Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

«Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας»...

Του Πετρου Κατσακου, απο το left.gr...
«Λευκές νύχτες» καταναλωτισμού και πουλόβερ καλλιτεχνικής μυωπίας στα δέντρα θα συνοδεύσουν το εορταστικό κλίμα της πόλης που ζει και κινείται παράλληλα με την σκληρή πραγματικότητα της «άλλης» Αθήνας.
Η φωτογραφία από τη σχετική με τα φετινά Χριστούγεννα σελίδα του δήμου Αθηναίων
Ιδωμένη μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά μιας επίπλαστης χαράς, η πρωτεύουσα ντυμένη τα γιορτινά της βγάζει τη γλώσσα κοροϊδευτικά στο πένθος των περιττών και των εξοστρακισμένων. «Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας» τραγουδούν με τις φάλτσες τους φωνές οι εραστές της φτιασιδωμένης αισιοδοξίας και σέρνουν τον χορό της «θετικής δράσης».
Δράσεις ζωγραφισμένες στα χρώματα του ουράνιου τόξου που σχηματίζει την αψίδα της δημιουργικής αντίστασης στην γκρίνιας μιας επικίνδυνης τσογλανοπαρέας που έχει βαλθεί να ξεπαστρέψει το πνεύμα των Χριστουγέννων.
«Φιλάνθρωπες Κυρίες» φέρνουν την ανθρωπιστική άνοιξη μέσα στο καταχείμωνο της ανέχειας μοιράζοντας κρέας στους φτωχούς και σύζυγοι επιχειρηματιών πραγματοποιούν bazaar στήριξης γι αυτούς που απολύθηκαν από την οικογενειακή επιχείρηση.
Και όλοι ευτυχισμένοι και μονοιασμένοι περιμένουν τον ερχομό του Μεσσία κάτω από το στολισμένο καράβι που ετοιμάζεται να ανοίξει τα πανιά του από την Πλατεία Συντάγματος για ένα αίσιο και υγιές 2014. Με ναύλο ένα χαμόγελο, ακόμα κι αν είναι ζωγραφισμένο πάνω από τα ραμμένα χείλη των ασεβών.
Γιατί αυτά τα Χριστούγεννα είναι υποχρεωτικό να χαμογελάς. Οι σκυθρωποί δεν έχουν θέση σε αυτή την πόλη και οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται και θα τιμωρούνται παραδειγματικά ως υπονομευτές του αισθητικού και εορταστικού πλεονάσματος που ξεχειλίζει από πλαστικές σακούλες και κρυστάλλινα ποτήρια.
Ακολουθώντας το φως ενός άστρου από νέον θα ανακαλύψουμε την γιορτινή πλευρά της Αθήνας που ξενυχτάει πίσω από πάγκους πολυκαταστημάτων έτοιμη να μας εξυπηρετήσει για μια χούφτα ευρώ.
Ορχήστρες από φτωχοδιάβολους θα μας συνοδεύουν με τις νότες τους στον ξέγνοιαστο περίπατο μπροστά από τις χαρτονένιες φάτνες των αστέγων της Σταδίου. Με ρέστα θα εξαργυρώσουμε τις οφειλές των ημερών και τις «λευκές νύχτες» θα τις μεθύσουμε στα in στέκια του ευδαιμονισμού μας.
Και πάνω απ όλα δεν θα αφήσουμε να μας χαλάσουν τη γιορτή μας τα τσογλάνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων