Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

25η Μαρτίου 1967...

Τhe Τhree Μooges...
Με δόξα και τιμή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία 3.000 αστυνομικών και μερικών δεκάδων τουριστών που είχαν την ευκαιρία, μαζί με την Ελλάδα, να πάρουν μια μικρή γεύση κι από Βόρεια Κορέα.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με αποκλεισμό του κέντρου από 352 κλούβες σε ακτίνα 18 χιλιομέτρων γύρω από τη Βουλή, γεγονός που δε δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού η κυκλοφορία συνεχίστηκε κανονικά με ανεμόπτερα που απογειώνονταν κάθε 5 λεπτά από τις ταράτσες των πολυκατοικιών και πήγαιναν τον κόσμο στις δουλειές του.

Κλειστός παρέμεινε κι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα αλλά το επιβατικό κοινό συνέχισε να εξυπηρετείται κανονικά από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και τη γραμμή Πειραιάς-Σαντορίνη, οπότε δεν πρέπει να είμαστε εντελώς αχάριστοι. Θα μπορούσε η Κυβέρνηση να κλείσει κι αυτά.

Εντυπωσιακό ήταν και φέτος το πλήθος του κόσμου που δεν παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση κι αυτό είναι πολύ περίεργο, αφού η πρόσβαση στο σημείο ήταν ελεύθερη σε όλους, αρκεί να είχαν μαζί τους την ειδική πρόσκληση και μια υπεύθυνη δήλωση που βεβαίωνε ότι αντικομμουνιστές γεννήθηκαν κι αντικομμουνιστές θα πεθάνουν.

Μάλιστα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, το αρχικό σχέδιο της Αστυνομίας ήταν να μην παρελάσει κανείς και οι δρόμοι να μείνουν συμβολικά άδειοι προς τιμήν των αγωνιστών του '21 αλλά τελικά επετράπη η παρέλαση ολιγάριθμων μαθητών που κατέβαλλαν έκτακτη εισφορά 25 ευρώ για τη συμμετοχή τους, ενώ τα χρήματα αυτά θα προστεθούν στο πρωτογενές πλεόνασμα που σήμερα υπολογίστηκε στα 400 δις.

Εξαιτίας των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, η πρόσβαση στο κέντρο ήταν σχεδόν αδύνατη, οπότε οι γονείς των μαθητών που πήραν μέρος στην παρέλαση παρακολούθησαν τα παιδιά τους μέσα από κιάλια και τηλεσκόπια σκαρφαλωμένοι στα μπαλκόνια των γύρω κτιρίων, με αποτέλεσμα πολλοί να γλιστήσουν και να σκάσουν κάτω σαν καρπούζια.

Την παρέλαση παρακολούθησε από την εξέδρα των επισήμων κι ο Κομπάρσος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος, σύμφωνα με παλιές δηλώσεις του, 15 χρονών ήταν αντάρτης και πολεμούσε τους Τούρκους και τον οθωμανισμό στο Μεσολόγγι αλλά από το Μεσολόγγι δεν επιβίωσε κανείς, οπότε μάλλον μας δουλεύει ψιλό γαζί, αν και δεν αποκλείεται να έχει πάθει κανά εγκεφαλικό ο άνθρωπος και να τα έχει εντελώς χαμένα.

Εν τω μεταξύ, κάθε φορά που γίνεται πορεία στο κέντρο, οι τηλεοράσεις μας τα πρήζουν με τα παράπονα των καταστηματαρχών που χάνουν λεφτά επειδή κλείνουν τους δρόμους οι διαδηλωτές αλλά σήμερα δεν ακούστηκε κιχ από κανέναν, οπότε συμπεραίνουμε είτε ότι τα ρεπορτάζ των καναλιών είναι στημένα είτε ότι οι καταστηματάρχες είναι διπολικές προσωπικότητες και δε ξέρουν τί τους γίνεται.

Το σημερινό σκηνικό χούντας που θύμισε σε όλους τους Έλληνες ότι κάποτε έτρωγαν με χρυσά κουτάλια από την εξορία της Μακρονήσου και τα κελιά των φυλακών, ενώ σήμερα είναι πολίτες ευρωπαϊκής χώρας του Τρίτου Κόσμου, αναμένεται να συνεχιστεί κι αύριο με τη στρατιωτική παρέλαση, την οποία θα παρακολουθήσουν χιλιάδες λοβοτομημένοι τηλεθεατές από τον καναπέ τους χαζεύοντας τούρκικα σίριαλ στην τηλεόραση ενώ οι ελληνικές σημαίες θα ανεμίζουν στα μπαλκόνια τους.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Κανονικά, ο τίτλος του κειμένου έπρεπε να είναι 25η Μαρτίου 1969. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε άλλα 5 χρόνια για τη συμπλήρωση της 7ετίας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων