Του Κλέαρχου Τσαουσίδη, απο την Αυγη...

Η πολιτική ανοησία και η εθελοδουλεία έχουν πολλούς πρόθυμους υπηρέτες. Αυτό, όμως, που συμβαίνει στις Σκουριές συνδυάζει τα παραπάνω με μια επιλεκτική παρέμβαση των αρχών.
Η Χαλκιδική, ειδικά η βορειοανατολική, είναι άγνωστη στους Αθηναίους τελάληδες των καταχρεωμένων φυλλάδων και των ραδιοτηλεοπτικών πρακτορείων. Ίσως γι' αυτό -και όχι για λόγους αντιπαροχής- γράφουν και μεταδίδουν απίστευτες ανοησίες, με κορυφαία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καθοδηγεί τον ξεσηκωμό στις Σκουριές.
Θάβουν, όμως, τις εισαγγελικές έρευνες για τη διαρροή τοξικών από φορτηγό και κοντέινερ της εταιρείας χρυσού στην περιοχή της Ρεντίνας και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Αυτό τι είδους έγκλημα είναι;
Εκλαϊκεύουν, λοιπόν, όσο πιο λαϊκίστικα γίνεται, το σενάριο μιας πανικόβλητης κυβέρνησης, η οποία, μπροστά στον κίνδυνο να τελειώσει και να κληθεί για τα περαιτέρω, δημιούργησε εκεί ένα παρανοϊκό μέτωπο: από τη μια οι κάτοικοι της Ιερισσού και των γύρω χωριών -δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι- και από την άλλη οι κερδοσκόποι, οι μπάτσοι, κάποιοι της Αυτοδιοίκησης και μερικοί ταλαίπωροι που μπροστά στο μεροκάματο ξεπουλάνε αξιοπρέπεια και το μέλλον των παιδιών τους.

Ποιος κάνει το κουμάντο;

Τα στοιχεία μιλούν: Η εκλογική δύναμη του «καθοδηγητή των ακραίων» ΣΥΡΙΖΑ, στη Χαλκιδική, ήταν το 2009 μόλις 4%, έναντι του 87% που λάμβανε το υπέρ της επένδυσης συνονθύλευμα (41% ΠΑΣΟΚ, 40,4% Ν.Δ. και 5,5% ΛΑΟΣ). Τον Μάιο του 2012, με την επένδυση στις Σκουριές εν εξελίξει, τα δυο κόμματα και ο επόμενος θλιβερός τους εταίρος (ΔΗΜ.ΑΡ.) έλαβαν περίπου 45% (23,2%, 15,8% και 6%). Ο ΣΥΡΙΖΑ το ένα τρίτο (14,5%).

Τον Ιούνη του '12, η ΝΔ εκτινάχθηκε στο 34,9% και οι συνεργοί της στο 14,6% το ΠΑΣΟΚ και στο 5,6% η ΔΗΜ.ΑΡ. Σύνολο: 55,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο 22,5%.
Τι λένε τα παραπάνω; Απλούστατα, ότι ναι μεν ένα κομμάτι του λαού στη Χαλκιδική έστριψε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο σκληρός δεξιός πυρήνας παρέμεινε περίπου ανέγγιχτος (και αβγάτισε, αν προσθέσουμε το 6,3 των φασιστών της Χ.Α. και το 1,2 των «ντροπαλών» του ΛΑΟΣ). Το 22,5% κάνει λοιπόν κουμάντο και το 63% σφυρίζει αδιάφορα;
Εντάξει, θα πουν κάποιοι, και το 22% την κάνει τη ζημιά άμα θέλει. Ελα όμως που δεν είναι έτσι: όποιον κι αν ρωτήσει κανείς στην περιοχή της Αρναίας, της Ουρανούπολης, της Ιερισσού και των γύρω χωριών, θα του πει ότι ο Α, ο Β, ο Τ και ο Χ, επικεφαλής -κατά την Ασφάλεια- των εξεγερμένων που «καθοδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ» ήταν νεοδημοκράτες. Αυτούς, μαζί με πασόκους και αριστερούς, φωτογραφίζουν τα σαΐνια του Δένδια σαν τρομοκράτες και τους παραδίδουν στη Δικαιοσύνη.

«Έτσι έτυχε»

Θαρρώ ότι με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου περάσαμε στην εποχή του όλου ψεύδους.
Δυο - τρεις μαθητές του Γεωργαλά, συνεπικουρούμενοι από δραστήριους στα νιάτα τους ακροδεξιούς «ακτιβιστές» και τσεκουροφόρους, δηλαδή τραμπούκους με πτυχίο, και με την επιφοίτηση επιμορφωμένων στα States (όχι αναγκαστικά στο Λάνγκλεϊ), επιχειρούν να μας πείσουν ότι:
Η παραγγελία (χρειαζόταν;) στη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με τη Χρυσή Αυγή καθυστέρησε επί ένα χρόνο γιατί «έτσι έτυχε», ενώ στις Σκουριές οι κατ' εντολήν ασφαλίτικες κατασκευές που γίνονται δεκτές αμέσως αφορούν «εγκληματική οργάνωση», δηλαδή τους κατοίκους που προσπαθούν να σώσουν τον τόπο τους!
Η ταύτιση της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια αόρατη Άκρα Αριστερά είναι αποτέλεσμα λογικής επεξεργασίας και «αδιάσειστων στοιχείων», όπως π.χ. ότι στις Σκουριές ο κόσμος ξεσηκώθηκε διότι περίπου τον διέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα λόγια του κ. Σαμαρά ότι «παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή, έγιναν και από άλλους», ήταν το σύνθημα για να αρχίσουν να μας προκύπτουν θαμμένες δικογραφίες που τα τσακάλια της εργολαβικής «ενημέρωσης» αξιοποιούν κατά το δοκούν για να βάλουν στο κάδρο της τρομοκρατίας αριστερές δυνάμεις.
Θα πείτε, δεν έγιναν παρανομίες; Βεβαίως και έγιναν: από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που έκαναν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και πετούν στα σκουπίδια εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες (πολύ πιο Έλληνες από κάποια αμερικανοσπούδαχτα πολύσπαστα), για να θησαυρίζουν οι κερδοσκόποι πελάτες του Τσαρλς Νταλάρα και οι ντόπιοι κομπραδόροι.
Αυτοί κουνάνε πίσω από τον μπερντέ το δάχτυλο του κ. Σαμαρά πάνω στον χάρτη της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και το καρφώνουν στις Σκουριές. Πού θα το κρύψει μετά;