Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αν δεν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ....

απο το alterthess....
Στο έγραψα πρόσφατα. Η περίπτωση του Πάγκαλου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα δεις που κι εσύ σε κάποια φάση θα πεις αυτό που λέω κι εγώ: Ο Πάγκαλος, μετά από τέσσερις δεκαετίες που υπηρέτησε την πολιτική και την οικονομική ελίτ, τώρα σπάει πλάκα μαζί τους. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ότι χρησιμοποιεί το, από κάθε άποψη, βάρος του υπέρ του πολιτικού αντιπάλου της πολιτικής και της οικονομικής ελίτ. Όπως στο τζούντο, όπου χρησιμοποιείς υπέρ σου το βάρος του αντιπάλου σου, μόνο που ο Πάγκαλος το κάνει ανάποδα.

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, όταν είσαι ένα από περισσότερο αντιδημοφιλή πρόσωπα σε αυτή τη χώρα – η δημοφιλία του Πάγκαλου δεν ξεπερνά το 3% - και λες πως «αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να φύγω με το αεροπλάνο» τότε προφανώς δουλεύεις για την άλλη πλευρά και όχι για την πολιτική και την οικονομική ελίτ. Σκέψου πως θα σκέφτηκε το 97% που αντιπαθεί τον Πάγκαλο όταν άκουσε πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός, και διάφοροι άλλοι εξίσου αντιπαθητικοί, θα πάρουν το πρώτο αεροπλάνο και θα φύγουν από την Ελλάδα…
Και το σημαντικό σε αυτό που ζούμε δεν είναι το τι λένε και το τι σκέφτονται οι Συριζαίοι, οι Πασοκοσυριζαίοι και οι Αναρχοσυριζαίοι, αλλά το τι λένε και το τι σκέφτονται όλοι οι υπόλοιποι – εκτός από τα καθίκια και τους ναζίδες – για το τι θα συμβεί αν, στις επόμενες εκλογές, δεν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εντάξει, τα περί νέας μικρασιατικής καταστροφής είναι υπερβολικά, αλλά δεν θέλει και πολύ τοκ – τοκ για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ότι αν δεν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα του 2016 θα είναι μία χώρα όπου κανένας νέος άνθρωπος, πέρα από τα μπατσόνια, δεν θα κυκλοφορεί στους δρόμους, καθώς πάνω από 500.000 νέοι άνθρωποι θα έχουν μεταναστεύσει.
Δεν θέλει και πολύ τοκ – τοκ για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ότι αν δεν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα του 2016 θα είναι μία χώρα με πολύ περισσότερους φτωχούς απ’ ότι σήμερα, με πολύ περισσότερο κόσμο να τρώει από τα συσσίτια, με πολύ περισσότερα παιδιά εκτός του σχολείου, με πολύ περισσότερες γειτονιές να έχουν μετατραπεί σε γκέτο, με πολύ περισσότερο κόσμο να ζει στα πάρκα και να κοιμάται στα παγκάκια και φυσικά με πολύ περισσότερους μπάτσους παντού, καθώς πουθενά δεν θα υπάρχει δικαιοσύνη. Δυστυχώς για να γίνει κατανοητό απ’ όλους τους πολλούς καλούς ανθρώπους το τι θα συμβεί αν δεν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φτάνει μόνο ο Πάγκαλος.

Ο alterthess ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων