Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Το ακροδεξιό κράτος-τερατούργημα του Αντώνη Σαμαρά και η κομματοκρατία στα καλύτερά της...

projector revolt...
Έχουμε και λέμε. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βλέποντας ότι οι δημοσκοπήσεις -κρυφές και φανερές- δεν του πάνε καθόλου καλά και είναι πιο πιθανό να βγει δήμαρχος Μυκόνου χωρίς να βάλει υποψηφιότητα, παρά δήμαρχος Αθήνας τον Μάη, παραιτήθηκε από βουλευτής ως απέλπιδα προσπάθεια να ανεβάσει κάπως την δημοφιλία του. Με το φτωχό του lifestyle μυαλό του πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα ανέβει στα μάτια του χάπατων ψηφοφόρων και θα ψαρέψει ψήφους.

Όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις παραιτήσεων βουλευτών, τη θέση του παραιτηθέντα παίρνει κάποιος αναπληρωματικός από αυτούς που δεν εκλέχθησαν στις προηγούμενες εκλογές.

Οι δύο πρώτοι αναπληρωματικοί είναι ο Γιάννης Παπαθανασίου και η δημοσιογράφος Τάνια Ιακωβίδου. Η Τάνια Ιακωβίδου είναι πρώην παρουσιάστρια lifestyle μεσημεριανάδικου, πρώην υποψήφια βουλευτής με το ΛΑΟΣ και πρώην δεξί χέρι της πολιτικής διάνοιας, του ακροδεξιού τυχοδιώκτη οπορτουνιστή Καρατζαφέρη. Όταν το 2012 η ακροδεξιά παιδική χαρά του Καρατζαφέρη άρχισε να βουλιάζει, ήταν μαζί με τον Μπουμπούκο, τον Βορίδη, τον Πλεύρη, την Βάνα Μπάρμπα και άλλους περήφανους και πιστούς στρατιώτες του μέγα ηγέτη Καρατζαφέρη σε αυτούς που πήδηξαν στην ακροδεξία παιδική χαρά της Νέας Δημοκρατίας για να μην πνιγούν μαζί με τον Καρατζαφέρη.

 
Ο Γιάννης Παπαθανασίου μετά τις εκλογές και την αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής διορίστηκε πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ). Η Τάνια Ιακωβίδου πάλι για να μην πάθει και αυτή καμιά κατάθλιψη που στο παρά πέντε δεν βγήκε βουλευτής ΝΔ, και γιατί η ΝΔ ανέκαθεν φροντίζει τα παιδιά της, ορίστηκε αρχικά ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργου Σούρλα, και μετέπειτα πρόεδρος του Εθνικού Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείο Εργασίας με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Του ίδιου προκλητικού τυπάκου που βγαίνει συχνά πυκνά στο προστατευόμενο περιβάλλον κάποιου παραθύρου του Mega ή του Σκάι, πάντα χωρίς αντίλογο, και μιλάει για τους χιλιάδες ανέργους που δημιουργεί κάθε μέρα με ακραίο κυνισμό. Ένας από αυτούς τους δύο άξιους δημοσίους λειτουργούς θα πάρει τη θέση του Σπηλιωτόπουλου στη βουλή λοιπόν και θα συμβάλλει με τις πολιτικές του ικανότητες στο να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Τα δύο προαναφερθέντα πρόσωπα είναι απλά ένα παράδειγμα της επαγγελματικής αποκατάστασης που έχουν σχεδόν πάντα οι υποψήφιοι κυβερνητικοί βουλευτές που δεν εκλέγονται τις τελευταίες δεκαετίες. Παρόλο που θα περίμενε κανείς τουλάχιστον τώρα και μετά από όσα περνάμε ως κράτος να έχουν τουλάχιστον την ευθιξία να αναστείλουν τέτοιες τακτικές έστω και προσωρινά για τα μάτια του κόσμου, στην νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά γίνεται πιο έντονα και προκλητικά από ποτέ. Αυτή την Νέα Ελλάδα χτίζει ο δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων