Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Κορύφωση του ταξικού πολέμου μετά τις ευρωεκλογές...

του system failure...
Η νεοφιλελεύθερη δικτατορία στην Ελλάδα ετοιμάζεται για νέα σκληρά μέτρα καταστολής ώστε να ολοκληρωθεί το πείραμα
  Η κυβέρνηση Σαμαρά ανακοίνωσε πρόσφατα την απόδοση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Το σόου της κυβέρνησης και η γνωστή τακτική συνεχίστηκε, με τους κυβερνώντες να παίζουν θέατρο και τον πρωθυπουργό με δήθεν αυστηρό ύφος να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις απαιτήσεις της Τρόικα να μην αποδοθεί το πρωτογενές πλεόνασμα. 

Το σόου συνεχίστηκε και σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο με αφορμή την υπόθεση του γάλακτος και τους δήθεν "αντάρτες" να δηλώνουν με έμφαση ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, σε μια απόπειρα να διασώσουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ εν όψει ευρωεκλογών, αλλά και να πείσουν ότι έχουν και αυτοί τις δικές τους κόκκινες γραμμές. Τα συστημικά ΜΜΕ, όπως ήταν αναμενόμενο, πρόβαλαν τις διαφωνίες για το γάλα ως μείζον θέμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζεται αυτή η παράσταση:
Οι Ευρωπαίοι, όπως ήταν φυσικό, στήριξαν πλήρως την κυβέρνηση Σαμαρά που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες τους, λέγοντας πάλι τα γνωστά, ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο κ.λ.π., αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι (http://goo.gl/zfYfVA) και τα συστημικά ΜΜΕ φρόντισαν και πάλι να τους εξαφανίσουν, προτάσσοντας για πολλοστή φορά την χιλιομασημένη και απατηλή καραμέλα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Δεν είναι τυχαία επίσης, η άρση της απαγόρευσης των δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές που ανήγγειλε πρόσφατα το υπουργείο εσωτερικών. Οι δημοσκοπήσεις θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο ανίχνευσης των τάσεων της κοινής γνώμης μέχρι και την ημέρα των ευρωεκλογών, ώστε να σχεδιαστούν οι κινήσεις της επόμενης μέρας.
Έτσι, σε περίπτωση που οι δημοσκοπήσεις δείξουν μια κατάσταση μη αναστρέψιμη, παρόλα τα "ψίχουλα" που θα ρίξει η κυβέρνηση στους πολίτες για να μετριάσει τις απώλειες, αναμένονται προετοιμασίες για νέες συμμαχίες και σχήματα σε περίπτωση πρόωρων εθνικών εκλογών. Ήδη, τη θέση του κατεστραμμένου ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει το Ποτάμι και άλλες δήθεν κεντροαριστερές δυνάμεις, που θα συνδράμουν σε μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό την ΝΔ και θα πλασαριστούν με το γνωστό μότο των "υπεύθυνων" πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να σώσουν τη χώρα.
Παράλληλα, έχει αρχίσει εδώ και καιρό μια επιχείρηση "ρετουσαρίσματος" τόσο της Χρυσής Αυγής, όσο και της Αριστεράς. Με βασικά της στελέχη στη φυλακή, η Χρυσή Αυγή έχει μετριάσει τον τελευταίο καιρό τη δράση και τη ρητορική "σκληρού τσαμπουκά" εντός και εκτός κοινοβουλίου και επιχειρείται ταυτόχρονα ένα "ξεσκαρτάρισμα", μια διόρθωση της εικόνας της από το συστημικό κατεστημένο, έτσι ώστε, εφόσον χρειαστεί, να συνδράμει σε έναν νέο κυβερνητικό συνασπισμό - ίσως με άλλο όνομα - με κορμό την έστω αποδυναμωμένη ΝΔ, μέσα στην οποία άλλωστε υπάρχουν πολλές συγγενικές ακροδεξιές τάσεις.
Όσον αφορά την Αριστερά και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρείται ένα είδος ρετουσαρίσματος, προκειμένου να "εξημερωθεί" και να έρθει πιο κοντά στα συμφέροντα του συστημικού κατεστημένου. Ήδη, το διαμορφωμένο τοπίο καταστροφής στην Ελλάδα, αποτελεί στην ουσία ένα ναρκοπέδιο για οποιαδήποτε πιθανή μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς με ισχνή πλειοψηφία.
Μέχρι να γίνουν όμως όλα αυτά, η κυβέρνηση πρέπει να κερδίσει χρόνο, ώστε όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, να ολοκληρωθεί το πείραμα. Έτσι, η ανακοίνωση για μοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος με ειδική αναφορά στους ένστολους και μάλιστα κοντά στην ημέρα των ευρωεκλογών, υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα σκληρά μέτρα καταστολής μετά τις ευρωεκλογές, σε περίπτωση που οι κάλπες δείξουν μια μεγάλη αποδοκιμασία των πολιτών για στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Τα κέντρα εξουσίας της Ευρωπαϊκής νεοφιλελεύθερης οικονομικής αυτοκρατορίας γνωρίζουν ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης και γι'αυτό έχουν δώσει εντολή να ολοκληρωθεί πάση θυσία το πείραμα στην Ελλάδα, ώστε να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων