Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Λαθροϋποψήφιος στο πούλμαν Συγγρού - Ενικός...

Της Μαρίας Μπαλάφα, απο το Red NoteBook...
Από τα χαράματα είχε στηθεί έξω από το studio του Χατζηνικολάου ο Μουρούτης για να πάρει τα νούμερα των «απλών πολιτών», που θα έκαναν ερωτήσεις στον Τσίπρα. Ξεροστάλιαζε στην πόρτα. Κάποιοι τον πέρασαν για άνεργο σε ουρά του ΟΑΕΔ ή για συνταξιούχο έξω από τον ΕΟΠΥΥ. Το απόγευμα πια ξεκίνησε το πούλμαν από τη Συγγρού με τους «απλούς πολίτες».
Κάτι ΔΑΠίτες του Παπαμιμίκου ήταν στο Γκάζι κι έτσι έκαναν μια παράκαμψη. Εκεί πήραν κι έναν της ΔΡΑΣΗ (μην πληρώνει μόνος τους ταξί). Ο Μουρούτης κάθισε στη θέση του ξεναγού και με το μικρόφωνο ξεκίνησαν να προβάρουν ερωτήσεις. Πρώτος στη συζήτηση εμφανίστηκε ένας ανεξάρτητος συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στον ΟΤΕ (κανονικός, όχι σαν τα λαμόγια, που τσιμπάει ο Άδωνις), που έλεγε η «άλλη εταιρεία», γιατί δεν μπορούσε να πει τη λέξη ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Μετά εμφανίστηκε ένας 34χρονος με τρία παιδιά - ζωή νά ΄χουνε - νοικοκυραίος. Μετά ένας απόστρατος με κομπολόι και άλλες ωραίες φυσιογνωμίες της γνήσιας λαϊκής δεξιάς, που όλοι είχαν γνώση οικονομικών επιπέδου Στουρνάρα.

Στο πούλμαν όμως είχε μπει κι ένας... λαθραίος. Ο Γραμματέας του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός. Σπουδές, επιχειρηματίας, ένα βιογραφικό πέντε σελίδες. Βέβαια το βιογραφικό του ως επιχειρηματίας - απλός πολίτης δεν έγραφε, ότι ήταν και λαθροϋποψήφιος. Τον είχαν «κόψει» στη ΝΔ το 2012, αλλά ο άνθρωπος από τον καημό του δεν είχε ξεκρεμάσει τις αφίσες. Ένα κάρο λεφτά τις είχε πληρώσει. Τόσο ακριβές, που έπεσε έξω οικονομικά κι αναγκάστηκε να κλείσει μία από τις επιχειρήσεις του στην Χαλκίδα τη ΣΕΛΜΑΝ, που έφτιαχνε πατώματα, και 174 έμειναν στον δρόμο (αλλά «φταίνε οι μετανάστες»).
Ο Τσίπρας μπορεί να μην έχει δει το Matrix, αλλά τα τσιπρόπουλα και οι τσιπροπούλες το google το παίζουν στα δάχτυλα. Πήραν φωτιά τα άιφονς, τα τάμπλετς και πάρε τουίτ και δώσε ρητουίτ. Και χαχαχα η αφίσα του «Είμαι ένας από εσάς». Αναγκάστηκε και ο Χατζηνικολάου να ρωτήσει «ήσαστε υποψήφιος με τη ΝΔ;». «Εγώ; Ποτέ!» απάντησε μαγκωμένος ο απλός πολίτης. «Ήταν - ήταν» τσίριζαν στα σόσιαλ μήντια. Ξαναρωτάει ο Νίκος, ξαναπαντάει «όχι» ο επιχειρηματίας-απλός πολίτης. Πλημμυρίζει ο Ενικός με την αφίσα, ρωτάει τρίτη φορά ο Νίκος. Τι να κάνει κι ο λαθροϋποψήφιος, μισή ντροπή δική του και μισή του Μουρούτη,  είπε κάτι μασημένο «ήθελα, αλλά το κόμμα αποφάσισε διαφορετικά». Τον έλουσε κρύος ιδρώτας. Δεν το έφτανε το δικό του ρεζιλίκι, σκεφτόταν και τον καημένο τον Μουρούτη για το κάζο του. Βέβαια, ο σοβαρός επιχειρηματίας Νίκος Σοφιανός, ο Γραμματέας του ΕΒΕΑ, έκανε την πολύ σοβαρή ερώτηση στον Τσίπρα, που αφορά τον πληττόμενο κλάδο του, για το μεταναστευτικό, με μια απαγορευμένη ακόμα και από τη ΝΔ, λόγω της επικαιρότητας, φρασεολογία περί «λαθραίων». Αλλά άμα τρως σε ταβερνάκια ως απλός πολίτης με τον Βορίδη, τι άλλο μπορεί να συζητάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων