Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ήρεμα με τον Βενιζέλο....

απο το AlterThess...
Την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκα στο στρατό ένας λοχίας, ένα καθίκι από την Πελοπόννησο, μας έβαλε σε μία σειρά και μέσα σε δευτερόλεπτα εντόπισε τον πιο αδύναμο, ένα κοντό και χοντρό παιδί από το Λαχανά, που με τα χίλια ζόρια τελείωσε το δημοτικό και από τα δώδεκα του βοηθούσε τον πατέρα του σε αγροτικές εργασίες. Το καθίκι από την Πελοπόννησο, αμέσως μετά τον εντοπισμό, ξεκίνησε ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά του παιδιού από το Λαχανά, κι εμείς μείναμε παγωτά μιας και αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε το πως παίζουν τα πράγματα στο στρατό. Όμως δεν θέλω να σου γράψω κάτι για το στρατό.
Μέρες που είναι εκκλησίες δεν κλέβουμε και καλό θα ήταν η απ’ εδώ πλευρά να χαμηλώσει τους τόνους απέναντι στον Βαγγέλη τον Βενιζέλο. Εντάξει, δεν είναι το χοντρό και κοντό παιδί από το Λαχανά, αλλά όπως και να το κάνουμε σε αυτή τη φάση είναι ο πιο αδύναμος στόχος και όπου και να χτυπήσεις θα τον βρεις και θα τον πονέσεις. Διάβασα σχεδόν με λύπη αυτά που γράφτηκαν χθες, από την απ’ εδώ πλευρά, για αυτά που είπε ο Βενιζέλος την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Εντάξει, ο άνθρωπος έχει ξεφύγει, φαίνεται από ένα χιλιόμετρο ότι παίρνει ηρεμιστικά και πως η υγεία του είναι κλονισμένη. Γι’ αυτό και θέλει να τον πάμε με το ήρεμο, ότι και να λέει αυτός, όσο κι αν δεν καταλαβαίνει το που βρίσκεται, αλλά και το που θα βρεθεί πάρα πολύ σύντομα.

Θα μου πεις πως ο τύπος είναι από τους πρωταγωνιστές του ξεσκίσματος των πολλών καλών ανθρώπων, πως είναι ο αρχιερέας της διαπλοκής, ένα απίστευτο λαμόγιο και ότι αν πέσει ο Βενιζέλος θα πέσει και η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς. Στο περίπου έτσι είναι τα πράγματα, αλλά θα σου πω πως στη φάση που βρισκόμαστε το θέμα δεν είναι να τρυπώσουμε στο.. κάστρο από ένα αδύναμο σημείο του τείχους, αλλά να μπούμε από την κεντρική πύλη. Και αυτό πάει να πει πως πρέπει να χτυπήσουμε εκεί που η άλλη πλευρά είναι δυνατή.
Στη φάση που βρισκόμαστε, στη βαθιά μαύρη θάλασσα, δεν μπορούμε να επιλέγουμε το κάθε φορά ευκολάκι. Τ’ ότι στην άλλη πλευρά τρελαίνονται και τα χάνουν έχει την πλάκα του, αλλά δεν μπορεί να είναι το κεντρικό μας ζήτημα. Δεν είμαστε στο 2010 και η χρονιά που έρχεται θα είναι το πρώτο έτος μίας πάρα πολύ μεγάλης αναταραχής που θα κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια. Οπότε ποιος Βενιζέλος…
Ο alterthess ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων