Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

O Χατζηαβάτης δημοσιογράφος (στη Real News) – μέρος 2: Δημοσίευσαν ψεύτικο έγγραφο...

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, απο το UnFollow...
chatzvard2
Διαβάστε εδώ: O Χατζηαβάτης δημοσιογράφος (στη Real News) – μέρος 1
 Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις, λέει ο λαός.
  Φαίνεται λοιπόν πως η συνεργασία του Νίκου Χατζηνικολάου με την οικογένεια του παλαιού ιδιοκτήτη της Αυριανής είχε τα αποτελέσματά της… Όχι μόνο γιατί αποφάσισε να παρουσιάσει ως «σκάνδαλο» που βαρύνει τη Λίνα Αλεξίου ένα λάθος του Ταμείου των δημοσιογράφων που αφορά 400 συνταξιούχους. Όχι μόνο γιατί ενέπλεξε στο πρωτοσέλιδο την βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου, σαν να είχε η ίδια γνώση ή ευθύνη για το επίδομα που το Ταμείο δεν σταμάτησε, ως όφειλε, να χορηγεί στη μητέρα της. Όχι μόνο γιατί, μετά τη δημοσίευση, έσπευσε να προβάλει το γεγονός ότι το θέμα εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά ο Γ. Μουρούτης, ο Φ. Κρανιδιώτης, ο Α. Γεωργιάδης και οι άλλοι «αντισυστημικοί» της κυβέρνησης – και δεν ντράπηκε να το προβάλει, παρότι οι συγκεκριμένοι το έκαναν με το γνωστό χυδαίο ύφος που χαρακτηρίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις τους.
 
Το χειρότερο όμως είναι ότι όλα αυτά τα έκανε η Real News, παρουσιάζοντας ως «αδιάσειστο στοιχείο» ένα ψεύτικο έγγραφο! Το έγγραφο Νο 4, που παρουσιάστηκε στο κυριακάτικο ρεπορτάζ της Real News είναι… ψεύτικο. Δεν έχει αριθμό μητρώου ασφαλισμένου και η υπογραφή δεν ανήκει στη Λίνα Αλεξίου, παρότι φαίνεται ως δική της αίτηση. Αυτό κατήγγειλε η ίδια η κα Αλεξίου με επιστολή που απέστειλε στην ΕΣΗΕΑ στις 26/3/2014.

Όμως, το κουβάρι έχει αρχίσει και ξετυλίγεται, επιβεβαιώνοντας τις δικές μας υποψίες.
Καταρχάς, ο φάκελος με τα προσωπικά δεδομένα της Λίνας Αλεξίου έκοβε βόλτες σε υπουργικά γραφεία. Προφανώς υπήρχε και στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας και πολιτικού προϊστάμενου του Ταμείου κ. Βρούτση, ο οποίος διόρισε και την πρόεδρο του. Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ. Εμμέσως πλην σαφώς το παραδέχεται και η προέδρος του Ταμείου, κα Αντωνοπούλου, στην απάντησή της στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπου δηλώνει ότι ο αριθμός των εν λόγω συνταξιούχων είναι 232 και προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό της: αν δεν δόθηκαν τα προσωπικά στοιχεία στην εφημερίδα από το ίδιο το Ταμείο, τότε μόνο από κάποιον ανώτερο που τα είχε στη διάθεσή του μπορεί να δόθηκαν. Τέτοιο είναι το γραφείο του Υπουργού Εργασίας.
Προφανώς από εκεί έγινε η διαρροή και «σερβιρίστηκαν» (κατά την ομολογία του Νίκου Ευαγγελάτου) τα έγγραφα στον κ. Χατζηνικολάου και τη Real News, που τα κατάπιαν αμάσητα. Άλλωστε, επειδή δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα, ο πρώτος που έκανε δήλωση εναντίον της κας Κωνσταντοπούλου χρησιμοποιώντας το δημοσίευμα της Real News ήταν ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου. Δευτέρα αξημέρωτα έσπευσε να τους προλάβει όλους ο κ. Κεγκέρογλου και ζήτησε την παραίτηση της κας Κωνσταντοπούλου.
Αν όμως ο κ. Χατζηνικολάου και ο συντάκτης του ρεπορτάζ είχαν κάνει τον κόπο να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που τους έδωσαν, θα μάθαιναν, επίσης, ότι ο ατομικός φάκελος της κας Αλεξίου στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είχε την ένδειξη «έλεγχος εσφαλμένος». Θα μάθαιναν ότι πρόκειται για λάθος του Ταμείου που αφορά 400 συνταξιούχους, κάποιοι από τους οποίους το έχουν ήδη καταγγείλει και δημόσια . Θα μάθαιναν ότι το έγγραφο που τους ενεχείρισαν δεν έχει την υπογραφή της Λίνας Αλεξίου.
Υπάρχουν δύο ακόμη σημεία όπου θα έπρεπε κανείς να σταθεί.
Το πρώτο είναι ότι, με αφορμή το δημοσίευμα της Real News, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αν όντως εισπράττονταν παράνομα επιδόματα ανήλικων τέκνων από συνταξιούχους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Θα θέλαμε να επικροτήσουμε την άμεση αντίδραση της Εισαγγελίας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε, γιατί αποδεικνύεται ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι. Γιατί επιδεικνύει επιλεκτική αντιμετώπιση. Η χώρα σχεδόν διαλύεται. Καθημερινά συμβαίνουν μικρά και μεγάλα σκάνδαλα. Πολλά από αυτά δημοσιεύονται. Καμία διερεύνηση δεν έχει παραγγείλει η κα Φάκου για το λαθρεμπόριο πετρελαίου, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για τη σχέση υπουργών με επιχειρηματίες για τους οποίους θεσμοθετούν χαριστικές ρυθμίσεις, για τις ρατσιστικές δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας. Είναι –άραγε- λιγότερο σοβαρά αυτά τα θέματα από την καταβολή επιδόματος σε 400 συνταξιούχους, από τους οποίους το Ταμείο έχει ήδη ζητήσει πίσω τα ποσά που καταβλήθηκαν;
Το δεύτερο είναι ότι ο κ. Βρούτσης είναι από τους υπουργούς που προώθησαν ενεργά την γνωστή πια τροπολογία, που χάρισε δις ευρώ από πρόστιμα στον Β. Βαρδινογιάννη και άλλους εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Χωρίς να έχει καμμία αρμοδιότητα ο κ. Βρούτσης υιοθέτησε με την υπογραφή του την τροπολογία. Βέβαια ως πρώην εφοριακός γνώριζε πολύ καλά ότι πρόκειται για φορολογικά πρόστιμα.  Στις 6 Δεκεμβρίου 2013 η τροπολογία κατατέθηκε από τον Γ. Στουρνάρα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας , αλλά τότε δεν πέρασε λόγω σφοδρής αντίδρασης της αντιπολίτευσης, στην οποία είχε πρωτοστατήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου. Στις 7 Μαρτίου 2014 η τροπολογία επανήλθε, αυτή τη φορά με την συνυπογραφή του κου Βρούτση και ψηφίστηκε. Ο Β. Βαρδινογιάννης γλίτωσε τα πρόστιμα. Το δημόσιο έχασε κάποια δις ευρώ. Ο κ. Χατζηνικολάου εργάζεται στο STAR, όπου μέτοχος είναι ο κ. Βαρδινογιάννης. Αλλά σε αυτή τη χώρα όλα τυχαία είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων