Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Μαθητές στη φυλακή;

Εντάξει, έφοδος των ΜΑΤ σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Το δέχτηκες, που ξέρεις τι κάνουν εκεί αναρχικοί. Σάμπως έχεις πάει εκεί ποτέ;Ούτε για την υπερβολική βία στις διαδηλώσεις έχεις κάτι να πεις, αφού ούτε εκεί έχεις κατέβει, αλλά και να κατέβαινες “δεν θα σε πείραζε κανένας αν δεν έκανες κάτι κακό”. Οκ, ούτε για τους κατοίκους στις Σκουριές έχεις να πεις κάτι, αφού εκεί κι αν δεν πρόκειται να πας ποτέ, και δεν σε νοιάζει τι γίνεται πέρα από το οικοδομικό σου τετράγωνο, το έχουμε καταλάβει. Αλλά δέχεσαι να συλλαμβάνουν παιδιά επειδή κάνουν κατάληψη διαμαρτυρόμενα για τις περικοπές και τις συγχωνεύσεις στην Παιδεία;
Πριν λίγες ημέρες έξι παιδιά συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για την κατάληψη στο σχολείο τους, το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας. Την Τετάρτη συνελήφθησαν μαθητές από το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας. Συλλαμβάνονται παιδιά, επειδή αντιστέκονται στα νομοσχέδια της κυβέρνησης, που και εσύ ο ίδιος κατακρίνεις. Πως είναι δυνατόν να κωφεύεις άλλο;
Αν μη τι άλλο, άκου τα παιδιά:
Εμείς οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας θέλουμε να καταγγείλουμε τη φασιστική συμπεριφορά του διευθυντή μας αλλά και τη συμπεριφορά του διευθυντή του ΙΕΚ απέναντί μας.
Επίσης θέλουμε να καταγγείλουμε την εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη του σχολείου μας, σήμερα 15-10 τα ξημερώματα, μετά από μήνυση του διευθυντή ΕΠΑΛ και ΙΕΚ και τη σύλληψη 10 συμμαθητών μας στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε δικάσιμος.

Δεν είμαστε εγκληματίες, απλά παλεύουμε για τη δική μας μόρφωση που εσείς μας στερείτε. Δεν είναι λύση να πηγαίνετε τους αγωνιζόμενους μαθητές σε δικαστήρια αμαυρώνοντας το ποινικό τους μητρώο λόγω αντίστασής τους στα φασιστικά νομοσχέδια του κράτους.
Ζητάμε συμπαράσταση από όλους τους μαθητές αλλά και από ολόκληρη την κοινωνία.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων