Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Ιωαννίδης: Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου....

του Αριστου Αναγνωστου, απο το Tvxs...
Τελικά η Θεσσαλονίκη δεν παίζεται. Το έγραψε Θεσσαλονικιά δημοσιογράφος στη σελίδα της στο fb φέρνοντας στο προσκήνιο ανεκτίμητα κομμάτια της προεκλογικής ομιλίας-συνέντευξης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Γιάννη Ιωαννίδη, στην Κατερίνη. Το απομαγνητωφωνημένο κείμενο είναι απολαυστικό, σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς μήπως είναι μυθοπλασία, γιατί παρουσιάζει φοβερές ομοιότητες με το σενάριο της θρυλικής ελληνικής ταινίας "Υπάρχει και Φιλότιμο" με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ναι, αυτή με τον υπουργό Μαυρογιαλούρο στις αρχές της δεκαετίας του '60, που με μοναδικό τρόπο περιγράφει το ελληνικό παλαιοκομματικό πολιτικό μοντέλο του παραγοντισμού, των βολεμένων κομματαρχών αλά Γκρούεζα, των ρουσφετιών και των υποσχέσεων του τύπου "και ποτάμια θα σας φέρουμε", των λέξεων χωρίς νόημα και χωρίς νήμα που να τις δένει με την πραγματικότητα. Γιατί τι σχέση μπορει να έχει με την πραγματικότητα και την καθημερινότητα της κρίσης η προεκλογική δήλωση του Γ. Ιωννίδη στο Λιτόχωρο "στην Χαλκιδική έχω τρία σπίτια, αλλά τον άνθρωπο που αγαπώ πιο πολύ στον κόσμο, τη μανούλα μου, την φέρνω εδώ και εικοσιπέντε χρόνια στο Λιτόχωρο, γιατί έχει καλό κλίμα"; 

Μακάρι να βρεθεί και το video της συνέντευξης, για το οποίο πολλοί χρήστες του fb στοιχηματίζουν ότι θα μπορούσε να  συντρίψει το ρεκόρ στο YouTube του video του παράγοντα του Εδεσσαικού.
Αλλά και αν κάνετε πως διαβάζετε το κείμενο φωναχτά, θα έχετε την  δυνατότητα να αντιληφθείτε ότι η σκέψη του "Ξανθού" αποτελεί μνημείο πολιτικής συγκρότησης, υποδειγματικής χρήσης της ελληνικής γλώσσας και ρητορικής δεινότητας! Ναι, μας θύμισε εκείνες τις "χριστοπαναγίες" κατά την διάρκεια των ματς, όταν ήταν προπονητής... Βέβαια, τον σταυρό του τον έκανε πάντα πριν και μετά τον αγώνα, δεν ξεχνούσε ποτέ τα τάματα στην Παναγία μετά από νίκες ή επιτυχημένα ακροβοπληρωμένα συμβόλαια...Βάζω στοίχημα ότι θα χει τάξει στην Παναγία τη νίκη και στην Περιφέρεια...
Γιάνννης Ιωαννίδης: "Ήρθα σήμερα, εδώ για να πάμε στο Λιτόχωρο, να γιορτάσουμε την απελευθέρωση του Λιτοχώρου, να είμαστε στην εκκλησία και μετά στην παρέλαση. Περάσαμε και από το Δίον για το αντάμωμα, αυτό το οποίο είναι εκπληκτικό. Κρέας δεν τρώω, έφαγα γιατί ήταν τρομερό. Το τονίζω, ένας άνθρωπος που σπάνια να φάω.
Και ήρθαν εδώ να απαντήσουμε σε ερωτήσεις. Εύχομαι να είναι καλές οι ερωτήσεις γιατί η απάντηση εξαρτάται από την ερώτηση. Το έχω πει επανελλειμένως. Καλή ερώτηση παίρνει και καλή απάντηση.
Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα… γιατί για εμένα η Κεντρική Μακεδονία είναι το καλύτερο κομμάτι, το οποίο υπάρχει στην Ελλάδα και όχι μόνο. Είναι ένα κομμάτι που έχει πρώτα από όλα το καλύτερο τουριστικό πεδίο. Και η Χαλκιδική και τα παράλια Κατερίνης κλπ είναι ανεπανάληπτα.
Έχει τα καλύτερα δέντρα. Έχει την καλύτερη χλωρίδα και πανίδα. Έχει τη βιοποικιλότητα. Έχει λίμνες που είναι ανεπανάληπτες. Εκβάλουν τέσσερα ποτάμια. Το κάθε ποτάμι είναι ενέργεια, είναι δύναμις. Και για αυτό το λόγο θα κοιτάξουμε, εφόσον βγούμε, να κάνουμε το καλύτερο πρόγραμμα ώστε να βοηθήσουμε την κοινωνία και μάλιστα μεγάλο κομμάτι θα είναι και για κοινωνικούς σκοπούς από το καινούργιο ΕΣΠΑ.
Το ΕΣΠΑ είναι 2007 – 2013. Έγινε όταν ήταν ακόμη η αποκεντρωμένη περιφέρεια. Τα σχέδια έγιναν τότε. Υλοποιήθηκαν ήταν ο Ψωμιάδης, μετά ο Φωτόπουλος για ενάμισι χρόνο και μετά ο Τζιτζικώστας τον τελευταίο χρόνο. Λέμε ότι ήταν πετυχημένο ώστε όλη η διαδικασία, παρόλο που στην απορρόφηση ένα πολύ μεγάλο κομμάτι είναι το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, που έχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από την απορροφητικότητα.
Ερώτηση Δημοσιογράφου: "Βλέπουμε στο πρόγραμμα. Δεν έχετε καμία συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη η οποία θεσμικά εκπροσωπεί τον νομό τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές;"
Γ.Ιωαννίδης: "Είπαμε οι ερωτήσεις να είναι σοβαρές. Τη συνάντησα στο Λιτόχωρο. Είμασταν δίπλα. Στο πόδι θα γίνονται οι συναντήσεις; Εμείς το πρόγραμμα που έχουμε και ποιους θα συναντήσουμε είναι δικό μας πρόβλημα. Δεν είναι δικό σου. Με ποιον θα φύγεις εσύ μετά είναι δικό σου πρόβλημα. Εμείς κάνουμε το πρόγραμμα το καλύτερο για εμάς. Και αυτό που ανέφερες αυτό είναι το καλύτερο. Για τα θέματα της περιφέρειας και της αντιπεριφέρειας έχουμε όλα τα προγράμματα με την παραμικρή λεπτομέρεια"...
Τα σχόλια στο διαδίκτυο
Τα σχόλια και τρολιές μετά από αυτό δίνουν και παίρνουν στα social media και το fb:
Dimitra Tsampodimou:"το καλύτερο θα ήταν ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ να δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού...Αν ο Ζορό(Ψωμιάδης) ήταν ανέκδοτο, τότε ο ξανθός μας υπόσχεται μια συνέχεια για πολλά δάκρυα...Βουνά, λαγκάδια, λίμνες και ποτάμια που είναι "δύναμις", κρέας τόσο φοβερό που κάνει και τον πιο φανατικό χορτοφάγο να βρει το φως του και κλάμα μέχρι δακρύων στις αυθεντικές δηλώσεις του στην Πιερία..."
"Και έχουν τα γατάκια οι Αθηναίοι και καλά Άρη και Νικήτα, άντε και Βαλιανάτο...εδώ ζούμε Zoro the sequel"....Ποιος Ζορό ρε γατάκια;;; Very comedy very blonde"
Anastasios Telidis: "Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ.Ιωαννίδης έχει μια τόσο συγκροτημένη άποψη για την κατάσταση, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της περιφέρειας και της δημόσιας διοίκησης όσο και η Αλίκη από την Χώρα των Θαυμάτων. Οι δηλώσεις του (που ευγενικά μας ''χαρίζει'' η Dimitra Tsampodimou ) δείχνουν ότι ο τύπος είναι εντελώς αλλού όπως και ο σημερινός Περιφερειάρχης με τα ''Very Macedonia''. Πάρτε μια βαθιά..."
Agathopoulou Zoiπου: να βρεις λόγια? τα εξάντλησε όλα!
Sofia Ziogaδιαπιστώνω: μια πολύ εμπιρεστατωμένη άποψη σ ένα πρόγραμμα δημιουργικό και άκρως αποτελεσματικό,κυριολεκτικά και μεταφορικά ....τα ζωγράφισε !! χαχαχα
Nyfoudis Nikos: Η ροή του λόγου του μου θυμίζει μια ανεπανάληπτη σκηνή.Ήταν ο ίδιος προπονητής στον Άρη, και αγωνιζόταν η ομάδα στην Ευρώπη. Λέει λοιπόν ο διαιτητής στον Γιαννάκη "YOU FOUL" και έξαλλος ο Γιαννάκης απαντά δείχνοντας τον εαυτό του "YOU FOUL?" Δυστυχώς η κατάντια θα συνεχίζεται..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων