Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Κάτι είναι κι αυτό...

Sotosblog...
εικόνα σπασμένο κουδούνι
Δέκα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών «βρίσκονται σε υποχώρηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες», σύμφωνα με το in.gr του ΔΟΛ. Τονίζεται συγκεκριμμένα ότι δοκιμάζονται καθημερινά, το Δικαίωμα στην Εργασία (άρθρο 22 παρ. 1 Συντάγματος), το Δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση (άρθρο 22 παρ. 5 Συντάγματος), και το Δικαίωμα στην Υγεία (άρθρο 21 παρ. 3 και 5 παρ. 5 Συντάγματος).
Στην ίδια ανακοίνωση, πάντα σύμφωνα με το in.gr, υπογραμμίζεται ότι η Οικονομική Ανάπτυξη της χώρας δεν φαίνεται να προωθείται αποτελεσματικά (άρθρο 106 Συντάγματος), ενώ η Αρχή της Ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1 Συντάγματος) και η ειδικότερη έκφρασή της, της συνεισφοράς των πολιτών στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους (άρθρο 4 παρ. 5 Συντάγματος), συχνά αγνοούνται, με αποτέλεσμα να απειλείται η απόλαυση ακόμα και του Ατομικού Δικαιώματος της Ιδιοκτησίας (άρθρο 17 Συντάγματος).
Ακόμα, επισημαίνει η Εταιρεία, η ατελής εφαρμογή στην πράξη αυτών ακριβώς των επίμαχων συνταγματικών διατάξεων, δυσχεραίνει ακόμη και την ανάπτυξη της Προσωπικότητας των Πολιτών (άρθρο 5 Συντάγματος) και προσβάλλει την Αξία του Ανθρώπου, που αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 Συντάγματος). Και καταλήγει η ανακοίνωση ότι η υπολειτουργία του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, που προβλέπει το Σύνταγμα (άρθρο 25 παρ.1 Συντάγματος) έχει φτάσει σε οριακό πλέον σημείο, ενώ απειλεί την κοινωνική συνοχή και την ίδια τη Δημοκρατία στον τόπο μας.
Κάτι είναι και αυτό. Που το λένε, δηλαδή… Έστω τώρα. Έστω έτσι. Κομψά. Με τη λέξη «υποχώρηση». Κάτι είναι… Συμμαζεύει, όσο νάναι, μερικούς-μερικούς… Εγχώριους εννοώ.
Αλλά, να ρωτήσω κάτι άλλο; Τι Δικαστικοί είναι τούτοι; Συριζαίοι; Μνήσθητί μου Κύριε! Δίκες δεν κάνουν; Δεν ανεβαίνουν στην έδρα, όπου προσφεύγουμε όλοι εμείς οι φουκαράδες; Ποιοι εκδίδουν τις δικαστικές αποφάσεις που κυρώνουν μετά μουσικής την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας; Άλλοι Δικαστικοί; Και γιατί δεν τους τα λένε εκείνων οι συνάδελφοί τους; Δεν τους γνωρίζουν; Από το πουθενά κατέβηκαν; Πού ήσαν όλο αυτό τον καιρό; Μήπως είναι τίποτε συνταξιούχοι που δεν τους υπολογίζει κανένας; Και θυμήθηκαν κι αυτοί να σώσουν την Ελλάδα; Και γιατί τους υπολογίζει ο ΔΟΛ; Σαν τους 58, κι ελόγου τους πάνω στο άνθος της ηλικίας τους;
Μπα… Κάτι δεν έχω καταλάβει καλά. Και δεν είναι μόνο τούτο με τους Δικαστικούς. Είναι πολλά. Αμ εκείνο με τον Βενιζέλο; Ιδίας κοπής πρόβλημα. Πώς να εξηγήσω, λ.χ., ότι η αφεντιά του δηλώνει «κανείς χωρίς ρεύμα»; Ποιος; Ο εμπνευστής του χαρατσιού της Δ.Ε.Η.!!!
Μήπως όλο τούτο έχει απλώς απλώς να κάνει με τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό του Σαμαρά;
Γι αυτό σας λέω: κάτι δεν έχω καταλάβει καλά. Αλλά θα το καταλάβω, πού θα μου πάει… Και, όταν με το καλό ολοκληρωθεί εκείνο που βλέπω σιγά-σιγά ν’ αρχίζει, τότε δεν θα το καταλάβω μόνον εγώ. Θα το καταλάβουν όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων