Του Κλέαρχου Τσαουσίδη, απο την Αυγη...
«Όταν θα γίνουν όλα αυτά που λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει συσσίτια», ανέκραξε η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, σε τηλεοπτικό πρωινάδικο.
Να το ζήσω και δεν θέλω τίποτ' άλλο. Να είμαι στην ουρά με το τενεκεδάκι δίπλα στην κυρία Βούλτεψη, με το ταγεράκι της και τις ταλαιπωρημένες από την ορθοστασία γόβες της.
Συσσίτια, λοιπόν, βλέπει η κ. Βούλτεψη. Θα της υποδείκνυα και άλλα τρομερά που ούτε περνούν από το κοφτερό μυαλό της.
- Θα θερμαίνει, λοιπόν, το φτωχικό της με μαγκάλι, και ό,τι προκύψει.
- Θα δει απελπισμένους από την ανέχεια να πηδάνε από τα μπαλκόνια ή να αυτοκτονούν στο Σύνταγμα.
- Στα παγκάκια της Κυψέλης δεν θα κάθονται πια οι πρόσφυγες, αλλά θα κοιμούνται όσοι δεν είχαν να πληρώσουν το χαράτσι του Βενιζέλου και τους πήραν το σπίτι οι προστάτες μας.
- Στα κοινωνικά ιατρεία θα κάνουν άλλες ουρές οι ανασφάλιστοι, που ούτε δυο ευρώ για το φάρμακό τους δεν διαθέτουν, ή τη στοιχειώδη περίθαλψη.
Όλα αυτά όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Το άκρον άωτο της υποκρισίας

Θαρρώ, βέβαια, ότι αδικώ την κ. Βούλτεψη. Τόση έλαχε… Ο,τι της λένε στο κομματικό φροντιστήριο, αυτό λέει. Δεν διαφέρει ούτε κατ' ελάχιστον από τις άλλες και τους άλλους συναδέλφους της στην κυβερνητική συμμορία. Αυτοί ψήφισαν τα Μνημόνια που καταδίκασαν στην πείνα και στην εξαθλίωση το ένα τρίτο των Ελλήνων, στέλνοντας στην αυτοκτονία κάποιες χιλιάδες.
Ε, λοιπόν, ακόμη κι αυτή η πλαστή προοπτική, να σταθούμε δηλαδή στην ουρά για συσσίτιο, μου κάθεται καλύτερα, θα έλεγα στη θρασύτατη κυρία, αν θα μπορούσε ο ελληνικός λαός, που ένα μεγάλο ποσοστό του υποσιτίζεται, να σταθεί αύριο μόνος του στα πόδια του, χωρίς νέα δάνεια, αυτά που οι κερδοσκόποι και οι δούλοι τους στην κυβέρνηση βάφτισαν επιστροφή στις αγορές.
Η κάθε κυριούλα κάποιας ηλικίας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όπως και οι πλείστοι συνομήλικοί μου, που καταπίνουν αμάσητη αυτήν τη μαύρη προπαγάνδα. Θα πρέπει, όμως, να εξηγήσουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους πώς στο διάολο αυτό το χρέος που όταν μπήκαμε στα Μνημόνια ήταν 119% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, τώρα είναι στο 170%, ενώ έχουμε πληρώσει έναν σκασμό λεφτά και όταν «ανακάμψουμε», όπως λένε οι πυροβολημένοι της επικοινωνιακής κυβερνητική γραμμής θα είμαστε στο 120%;

Καμένα μυαλά που ορίζουν τις ζωές των νέων…

Κι άντε να εκστομίζει απειλές η κ. Βούλτεψη, κοιτώντας κατάματα τον τηλεοπτικό φακό. Τι λένε άραγε επ' αυτού οι νέοι υποψήφιοι σωτήρες που φύτεψαν την αγριελιά τους πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη και τη Δευτέρα στην Αθήνα; Τους «58» εννοώ, που έγιναν 3.000 για τη ΝΕΑ Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!
Διότι το να επιθυμείς διακαώς την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς είναι ένα θέμα και άλλο το τι είδους πολιτική θα ασκήσεις. Το δεξιό, νεοφιλελεύθερο, κόμμα του κ. Βενιζέλου σαν Κεντροαριστερά αυτοπροσδιορίζεται, το αυτό και η ΔΗΜ.ΑΡ., ομοίως ο κ. Λοβέρδος («είναι και πολλοί οι συνταξιούχοι και δεν πεθαίνουν») και ένα σωρό άλλα γκρουπούσκουλα που φύτρωσαν σαν ζιζάνια στην κοπριά του σηπόμενου ΠΑΣΟΚ.
Μια απορία: όταν ζητούν από τον κ. Κουβέλη να πάει με την παρέα των «58», και μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τι είδους κόμμα θα είναι αυτό; Το μισό στην κυβέρνηση και το άλλο μισό στην αντιπολίτευση; Αυτό μόνο ένας Βενιζέλος μπορούσε να το σκεφτεί. Είναι όπως ζητάει να μην εφαρμοστεί το χαράτσι που ο ίδιος θέσπισε ως αρμόδιος υπουργός!
- Κεντροαριστερά, λοιπόν, μαζί με τους αρχιερείς του νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού (και του ρουσφετιού, όπως έλεγαν οι σημερινοί συνεργοί τους);
- Κεντροαριστερά με πολιτικούς που έστειλε στον αγύριστο η κάλπη;
- Κεντροαριστερά με συνεργάτες στη σωτηρία της χώρας τους ακροδεξιούς τύπου Βορίδη, Μπαλτάκου, Λαζαρίδη, Γεωργιάδη, τους «δραπέτες» του ΛΑΟΣ και τους «σοβαρούς» της Μαύρης Αυγής;
Είδα και τον κ. Σημίτη εκεί. Προφανώς, τώρα που το χαρτί
Κουβέλης έχει καεί για το κυβερνητικό think tank, θα καλοβλέπει
κάποια προεδρία…
Ε, αυτό δεν είναι ελιά, είναι η ελίτσα των "Νέων" που πανηγύριζαν την Τρίτη για τη «λαοθάλασσα».
Στην Ιταλία, την οποία μας πλασάρουν σαν πρότυπο οι ανιστόρητοι κακομοίρηδες που αγωνιούν μήπως βρεθούν εκτός εξουσίας και εντός ευαγών ιδρυμάτων, η Ελιά στηρίχτηκε κυρίως στο πρώην κομμουνιστικό κόμμα. Εδώ πού στηρίζεται η τζουρτζουλιά; Στον κ. Μπίστη ή στην κ. Σωτη(ρία);