είναι ο τομέας με τις πλέον επείγουσες ανάγκες χρηματοδότησης και εξορθολογισμού των δαπανών, ο νέος υπουργός Υγείας αποσαφήνισε τις προτεραιότητές του. Eνα 24ωρο νωρίτερα, στο συνέδριο της Ν.Δ. είχε αποκρυσταλλωθεί η νέα ιδεολογική ατζέντα του κόμματος: άτακτη οπισθοχώρηση και αναδίπλωση επί το δεξιότερον για τη δημιουργία μιας «Νέας Ελλάδας». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μάκης Βορίδης θύμισε στους ΠΑΣΟΚτζήδες ότι καλά τα κυβερνητικά κολλητιλίκια, αλλά με την πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου τους χωρίζει άβυσσος. Προφανώς η Ν.Δ. έχει αποφασίσει ότι αφού αποδεκάτισε τη ΔΗΜΑΡ και ευνούχισε το ΠΑΣΟΚ, συσπείρωσε τους κεντρώους ψηφοφόρους προβάλλοντας εαυτήν ως μεταρρυθμιστική, φιλευρωπαϊκή δύναμη και μοναδική αξιόπιστη αντίπαλο της «ανεύθυνης» Αριστεράς –λέγε με ΣΥΡΙΖΑ– και τώρα, για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, πρέπει να διεμβολίσει τη Χ.Α. Το είπε χοντροκομμένα ο Βύρων Πολύδωρας και αποδοκιμάστηκε, γιατί αυτού του είδους οι φαιές στρατηγικές είναι άφατες. Εφαρμόζονται χωρίς να συζητούνται.
Ο νόμος για την ιθαγένεια, που ακυρώθηκε και ξαναήρθε στη δημοσιότητα εξαιτίας της –μεμονωμένης για την κυβέρνηση– περίπτωσης του πιτσιρικά μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο (ο οποίος, σημειωτέον, πήρε την ιθαγένεια και μπόνους-εικόνισμα από τα χέρια του ίδιου του πρωθυπουργού), το «παγωμένο» αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και η νέα ιδεολογική πλατφόρμα της Ν.Δ. δείχνουν ότι το ειδύλλιο με τη Χ.Α. ξεκίνησε με πάθος. Ξεχνούν, όμως, στο κυβερνών κόμμα πως οι προσπάθειες κατευνασμού της Ακροδεξιάς απλώς ενσωματώνουν τον ακροδεξιό λόγο στην πολιτική καθημερινότητα και τελικά απενοχοποιούν την ψήφο υπέρ της. Η ιστορία έχει δείξει, άλλωστε, ότι όταν ένας πολίτης έχει να επιλέξει, ειδικά σε περιόδους κρίσης, μεταξύ ενός σκληροπυρηνικού, ξενοφοβικού σχηματισμού και της λάιτ εκδοχής του, θα προτιμήσει το αυθεντικό από την απομίμηση.
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων