Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Οσο υπάρχουν άνθρωποι...

του Παντελη Μπουκαλα, απο την Καθημερινη...
Οσο υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν, όπως οι επιτελείς της Ν.Δ., πως «είναι απαίτηση των καιρών η ανάδειξη του φρονήματος, του αξιόμαχου και των συμβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων» διά της συμμετοχής τεθωρακισμένων και μαχητικών αεροπλάνων στις παρελάσεις, δεν έχουμε λόγους να φοβόμαστε ότι χάθηκε από τα μέρη μας ο Λόγος, που «κι αυτός εδώ γεννήθηκε». Οχι. Καμία ανησυχία ότι ξενιτεύτηκε (ακολουθώντας τη μισή νεολαία μας) ο εν λόγω Λόγος, που του προσθέσαμε κι ένα δυναμωτικό επίθετο, «ορθός», δίκην βακτηρίας, όσο υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν (όπως ο στρατηγός-υπουργός κ. Αβραμόπουλος) πως «οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τιμή και δόξα και όχι μίζερα», υποθέτοντας ευλόγως ότι η μεν τιμή έχει μεταμορφωθεί σε F16, η δε δόξα σε τεθωρακισμένο.
Οσο υπάρχουν άνθρωποι (το 30% όσων ζουν ανάμεσά μας) που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν με ανθελληνίνη, υποταγίνη και εωσφορούχα, δεν πρέπει να φοβόμαστε πως οι ουρανοί έπαψαν να ασχολούνται μαζί μας. Το αντίθετο. Εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι κεραίας οι διαβεβαιώσεις πως ο Θεός είναι Ελληνας (και δεν εννοούμε βέβαια τον Δία), που τις είχαμε ακούσει τω καιρώ εκείνω από αρχιεπισκοπικά χείλη. Δικαιούνται λοιπόν όσοι ασχολούνται με το μέλλον του τόπου, μετρώντας το έστω ως τμήμα του προσωπικού τους πολιτικού μέλλοντος, να πιστεύουν ότι θα δράσει υπέρ ημών ο πατριωτισμός των ουρανίων δυνάμεων, οπότε δεν συντρέχει λόγος για σχεδιασμούς, προγράμματα κ.τ.λ. Αρκεί να λες μια στο τόσο «με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας θα τα καταφέρουμε», και θα τα καταφέρεις.
Οσο υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν (και το κηρύσσουν με τα πρωτοσέλιδά τους) ότι «Αγγελος εξ ουρανού θα «ξυπνήσει» τον Ηγέτη της Ελλάδος», ότι θα γίνει πόλεμος με 700.000.000 νεκρούς» και «μόνο η Αγία Σοφία θα μείνει στην Κωνσταντινούπολη», πλην όμως αμέσως έπειτα «θ’ αρχίσει η ανάπλασις της Φυλής και της Ανθρωπότητος», δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Δεν είναι άλλωστε αυτή η μοναδική προφητεία (από Αγιορείτη μοναχό, τον Κοσμά τον Αιτωλό, τον Νοστράδαμο και τη διάσημη οιωνοσκόπο Σίβυλλα Προφητοπούλου, οδός Πυθίας αριθμός μηδέν, Τ.Κ. 666) που ζωγραφίζει ένα υπέροχο μέλλον για τον ελληνισμό, έστω επί των ματωμένων ερειπίων της οικουμένης.
Πρέπει μάλιστα να χαιρόμαστε χαρά μεγάλη διότι, με την ευκαιρία των προφητειών, και χάρη στους Ελληνες και πάλι, ανακαλύφθηκε επιτέλους το φύλο των αγγέλων. Διότι αν χθες η προφητολογική «Ελεύθερη Ωρα» ανήγγειλε ότι τον «Ηγέτη της Ελλάδος» θα τον «ξυπνήσει Αγγελος εξ ουρανού», μόλις τέσσερις μέρες πριν μάς πληροφορούσε ότι τον ίδιο Ηγέτη θα τον «αποκαλύψει η «Αγία» Γυναίκα», μια «Οδηγήτρια Μοναχός των Μυστικών Μαχητών» που είναι «το ίδιο πρόσωπο με την Ηγήτορα των Πανελλήνων». Αγγέλισσες λοιπόν οι άγγελοι. Για να απαλλαγεί έτσι οριστικά από κάθε φροϋδική υπόνοια η παλαιόθεν κοινόχρηστη λατρευτική προσφώνηση «άγγελέ μου», αγαπητικού προς λυγερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων