Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Παιδεία, υγεία, δουλειά και Αξιοπρέπεια...

απο το Alter Thess...
Μου αρέσει που πολλοί και πολλές έχουν αρχίσει να κάνουν σχέδια για το Μετά, βλέπω στα μάτια τους τη δουλειά που θα γίνει για να ισοπεδώσουμε τα καθίκια στις 25 Μαΐου και για να τα κρατήσουμε κάτω, ισοπεδωμένα, από τις 26 του μήνα. Έχουμε αρχίσει, πάλι, να συνεννοούμαστε, να καταλαβαινόμαστε,
να τελειώνω εγώ αυτό που λέω και πριν να τελειώσω να αρχίζεις εσύ στον ίδιο το ρυθμό και κάπως έτσι όλοι και όλες θα πείσουμε τουλάχιστον ακόμα έναν, από έναν, εκατοντάδες χιλιάδες καλούς ανθρώπους, που ακόμα δεν έχουν πειστεί για το τι πρέπει να συμβεί στις 25 Μαΐου. Δεν είναι δύσκολο να συμβεί, δεν υπάρχει ούτε ένας καλός άνθρωπος που δεν θέλει να σταματήσει το ποδοπάτημα της Αξιοπρέπειας των ανυπεράσπιστων. Ούτε ένας! Όμως αυτό δεν φτάνει και στο έχω ξανά γράψει, η Αγάπη από μόνη της δεν είναι αρκετή, αν και για αρκετούς φτάνει, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που καταλαβαίνουν τι πάει να πει εναλλακτικό σχέδιο για το κοινό καλό.
Αλλά δεν φτάνει. Εδώ που φτάσαμε τα πάντα πρέπει να σπάσουν σε τάλιρα. Εναλλακτικό σχέδιο για το κοινό καλό σημαίνει πως μαζί με το σταμάτημα του ποδοπατήματος της  Αξιοπρέπειας των ανυπεράσπιστων, καθώς δηλαδή η ζωή θα αρχίζει να χάνει τη γεύση από τα σκατά και θα αποκτά γεύση από γιορτή, θα αλλάξουν τα πράγματα στην παιδεία και στην υγεία, σε πρώτη φάση θα επουλωθούν οι πληγές που άφησε αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, και οι προηγούμενες, και σε δεύτερη θα περάσουμε σε μία νέα εποχή. Αυτό οι πολλοί καλοί άνθρωποι το θέλουν και θα παλέψουν μαζί με μία καλή/αριστερή διακυβέρνηση για να συμβεί. Το μεγάλο στοίχημα έχει να κάνει με τις θέσεις εργασίας, με τις δουλειές, με το πώς θα μειωθεί η ανεργία, με το πώς καλοί άνθρωποι που σήμερα δεν έχουν καθόλου εισόδημα αύριο θα έχουν κάνοντας κάτι. Υπάρχουν σχέδια, αν βγούνε από τα χαρτιά, αν τρέξουν, αν βρουν βοήθεια στην πρώτη, στη δεύτερη, στην εκατοστή δυσκολία, τότε θα σου ευχηθώ καλή ανάσταση.
Ο alterthess ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων