Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ευρωπαϊκό Ιδεώδες: Το καμένο Ράιχσταγκ του 21ου αιώνα...


Η μέθοδος γνωστή. Ίδια και απαράλλαχτη, εδώ και 40 χρόνια. Από την Χιλή μέχρι την Ουκρανία, δεν μεσολαβούν μόνο 13.600 χιλιόμετρα αλλά και 40 χρόνια. Χρόνια σπαρμένα με τα ερείπια ανθρώπων, πόλεων, χωρών και ηπείρων, εν τέλει.

Όλα ξεκινούν, όπως το ζήσαμε κι εμείς εδώ, με ένα «Μαζί τα φάγαμε» με ένα «Όλοι είναι διεφθαρμένοι» για να προχωρήσουν στο «δεν μας ενδιαφέρει να επανεκλεγούμε αρκεί να σώσουμε τη χώρα» ένα «είμαστε κυβέρνηση αυτοκτονίας» και να καταλήξουν οι χώρες αλυσοδεμένες  με ένα βάρβαρο μνημόνιο (Memorandum of Understanding), ευαγγέλιο οικονομικής και πολιτικής «καθαρότητας», υποδεικνυόμενο ως «η μόνη λύση», το οποίο αρχίζει την βάρβαρη αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου, προς τα πάνω, προς τα πλουσιότερα και ισχυρότερα στρώματα. Με λίγα λόγια, οι κάτοχοι του κεφαλαίου, ξαναμαζεύουν τον πλούτο που λόγω πολιτικών και γεωπολιτικών συγκυριών, υποχρεώθηκαν να παραχωρήσουν. Και φυσικά δεν το στο ακέραιο αλλά με σημαντικό επιπρόσθετο τόκο. Τόκος στο κεφάλαιο, τόκος και  στο αίμα.

Παρακολουθούμε τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας να εκφέρει ένα λόγο γνωστό σε μας. Τόσο οικείο όσο και απεχθή:

«Ο Στέπαν Κούμπιφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει την φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, που καταγράφει αυξητικές τάσεις μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Νοέμβριο.» γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 26ης Φεβρουαρίου 2014

«Υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους του ΔΝΤ, υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών και τους καλέσαμε να έρθουν στην Ουκρανία να εργαστούν για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας», , δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.

«Το γρίβνα έπεσε νωρίτερα σήμερα στο χαμηλότερο ποσοστό του έναντι του δολαρίου, φτάνοντας τα 10 γρίβνα για ένα δολάριο.» ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ όπως πιο πάνω

«Τελευταία η κεντρική τράπεζα υποστήριζε τη συναλλαγματική αξία (της γρίβνα) αντλώντας από τα αποθεματικά ξένου συναλλάγματος, τα οποία έχουν μειωθεί στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, Κούμπιφ.

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Να πάρουμε και τις άλλες ευρωπαϊκές περιπτώσεις; Νομίζω είναι άσκοπο και περιττή σπατάλη χρόνου. Τα έχουμε ζήσει τόσο πολύ στο πετσί μας που είναι πια το αλφάβητο της καθημερινότητας μας.

Ο λόγος του ΓΑΠ, του Πάγκαλου, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Δον κυρΦώτη, του Καρατζαφέρη, του Άδόνειδος, του Βορίδη, του Στουρνάρα, είναι τελικά αναγνώσεις φωτοτυπημένων σελίδων, κιτρινισμένων από τα 40 χρόνια που πέρασαν από την εποχή του Σαντιάγο. Το μόνο που αλλάζει μέσα στα χρόνια, είναι η γλώσσα διατύπωσης. Λόγος αχυρανθρώπων, αναξιοπρεπών οναρίων, ανδρεικέλων και υποτακτικών. Πάντα ο ίδιος, πάντα προφητικόε δεινών, για τους λαούς.

Ένα μάθημα έρχεται όμως, για την Ελλάδα και τον λαό της, που είναι και το τι συμβαίνει παράλληλα, στην πολιτική της χώρας που αλυσοδένεται «τεχνικά» κατά τον Σολωμό,  από τους παγκόσμιους δήμιους.

Στην Ελλάδα προϋπήρχαν ως πληροφορίες μετουσιωμένες σε γνώση, τα παραδείγματα της λατινικής Αμερικής, της Ανατολικής Ευρώπης, το μοναδικό παράδειγμα της Ρωσίας και πλείστα όσα άλλα παραδείγματα διαλυμένων χωρών, στο διάβα των τελευταίων 40 ετών. Κοινός παρονομαστής το δεδομένο του παράλληλου εκφασισμού των κοινωνιών που αρμεγόντουσαν οικονομικά, από τις τράπεζες και τα μονοπώλια των οποίων υπηρέτες είναι οι –κατ’ όνομα- «μεγάλες δυνάμεις» σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Ο κοινός παρονομαστής του εκφασισμού δήλωνε εμμέσως πλην ευκρινέστατα και σαφέστατα πως, καμία οικονομική επιδρομή δε θα μπορούσε να λάβει χώρα πουθενά, εφόσον ο κοινωνικός ιστός του τόπου παρέμενε αρραγής. Ο υποκινούμενος και χρηματοδοτούμενος από τους παγκόσμιους δήμιους, εκφασισμός των κοινωνιών, ήταν ο καταλύτης των εξελίξεων. Όπως ένας καταλύτης, επιταχύνει ή στηρίζει την επιθυμητή πορεία μίας αντίδρασης, χωρίς να αποτελεί και μέρος ή κλάσμα των αντιδρώντων ή των προϊόντων, έτσι και ο εμφυτευμένος φασισμός και ο καλλιεργημένος νεοναζισμός στις κοινωνίες, αποτελούν ξένα σώματα ως προς κάθε τι ανθρώπινο αλλά και οδηγούν τις κοινωνίες σε διάλυση. Τις κάνουν πρόθυμες να σκύψουν το κεφάλι, να ταπεινωθούν και τελικά να υποδουλωθούν.

Τα φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα, αποτελούν το μακρύ χέρι του κτηνώδους κράτους. Αποτελούν τον εκτελεστικό βραχίονα του πολιτικοοικονομικού  συστήματος και των αφεντικών του. Εκεί βρίσκεται και το μάθημα για τον ελληνικό λαό, που δεν λέει να το καταλάβει, τυφλωμένος από ΜΜΕ και προπαγάνδα. Η Χρυσή Αυγή δέχεται τους μύδρους του συστήματος που την τρέφει, μόνο και μόνο για να πείσει πως δεν αποτελεί μέρος του  και «σάρκα εκ της σαρκός του». Το μάθημα μας δίνεται από την Ουκρανία (σε μία παράδοξη αντιστροφή της ιστορικής εμπειρίας).

Κυκλοφόρησαν ευρέως τα «πρώτα μέτρα της μεταβατικής ουκρανικής κυβέρνησης». Μεταξύ άλλων, έρχεται και η επιβεβαίωση για την μήτρα που γεννά τον νεοφασισμό, όπως επίσης και το για ποιον δουλεύει ο νεοφασισμός. Και εν τέλει ποιος είναι το θύμα του νεοφασισμού.

Στην Ουκρανία θέσπισαν με νόμο, όσα ακριβώς διεκδικεί η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Η διεκδίκηση της Χρυσής Αυγής, εκφράζεται με επιθέσεις (συχνά δολοφονικές) σε μετανάστες και άλλους, οι οποίοι ζουν στην παρασκιά των γεγονότων και στο σκοτάδι της Ιστορίας. Επιθέσεις σε όσους κανείς δε θα νοιαστεί γιατί ήδη αποτελούν προγραμμένους και αναλώσιμους.

Η επίσημη (official) διατύπωση των κραυγών της Χρυσής Αυγής, με αριθμούς σχεδίων νόμων και τη σχετική κωδικοποίηση:

4201 - Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας
4217 - Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας.
4176 - Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα.
4184 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.
4215 - Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων».
4203 - Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών.
4215 - Σχέδιο ψηφίσματος απόδοσης τιμής στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων.
4197 - Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του κόμματος "Svoboda" Α.Mahnitskogo στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.
4204 - Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας.
4191 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό του μέλους του (φιλογερμανικού) κόμματος "UDAR" V.A. Nalivaychenko ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας
4211 - Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).
4199- Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. (Απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά, τα Ελληνικά). 


Όλη η ατζέντα του Σαμαρά (στην επίσημη εκδοχή) και όλο το ουρλιαχτό των χρυσαυγίτικων καθαρμάτων (σε αρθρωμένο λόγο), θεσμοθετείται και ετοιμάζει το έδαφος πάνω στο οποίο θα θεμελιωθεί η δικτατορία των υπηρετών του κεφαλαίου, του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του πιο μισητού ευρωπαϊκού θεσμού, της Κομισιόν.
Και ενώ το «Ευρωπαϊκό Ράιχσταγκ» έχει ήδη καεί και ζούμε μέρες ανόδου του νεοναζισμού, του επιβεβλημένου ως φαρμακεία από το υπερεθνικό κεφάλαιο,  ζούμε ελπίζοντας με ελπίδα ήδη νεκρή.
Στην Ελλάδα και στην Ουκρανία (όπως και στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Ισπανία, στις λοιπές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Νότου, οι λαοί τρέφονται με υπνωτικά από τα ΜΜΕ των υπηρετών των παραπάνω δημίων.
Όπως στην Ουκρανία το έδαφος ετοιμάζεται για την υποδοχή της –άρτι αποφυλακισθείσας- Τιμοσένκο, έτσι είχε προετοιμαστεί για την εγκατάσταση του –τότε άρτι εξαχθέντος από τη φορμόλη- Σαμαρά.

Και η ελληνική αριστερά μοιάζει να παρακολουθεί αμήχανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων